Je bent hier: Home > Nieuws > Rente op spaarrekeningen NIBC naar wettelijk minimum

Rente op spaarrekeningen NIBC naar wettelijk minimum

Rente op spaarrekeningen NIBC naar wettelijk minimum

25 november 2021

Jarenlang positioneerde NIBC zich als een prijsbreker op de markt van de spaarboekjes, maar sinds gisteren is de rente ook verlaagd naar het minimum.

NIBC kwam op de Belgische markt met een veel hogere rente dan de concurrenten en kon zo al snel zieltjes winnen. Door de extreem lage rentevoeten was ook de rente bij NIBC al flink verlaagd, maar toch bleef de bank één van de hoogste rentevergoedingen betalen. Daar komt nu verandering in.

Sinds gisteren geeft de spaarrekening van NIBC alleen het wettelijk minimum: 0,01% basisrente en 0,10% getrouwheidspremie. NIBC heeft ook een niet-gereglementeerde rekening, maar ook deze zal netto slechts 0,11% opleveren.

Alternatieven

Spaarders die op zoek zijn naar alternatieven hebben uiteraard enkele mogelijkheden. Via MeDirect Maandsparen Max kan nog steeds een rente behaald worden van 0,70%. Dat is 0,05% basisrente, aangevuld met 0,65% getrouwheidspremie als je het bedrag minstens een jaar laat staan.

Zelfs met de hoogste rentevoet op de markt realiseer je met je spaargeld niet genoeg rendement om op te boksen tegen de inflatie. Op reële wijze zal je spaargeld dus nog steeds aan koopkracht verliezen. Om deze reden wenden spaarders zich steeds meer tot het beleggen in aandelen. Ook vastgoed kopen als investering wint aan belang. Tenslotte wordt ook in België het kopen van bitcoin steeds populairder. Deze laatste categorie is uiteraard niet voor iedereen weggelegd. Cryptomunten kunnen op korte tijd sterk stijgen, maar de kans dat je op deze manier geld verliest bestaat uiteraard ook.


Laatste artikels over Sparen

Drie redenen om jouw cyber security uit te besteden

11 november 2021

Onze samenleving heeft zich de laatste jaren steeds meer verplaats van offline naar online. Hierdoor hebben er binnen jouw bedrijf ongetwijfeld ook de nodige veranderingen plaatsgevonden.
Lees meer


Campusleven keert terug: rush op studentenkamers

28 oktober 2021

De beursgenoteerde GVV Xior, die investeert in studentenkamers, merkt een enorme interesse in studentenkamers.
Lees meer


Bedrijfsprocessen in kaart brengen? 5 tips

24 augustus 2021

Een business developer houdt zich beter met business development, logisch toch?
Lees meer


Wat kost een laadpaal thuis?

08 juli 2021

Als je een elektrische auto hebt is een laadpaal thuis zeker een goede keus. Met een eigen laadpaal ben je altijd verzekerd van een plek om je auto te laden en wordt dit altijd op de meest goedkope en meest efficiënte manier gedaan.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken