Je bent hier: Home > Nieuws > Rente op spaarrekeningen NIBC naar wettelijk minimum

Rente op spaarrekeningen NIBC naar wettelijk minimum

Rente op spaarrekeningen NIBC naar wettelijk minimum

25 november 2021

Jarenlang positioneerde NIBC zich als een prijsbreker op de markt van de spaarboekjes, maar sinds gisteren is de rente ook verlaagd naar het minimum.

NIBC kwam op de Belgische markt met een veel hogere rente dan de concurrenten en kon zo al snel zieltjes winnen. Door de extreem lage rentevoeten was ook de rente bij NIBC al flink verlaagd, maar toch bleef de bank één van de hoogste rentevergoedingen betalen. Daar komt nu verandering in.

Sinds gisteren geeft de spaarrekening van NIBC alleen het wettelijk minimum: 0,01% basisrente en 0,10% getrouwheidspremie. NIBC heeft ook een niet-gereglementeerde rekening, maar ook deze zal netto slechts 0,11% opleveren.

Alternatieven

Spaarders die op zoek zijn naar alternatieven hebben uiteraard enkele mogelijkheden. Via MeDirect Maandsparen Max kan nog steeds een rente behaald worden van 0,70%. Dat is 0,05% basisrente, aangevuld met 0,65% getrouwheidspremie als je het bedrag minstens een jaar laat staan.

Zelfs met de hoogste rentevoet op de markt realiseer je met je spaargeld niet genoeg rendement om op te boksen tegen de inflatie. Op reële wijze zal je spaargeld dus nog steeds aan koopkracht verliezen. Om deze reden wenden spaarders zich steeds meer tot het beleggen in aandelen. Ook vastgoed kopen als investering wint aan belang. Tenslotte wordt ook in België het kopen van bitcoin steeds populairder. Deze laatste categorie is uiteraard niet voor iedereen weggelegd. Cryptomunten kunnen op korte tijd sterk stijgen, maar de kans dat je op deze manier geld verliest bestaat uiteraard ook.


Laatste artikels over Sparen

Staatsbons terug na drie jaren afwezigheid

17 mei 2022

De Belgische staat gaat geld ophalen bij kleine beleggers. Het is drie jaren geleden dat dit nog gebeurd is.
Lees meer


Leven volgens het FIRE principe

02 mei 2022

Heb jij ooit al gehoord van het FIRE principe? De laatste jaren is er veel om te doen.
Lees meer


Hoge inflatie zet Belg aan tot besparen

10 april 2022

Het leven wordt duurder door de oplopende inflatie. Om geld te besparen worden dagelijkse uitgaven kritisch tegen het licht gehouden.
Lees meer


Wat zijn de belangrijkste oorzaken van inflatie?

21 januari 2022

Inflatie heeft vele oorzaken, maar valt voornamelijk uiteen in twee kampen: demand-pull en cost-push.
Lees meer


BNP Paribas legt bovengrens op voor spaarrekeningen

20 januari 2022

De grootbank BNP Paribas zal vanaf april een bovengrens van 250.000 euro opleggen bij de gereglementeerde spaarrekeningen. 
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken