Je bent hier: Home > Nieuws > ETF's doen het goed bij nieuwe beleggers

ETF's doen het goed bij nieuwe beleggers

ETF's doen het goed bij nieuwe beleggers

10 november 2021

Uit een onderzoek van de mobiele broker BUX blijkt dat nieuwe beleggers graag in Exchange Traded Funds beleggen.

In het lijstje met tips om beter te beleggen wordt steevast aangeraden om een portefeuille een groot blok te voorzien voor trackers en ETF's. Dit zijn beursgenoteerde mandjes die investeren in verschillende aandelen, waardoor je als belegger meteen gespreid kan beleggen door slechts 1 aankoop te doen.

Er bestaan ETF's die een bepaalde index volgen, zodat je bijvoorbeeld meteen in alle bedrijven van de S&P500 kan beleggen. Daarnaast zijn er ook ETF's die inspelen op bepaalde thema's, zoals bijvoorbeeld investeringen in goud en of beleggen in bitcoin.

De mobiele broker BUX onderzocht de portefeuilles van zo'n 100.000 beleggers en stelde vast dat ETF's aan populariteit winnen. Vooral bij millennials zijn ETF's duidelijk in trek. "Dit laat zien dat deze beleggers al vroeg in hun leven serieus bezig zijn met hun toekomst en zich focussen op het opbouwen van een beleggingsportfolio voor de lange termijn", zegt Yorick Naeff, CEO van BUX. "ETF's zijn een geweldige en toegankelijke manier om vermogen op te bouwen en daarom vinden wij het belangrijk om startende beleggers de juiste kennis over ETF’s aan te reiken", aldus nog Naeff.

Onder de meest gekozen ETF's zorgen de beleggers ook voor een mooie spreiding. Klassiekers zoals de Vanguard S&P 500 ETF zijn duidelijk in trek en daarnaast wordt ingespeeld op de toekomst via bijvoorbeeld de Rize Sustainable Future of Food ETF. 


Laatste artikels over Beleggen

HYPE-investeringen – Waarom je er beter van weg blijft

20 mei 2022

Zo nu en dan hoor je op het nieuws dat een bepaald aandeel blijft boomen.
Lees meer


Paniek in cryptoland – Was dit een bubbel die gebarsten is?

15 mei 2022

Vorige week gingen de cryptomunten in vrije val. Op 4 mei was één Bitcoin nog om en bij de 40.000 dollar waard, terwijl dat op 15 mei slechts 30.000 dollar is.
Lees meer


Saudi Aramco haalt Apple in als meest waardevolle bedrijf van de wereld

13 mei 2022

De Saoedi-Arabische oliegigant Saudi Aramco heeft de plek van Apple van 's werelds meest waardevolle bedrijf overgenomen.
Lees meer


Beleggen voor je kinderen

12 mei 2022

Heel wat mensen starten vandaag al met beleggen voor hun pasgeboren kind.
Lees meer


Elon Musk vindt investeerders die hem helpen met de aankoop van Twitter

10 mei 2022

Miljardair Elon Musk heeft 19 investeerders geselecteerd die hem zullen helpen aan in totaal $ 7,1 miljard.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken