Je bent hier: Home > Nieuws > Crelan krijgt fiat voor overname AXA Bank

Crelan krijgt fiat voor overname AXA Bank

Crelan krijgt fiat voor overname AXA Bank

16 december 2021

Na twee jaren kan het overnameproject eindelijk uitgevoerd worden.

Crelan kondigde in 2019 aan dat het AXA Bank België wou overnemen voor 620 miljoen euro. Het ging over een enorm overnamebedrag voor een kleinere speler zoals Crelan, waardoor de autoriteiten vreesden dat het financieel niet haalbaar zou zijn. 

Crelan had toezeggingen van de verzekeraars AXA en Allianz dat zij op achtergestelde obligaties zouden intekenen. Ook Amundi zou op dezelfde manier geld verschaffen. Crelan verwacht de overname eind dit jaar al af te ronden en zal begin volgend jaar meer informatie geven over de financiering maar ook over de strategie van de nieuwe bankgroep.

De combinatie Crelan / Axa Bank zou het nummer vijf op de Belgische markt worden. Ze beschikken samen over haast 900 kantoren, waarvan er vermoedelijk heel wat zullen verdwijnen. Onder de kantoorhouders is daar al lang onvrede over. Zij hadden liever het gesprek met collega's uit de buurt al aangegaan, maar moesten wachten tot het dossier helemaal rond is.

Een andere ergernis bij de Crelan kantoorhouders is het informaticasysteem dat stroef verloopt. De regulatoren stelden daar ook veel vragen over. De fusiegroep moet namelijk overschakelen op een ééngemaakt softwareplatform. Het platform van AXA zou veel gebruiksvriendelijker en stabieler zijn, maar de vraag is dus hoe de nieuwe fusiegroep dat zal aanpakken.


Laatste artikels over Sparen

Winkelkarretje wordt duurder

19 januari 2022

De hogere inflatie zal je deze maand voelen wanneer je in de supermarkt aan de kassa staat.
Lees meer


Bankoverstapdienst helpt meer mensen

14 januari 2022

De overstapdienst Bankswitching kreeg in 2021 maar liefst 107.462 aanvragen, 35.000 meer dan in 2020.
Lees meer


VBO waarschuwt voor hogere inflatie

07 januari 2022

Het Verbond van Belgische ondernemingen waarschuwt dat de bedrijven hun hogere kosten zullen doorrekenen in de eindprijzen van producten.
Lees meer


Voortaan betaal je minder bedrijfsvoorheffing

22 december 2021

De manier waarop we maandelijks bedrijfsvoorheffing betalen op ons loon wordt aangepast.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken