Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Deze website is gratis voor bezoekers. Om deze gratis dienst te kunnen aanbieden krijgen we een compensatie, commissie of advertentie vergoeding van de diensten of producten die op deze website vermeld worden.

Je bent hier: Home > Nieuws > Drie redenen om jouw cyber security uit te besteden

Drie redenen om jouw cyber security uit te besteden

Drie redenen om jouw cyber security uit te besteden

11 november 2021 - door Redactie

Onze samenleving heeft zich de laatste jaren steeds meer verplaats van offline naar online. Hierdoor hebben er binnen jouw bedrijf ongetwijfeld ook de nodige veranderingen plaatsgevonden.

Mogelijk sla je data inmiddels wel op in de cloud in plaats van in een map op een lokaal apparaat. Dit is een stuk makkelijker, want hierdoor kun je de data vanaf verschillende plekken bereiken. Toch brengt dit ook risico’s met zich mee. Belangrijke data kan immers gestolen worden door cybercriminelen. Ga daarom aan de slag met cyber security. Sommige ondernemers pakken dit zelf aan, maar het is beter om dit uit te besteden. Waarom? Wij zetten hier 3 redenen op een rijtje.

1. Je weet zeker dat de data van jouw bedrijf veilig is

Besteed je cyber security uit? Dan brengt dit kosten met zich mee. Hierdoor twijfel je mogelijk of je hier toch niet zelf mee aan de slag moet gaan. Ondanks dat uitbesteden geld kost, brengt dit ook de nodige voordelen met zich mee. Grootste voordeel hiervan is dat je zeker weet dat de data van jouw bedrijf veilig is. IT-professionals weten namelijk als geen ander hoe zij de meest gevoelige data het beste kunnen beschermen. Je profiteert van hun kennis en kunde door cyber security uit te besteden.

Als je de data van jouw bedrijf zelf gaat beveiligen, bespaar je geld. Laat dit nooit de reden zijn om consultancy IT links te laten liggen. Je bespaart weliswaar geld door je zelf op cyber security te storten, maar jouw data wordt mogelijk niet goed beveiligd. Dit is zeker het geval als je zelf weinig tot geen verstand hebt van het beveiligen van (online) data. Vraag jezelf daarom af wat je liever hebt: goedkope cyber security en de kans dat data op straat komt te liggen óf uitbesteden en verzekerd zijn van de beste beveiliging.

2. Je profiteert van de nieuwste technologie

Een tweede reden om cyber security uit te besteden is omdat je hierdoor profiteert van de nieuwste technologieën. ICT-bedrijven zijn immers constant op zoek naar nieuwe manieren om data zo goed mogelijk te beveiligen. Dit resulteert regelmatig in een nieuw product of een nieuwe dienst. Als je jouw data laat beveiligen door een professioneel bedrijf, pluk je hier de vruchten van. De nieuwste technieken worden dan namelijk ook gebruikt om data van jouw bedrijf te beveiligen.

Ga je zelf aan de slag met cyber security? Dan is de kans groot dat je hier software voor aanschaft. In dat geval moet je ervoor zorgen dat deze software altijd up-to-date is. Helaas schiet dit er bij veel ondernemers bij in. In dat geval wordt jouw data niet goed beveiligd. Bovendien moet je met enige regelmaat nieuwe software kopen. Door de ontwikkelingen op het gebied van cyber security komen er zo nu en dan nieuwe programma’s uit die net wat beter beveiligen. Hierdoor moet je regelmatig nieuwe software aanschaffen.

3. Je hoeft er zelf niet of nauwelijks tijd in te steken

Cyber security uitbesteden kost je weliswaar geld, maar het kan je ook veel opleveren. Wanneer je de data van jouw bedrijf laat beveiligen door een professional, hoef jij er namelijk geen tijd in te steken. Hierdoor houd je extra tijd over om in jouw bedrijf te investeren. Deze tijd kun je onder meer gebruiken om nieuwe klanten binnen te halen. Als je hierin slaagt, komt er meer geld binnen. Op deze manier verdien je de kosten die cyber security uitbesteden met zich meebrengt binnen de kortste keren weer terug.


Laatste artikels over algemene info

Succesvol werken in de voedselsector

17 april 2023

Een baan op topniveau in de voedselsector is bijna een garantie op een levenslange carrière, als je tenminste wilt werken in een sector die hard aan het werk is om zichzelf te vernieuwen.
Lees meer


De juiste relatiegeschenken voor zakelijke relaties

28 maart 2023

Wie binnen de financiële sector werkt, weet dat het geven van relatiegeschenken belangrijke onderdelen zijn van het bouwen en onderhouden van klantrelaties en zakelijke banden.
Lees meer


Wat is beter? Online of fysiek boekhouding volgen?

16 februari 2023

Voor beide methoden valt veel te zeggen, daarom is het van belang om te weten wat beide soorten precies inhouden en wat de voordelen van beide zijn.
Lees meer


Digitaal verzekeren: zijn er voordelen ten opzichte van de traditionele verzekeringsmakelaars?

15 februari 2023

Digitaal verzekeren, het klinkt ons soms nog onwennig in de oren. Niet te verbazen, want wij Belgen houden vaak vast aan wat we kennen.
Lees meer


Wat kan je doen bij een snelheidsovertreding?

22 november 2022

Krijg je een snelheidsovertreding in de bus van de politie? Zo moet je bijvoorbeeld een geldboete betalen, maar ook een rijverbod kan ingevoerd worden.
Lees meer


Hoe zichtbaar is jouw webshop op het world wide web?

21 oktober 2022

Bedrijven spenderen gigantische budgetten aan marketing. Terecht, want goede marketing loont.
Lees meer


Dit zijn de verschillende manieren om beter te worden in boekhouden

20 oktober 2022

Wil je bijleren in boekhouden? Er bestaan verschillende methodes om dit te bereiken.
Lees meer


Ook FBI waarschuwt voor scams met crypto

10 oktober 2022

De FBI waarschuwt mensen voor scams met crypto. Deze noemen ze ook wel ‘varken slachting’.
Lees meer



Populair op Financeinfo.be



ADVERTENTIE

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 190 digitale valuta* bij de grootste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.