Je bent hier: Home > Nieuws > Supermarktverhuurder werkt aan beursgang

Supermarktverhuurder werkt aan beursgang

Supermarktverhuurder werkt aan beursgang

29 november 2021 - door Redactie

Het privaat investeringsfonds Forum Estates wil zich tegen eind 2022 omvormen tot GVV en naar de beurs trekken.

Een GVV is een Gereglementeerde Vastgoed Vennootschap en geeft beleggers toegang tot het investeren in vastgoed. Een GVV moet geen belastingen betalen en moet minstens 80% van de winst uitkeren aan de aandeelhouders. Op de Brusselse beurs noteren heel wat GVV's en deze aandelen hebben het de voorbije jaren goed gedaan. In de meeste gevallen krijgt de lange termijn aandeelhouder dankzij het dividend een interessant nettorendement dat ver boven de rente van een spaarrekening ligt.

Forum Estates richt zich vooral op supermarktvastgoed en dat zit alvast goed qua positionering. Er is namelijk nog geen GVV op de Brusselse beurs die vooral actief is in dat segment. Alleen Ascencio heeft een portefeuille die zich voor zo'n 40% op voedingswinkels. De huurcontracten voor supermarkten worden meestal opgemaakt voor 18 of 27 jaren, wat zich vertaalt in stabiele lange termijn huurders. 

Ongeveer twee derde van de portefeuille van Forum Estates is verhuurd aan buurtsupermarktwinkels zoals Carrefour Express, Lidl, Proxy Delhaize of Spar. Daarnaast wordt er ook verhuurd aan foodserviceketens zoals Quick, Dominos Pizza, Panos of Lunchgarden. Verder wordt ook ingezet op doe-het-zelf zaken omdat deze sector ook crisisresistent is. Een aantal Hubo's, Gamma's en Brico's zitten al in de portefeuille.

Crisisresistent

Het vastgoed waar Forum Estates zich op concentreert blijft het goed doen ondanks de e-commerce revolutie en de Covid-19 pandemie. In tijden van lockdowns bleven de supermarkten gewoon open en de sector heeft veel minder last van de opgang van e-commerce. Het kan dus een interessente diversificatie zijn voor wie wil beleggen in aandelen van vastgoedbedrijven.

Forum Estates is momenteel vooral in België actief, maar heeft zijn intrede op de Nederlandse markt reeds gemaakt. Tegen het einde van 2022 wil het fonds voor minstens 50 miljoen euro aan supermarktvastgoed in Nederland verwerven.

Beursgang

Forum Estates heeft de omvorming tot GVV opgestart en mikt op een beursgang tegen het einde van 2022. Bedoeling is zo'n 60 tot 80 miljoen euro op te halen. De huidige portefeuille is zo'n 400 miljoen euro waard.


Laatste artikels over Beleggen

FBI waarschuwt voor crypto scams

30 juli 2022

De FBI heeft bekendgemaakt dat er recentelijk 42,7 miljoen dollar is gestolen door scammers die zich voordoen als crypto-bedrijven.
Lees meer


Beheer beleggingsfondsen is goedkoper geworden

01 juli 2022

Uit het Industry Fact Book van The European Fund and Asset Management Association blijkt dat beleggingsfondsen minder kosten aanrekenen.
Lees meer


Beurzen onder druk door hoge inflatiecijfers

13 juni 2022

De aandelen daalden op vrijdag nadat een langverwacht inflatierapport een sneller dan verwachte prijsstijging liet zien en het consumentenvertrouwen een dieptepunt bereikte. 
Lees meer


Campagne voor staatsbons is groot succes

03 juni 2022

Ondertussen is er al 27 miljoen euro opgehaald door de verkoop van nieuwe staatsbons.
Lees meer


Crypto-bedrijven hopen dat de daling van de markt zorgt voor een grotere comeback

30 mei 2022

Leidinggevenden uit de blockchain- en cryptocurrency-industrie verklaarden op het World Economic Forum dat de recente crash op de markt voor digitale munten zou moeten helpen om “slechte actoren” in de ruimte kwijt te raken. 
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken