Je bent hier: Home > Nieuws > ETF's doen het goed bij nieuwe beleggers

ETF's doen het goed bij nieuwe beleggers

ETF's doen het goed bij nieuwe beleggers

10 november 2021

Uit een onderzoek van de mobiele broker BUX blijkt dat nieuwe beleggers graag in Exchange Traded Funds beleggen.

In het lijstje met tips om beter te beleggen wordt steevast aangeraden om een portefeuille een groot blok te voorzien voor trackers en ETF's. Dit zijn beursgenoteerde mandjes die investeren in verschillende aandelen, waardoor je als belegger meteen gespreid kan beleggen door slechts 1 aankoop te doen.

Er bestaan ETF's die een bepaalde index volgen, zodat je bijvoorbeeld meteen in alle bedrijven van de S&P500 kan beleggen. Daarnaast zijn er ook ETF's die inspelen op bepaalde thema's, zoals bijvoorbeeld investeringen in goud en of beleggen in bitcoin.

De mobiele broker BUX onderzocht de portefeuilles van zo'n 100.000 beleggers en stelde vast dat ETF's aan populariteit winnen. Vooral bij millennials zijn ETF's duidelijk in trek. "Dit laat zien dat deze beleggers al vroeg in hun leven serieus bezig zijn met hun toekomst en zich focussen op het opbouwen van een beleggingsportfolio voor de lange termijn", zegt Yorick Naeff, CEO van BUX. "ETF's zijn een geweldige en toegankelijke manier om vermogen op te bouwen en daarom vinden wij het belangrijk om startende beleggers de juiste kennis over ETF’s aan te reiken", aldus nog Naeff.

Onder de meest gekozen ETF's zorgen de beleggers ook voor een mooie spreiding. Klassiekers zoals de Vanguard S&P 500 ETF zijn duidelijk in trek en daarnaast wordt ingespeeld op de toekomst via bijvoorbeeld de Rize Sustainable Future of Food ETF. 


Laatste artikels over Beleggen

NewB lanceert NewB Invest

02 december 2021

De coöperatieve bank NewB Invest heeft voortaan een eigen duurzaam beleggingsfonds.
Lees meer


Supermarktverhuurder werkt aan beursgang

29 november 2021

Het privaat investeringsfonds Forum Estates wil zich tegen eind 2022 omvormen tot GVV en naar de beurs trekken.
Lees meer


3 redenen om in goud te investeren

26 november 2021

De aandelenmarkten gingen vandaag flink onderuit door de angst voor het coronavirus, maar goud kon wel stijgen.
Lees meer


Opties handelen: hoe selecteer je de beste opties?

15 november 2021

Handelen in opties lijkt de nieuwe manier om snel geld te verdienen. Het rendement is hoger dan wanneer je in aandelen handelt, maar dat brengt natuurlijk ook meer risico mee.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken