Je bent hier: Home > Nieuws > Supermarktverhuurder werkt aan beursgang

Supermarktverhuurder werkt aan beursgang

Supermarktverhuurder werkt aan beursgang

29 november 2021

Het privaat investeringsfonds Forum Estates wil zich tegen eind 2022 omvormen tot GVV en naar de beurs trekken.

Een GVV is een Gereglementeerde Vastgoed Vennootschap en geeft beleggers toegang tot het investeren in vastgoed. Een GVV moet geen belastingen betalen en moet minstens 80% van de winst uitkeren aan de aandeelhouders. Op de Brusselse beurs noteren heel wat GVV's en deze aandelen hebben het de voorbije jaren goed gedaan. In de meeste gevallen krijgt de lange termijn aandeelhouder dankzij het dividend een interessant nettorendement dat ver boven de rente van een spaarrekening ligt.

Forum Estates richt zich vooral op supermarktvastgoed en dat zit alvast goed qua positionering. Er is namelijk nog geen GVV op de Brusselse beurs die vooral actief is in dat segment. Alleen Ascencio heeft een portefeuille die zich voor zo'n 40% op voedingswinkels. De huurcontracten voor supermarkten worden meestal opgemaakt voor 18 of 27 jaren, wat zich vertaalt in stabiele lange termijn huurders. 

Ongeveer twee derde van de portefeuille van Forum Estates is verhuurd aan buurtsupermarktwinkels zoals Carrefour Express, Lidl, Proxy Delhaize of Spar. Daarnaast wordt er ook verhuurd aan foodserviceketens zoals Quick, Dominos Pizza, Panos of Lunchgarden. Verder wordt ook ingezet op doe-het-zelf zaken omdat deze sector ook crisisresistent is. Een aantal Hubo's, Gamma's en Brico's zitten al in de portefeuille.

Crisisresistent

Het vastgoed waar Forum Estates zich op concentreert blijft het goed doen ondanks de e-commerce revolutie en de Covid-19 pandemie. In tijden van lockdowns bleven de supermarkten gewoon open en de sector heeft veel minder last van de opgang van e-commerce. Het kan dus een interessente diversificatie zijn voor wie wil beleggen in aandelen van vastgoedbedrijven.

Forum Estates is momenteel vooral in België actief, maar heeft zijn intrede op de Nederlandse markt reeds gemaakt. Tegen het einde van 2022 wil het fonds voor minstens 50 miljoen euro aan supermarktvastgoed in Nederland verwerven.

Beursgang

Forum Estates heeft de omvorming tot GVV opgestart en mikt op een beursgang tegen het einde van 2022. Bedoeling is zo'n 60 tot 80 miljoen euro op te halen. De huidige portefeuille is zo'n 400 miljoen euro waard.


Laatste artikels over Beleggen

BUX Zero voegt cryptovaluta toe

12 januari 2022

De snelgroeiende app BUX Zero, waarmee je gratis in aandelen kan handelen, voegt nu ook enkele cryptomunten toe.
Lees meer


ING Self Invest mikt op kleine belegger

06 januari 2022

Mensen zoeken meer alternatieven voor hun spaargeld en ING lanceerde daarom ook een eigen beursapp.
Lees meer


Bux lanceert fractionele aandelen

04 januari 2022

De mobiele broker Bux heeft zopas een dienst gelanceerd waarbij je een stukje van een aandeel kan kopen.
Lees meer


Inflatie stijgt in België tot haast 6 procent

23 december 2021

In december steeg de inflatie naar 5,71%. Het is van juli 2008 geleden dat de inflatie nog zo hoog was.
Lees meer


KBC peilt naar interesse in cryptomunten

22 december 2021

De Belgische bank KBC heeft zijn klanten een enquête gestuurd om te bepalen of er interesse is voor een dienstverlening rond crypto.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken