Je bent hier: Home > Nieuws > De voordelen van CRM-systeem voor u als kmo'er

De voordelen van CRM-systeem voor u als kmo'er

De voordelen van CRM-systeem voor u als kmo'er

13 december 2021

Als kmo'er herkent u dit wel: tijd is kostbaar. Dus waarom tijd verspillen aan het zoeken naar een offerte, een bezoekverslag of specifieke klantgegevens?

Een CRM-systeem helpt u bij het structureren van dit soort informatie en biedt u gemak en tijd. En dit is zeker niet alleen geschikt voor grote bedrijven met meerdere lagen middenmanagement. Door de ontwikkelingen in de cloud is het gebruik van een CRM-systeem nu ook zeer geschikt voor kmo’ers met een wat kleiner team. Zo kunt ook u zowel de klanttevredenheid als de verkoop gegarandeerd verhogen. 

Wat is een CRM-systeem? 

CRM staat voor Customer Relationship Management. Ook wel een systeem voor het beheren van uw klantrelaties. Door te werken met een geïntegreerd CRM-systeem kunt u alle informatie digitaal verzamelen en documenteren, en dit alles binnen de AVG-richtlijnen. Dit biedt u altijd en overal inzicht in de relevante informatie van uw klanten. Denk aan mail-historie, beursafspraken, bestellingen en facturen, dit maakt uw boekhouden een stuk efficiënter. Dankzij het CRM-systeem is al deze informatie centraal opgeslagen en werkt iedereen met dezelfde informatie waardoor klanten nog beter bediend kunnen worden.  

Kennis is macht 

Een CRM-systeem bevat de volgende functionaliteiten: 

  • Eén centrale locatie waar contracten en relaties worden beheerd
  • Koppeling tussen leadgeneratie en communicatie
  • Beheer van verkoopkansen en overige informatie uit de salesfunnel
  • Actueel inzicht in marketing-, verkoop- en klantprocessen 

Met een CRM-systeem beheert u dus uw gegevens over prospects en klanten, de contactgeschiedenis en de rest van uw sales- en marketingactiviteiten. Dit inzicht in klanten, concurrentie, campagneresultaten, salesconversies en social media biedt u de mogelijkheid om alle aspecten van uw marketing- en salesprocessen te controleren en te meten. Dit stelt u in staat om op het juiste moment beslissingen te nemen op basis van actuele data.

De kracht van integratie

Exact biedt ook de kleinere ondernemingen de mogelijkheid om te profiteren van een CRM-systeem. Exact voor CRM is makkelijk te implementeren, gebruiksvriendelijk en bovenal betaalbaar. Daarnaast kunt u Exact voor CRM integreren met financiële- en andere bedrijfsprocessen. Door alle klantinformatie te koppelen, heeft uw salesteam altijd en overal een compleet dossier van alle klanten.

Bespaar tijd

Met het CRM-systeem van Exact heeft u altijd en overal inzicht in uw actuele relatiegegevens en toegang tot uw bedrijfsgegevens. Dit kan zowel via een computer als via uw smartphone. Als een kans zich voordoet, hoeft u dus niet meer te missen. Klinkt goed toch? Ontdek de mogelijkheden van Exact voor CRM: een snelle, krachtige en geïntegreerde oplossing waardoor u tijd overhoudt. Zo kunt u nog beter uw klanten bedienen.  


Laatste artikels over Bankieren

N26 omarmt cryptocurrency

19 januari 2022

De neobank N26 gaat dit jaar cryptomunten aanbieden en zal daarna ook het kopen van aandelen mogelijk maken.
Lees meer


Slachtoffers phishing naar de rechter tegen Argenta

28 november 2021

Een groep van Argenta klanten die het slachtoffer werden van phishing, eisen een schadevergoeding van hun bank.
Lees meer


Maestro bankkaart verdwijnt in de toekomst

20 oktober 2021

Betalingsreus Mastercard kondigt aan dat de betaalkaart Maestro in 2023 zijn laatste adem zal uitblazen.
Lees meer


Het geheim van een succesvolle webshop

19 juli 2021

Hoe doen ze het toch? Die knallende webshops, waar producten en diensten als zoete broodjes de online deur uitvliegen.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken