Je bent hier: Home > Nieuws > Hoe krijg je de maandlasten van jouw hypotheek omlaag?

Hoe krijg je de maandlasten van jouw hypotheek omlaag?

Hoe krijg je de maandlasten van jouw hypotheek omlaag?

10 december 2021

Wanneer je op je bankrekening kijkt, is het altijd pijnlijk als je maandelijkse hypotheeklasten afgeschreven worden.

Het valt namelijk altijd tegen. Je wilt dit bedrag graag aanzienlijk verlagen, zodat je meer ademruimte hebt. Maar hoe los je dit nu eigenlijk het beste op? Wij gaan jou in dit artikel de handvatten geven om dit aan te pakken. Wil je meer weten hoe je dit het beste kunt doen? Lees dan snel verder!

Bekijk kritisch je huidige kosten

We benoemden het in de inleiding al even, je lasten zijn altijd hoger dan dat je zou willen. Maar weet je eigenlijk wel hoe hoog je hypotheeklasten precies zijn? Het is belangrijk om in kaart te brengen hoe hoog je maandelijkse lasten nu precies zijn. Zo heb je altijd inzichtelijk wat er elke maand van jouw rekening afgeschreven gaat worden. Belangrijk is dus om je maandlasten hypotheek berekenen regelmatig uit te voeren. Je zult merken dat dit jou een stuk meer rust geeft. 

Nieuwe opties verkennen

Nu je je huidige lasten precies in kaart hebt gebracht is het tijd voor actie. Je gaat je huidige lasten vergelijken met andere beschikbare opties. Misschien is het juist wel voordelig om een extra bedrag af te lossen op je huidige hypotheek. Je zult dan meteen merken dat je lasten direct verlaagd worden. Dit hoeft echter niet altijd het geval te zijn, check dit daarom goed!

Heb je dit al bekeken, maar is dit niet interessant? Dan is het wellicht verstandig om over te stappen naar een andere partij. Je hypotheek berekenen kan je tegenwoordig eenvoudig zelf doen. Je vergelijkt hiermee verschillende aanbieders en gaat op zoek naar de partij die het beste bij je past. Bij de meeste mensen is dit de partij waar je lasten het laagst zullen zijn. Zorg wel dat je dit voorstel goed doorneemt zodat je hier achteraf geen spijt van gaat krijgen. 

Ben je eruit wat de beste optie is?

Zo zie je maar dat er meerdere manieren zijn om jouw hypotheeklasten naar beneden te brengen. Weet je ondertussen wat de beste oplossing is voor jou? Wij hopen in elk geval dat we hier aan hebben kunnen bijdragen. Je zult merken dat wanneer je lasten lager worden, het leven een stuk makkelijker zal zijn. Je houdt zo bovendien meer geld over om leuke dingen te doen! Wie wil dat nu niet? Wij wensen jou in elk geval veel succes met het verlagen van jouw hypotheeklasten!


Laatste artikels over Leningen

Verstandig geld lenen

19 januari 2022

Voor wie een grote investering wil doen, maar niet over genoeg middelen beschikt, kan het verstandig zijn om geld te lenen.
Lees meer


Oplichters maken slachtoffers tijdens dure eindejaarsperiode

28 december 2021

Op Facebook en andere sociale media wemelt het van de frauduleuze kredietverstrekkers.
Lees meer


Bank mag zelf woning schatten bij hypotheek

23 september 2021

Vorige week dook overal in de pers het bericht op dat er in de toekomst bij een hypothecaire lening een verplichte schatting moet gebeuren. Banken kunnen dit evenwel zelf doen.
Lees meer


Senior en een hypotheek afsluiten? Dat kan!

25 augustus 2021

Je bent al iets meer op leeftijd en wilt graag een nieuwe hypotheek senioren afsluiten of jouw bestaande hypotheek verhogen, maar vraagt jezelf af of dit nog wel kan. Het antwoord op deze vraag is ‘Jazeker!’.


Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken