Je bent hier: Home > Nieuws > Drie redenen om jouw cyber security uit te besteden

Drie redenen om jouw cyber security uit te besteden

Drie redenen om jouw cyber security uit te besteden

11 november 2021

Onze samenleving heeft zich de laatste jaren steeds meer verplaats van offline naar online. Hierdoor hebben er binnen jouw bedrijf ongetwijfeld ook de nodige veranderingen plaatsgevonden.

Mogelijk sla je data inmiddels wel op in de cloud in plaats van in een map op een lokaal apparaat. Dit is een stuk makkelijker, want hierdoor kun je de data vanaf verschillende plekken bereiken. Toch brengt dit ook risico’s met zich mee. Belangrijke data kan immers gestolen worden door cybercriminelen. Ga daarom aan de slag met cyber security. Sommige ondernemers pakken dit zelf aan, maar het is beter om dit uit te besteden. Waarom? Wij zetten hier 3 redenen op een rijtje.

1. Je weet zeker dat de data van jouw bedrijf veilig is

Besteed je cyber security uit? Dan brengt dit kosten met zich mee. Hierdoor twijfel je mogelijk of je hier toch niet zelf mee aan de slag moet gaan. Ondanks dat uitbesteden geld kost, brengt dit ook de nodige voordelen met zich mee. Grootste voordeel hiervan is dat je zeker weet dat de data van jouw bedrijf veilig is. IT-professionals weten namelijk als geen ander hoe zij de meest gevoelige data het beste kunnen beschermen. Je profiteert van hun kennis en kunde door cyber security uit te besteden.

Als je de data van jouw bedrijf zelf gaat beveiligen, bespaar je geld. Laat dit nooit de reden zijn om consultancy IT links te laten liggen. Je bespaart weliswaar geld door je zelf op cyber security te storten, maar jouw data wordt mogelijk niet goed beveiligd. Dit is zeker het geval als je zelf weinig tot geen verstand hebt van het beveiligen van (online) data. Vraag jezelf daarom af wat je liever hebt: goedkope cyber security en de kans dat data op straat komt te liggen óf uitbesteden en verzekerd zijn van de beste beveiliging.

2. Je profiteert van de nieuwste technologie

Een tweede reden om cyber security uit te besteden is omdat je hierdoor profiteert van de nieuwste technologieën. ICT-bedrijven zijn immers constant op zoek naar nieuwe manieren om data zo goed mogelijk te beveiligen. Dit resulteert regelmatig in een nieuw product of een nieuwe dienst. Als je jouw data laat beveiligen door een professioneel bedrijf, pluk je hier de vruchten van. De nieuwste technieken worden dan namelijk ook gebruikt om data van jouw bedrijf te beveiligen.

Ga je zelf aan de slag met cyber security? Dan is de kans groot dat je hier software voor aanschaft. In dat geval moet je ervoor zorgen dat deze software altijd up-to-date is. Helaas schiet dit er bij veel ondernemers bij in. In dat geval wordt jouw data niet goed beveiligd. Bovendien moet je met enige regelmaat nieuwe software kopen. Door de ontwikkelingen op het gebied van cyber security komen er zo nu en dan nieuwe programma’s uit die net wat beter beveiligen. Hierdoor moet je regelmatig nieuwe software aanschaffen.

3. Je hoeft er zelf niet of nauwelijks tijd in te steken

Cyber security uitbesteden kost je weliswaar geld, maar het kan je ook veel opleveren. Wanneer je de data van jouw bedrijf laat beveiligen door een professional, hoef jij er namelijk geen tijd in te steken. Hierdoor houd je extra tijd over om in jouw bedrijf te investeren. Deze tijd kun je onder meer gebruiken om nieuwe klanten binnen te halen. Als je hierin slaagt, komt er meer geld binnen. Op deze manier verdien je de kosten die cyber security uitbesteden met zich meebrengt binnen de kortste keren weer terug.


Laatste artikels over Sparen

Rente op spaarrekeningen NIBC naar wettelijk minimum

25 november 2021

Jarenlang positioneerde NIBC zich als een prijsbreker op de markt van de spaarboekjes, maar sinds gisteren is de rente ook verlaagd naar het minimum.
Lees meer


Campusleven keert terug: rush op studentenkamers

28 oktober 2021

De beursgenoteerde GVV Xior, die investeert in studentenkamers, merkt een enorme interesse in studentenkamers.
Lees meer


Bedrijfsprocessen in kaart brengen? 5 tips

24 augustus 2021

Een business developer houdt zich beter met business development, logisch toch?
Lees meer


Wat kost een laadpaal thuis?

08 juli 2021

Als je een elektrische auto hebt is een laadpaal thuis zeker een goede keus. Met een eigen laadpaal ben je altijd verzekerd van een plek om je auto te laden en wordt dit altijd op de meest goedkope en meest efficiënte manier gedaan.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken