Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Je bent hier: Home > Nieuws > Inflatie stijgt in België tot haast 6 procent

Inflatie stijgt in België tot haast 6 procent

Inflatie stijgt in België tot haast 6 procent

23 december 2021 - door Redactie

In december steeg de inflatie naar 5,71%. Het is van juli 2008 geleden dat de inflatie nog zo hoog was.

Vorige maand kwam de inflatie uit op 5,64% en voor deze maand was een kleine afkoeling verwacht tot 5,12%. Dat de inflatie nu toch verder stijgt is dan ook een verrassing voor vele waarnemers.

De hoge inflatie wordt vooral aangedreven door de hoge prijzen voor energie. Zowel elektriciteit en gas noteren aan hoge prijzen. Door onzekerheid over een mogelijk militair conflict tussen Rusland en Oekraïne neemt de zenuwachtigheid toe en stijgt de gasprijs naar een ongekende hoogte.

De hoge energieprijzen vertalen zich ook langzaam in hogere prijzen voor andere producten. De inflatie zonder energie kwam uit op 2,4% tegenover 1,9% in november.

Door de hoge inflatie worden de lonen van Belgische werknemers weldra aangepast. Zowel sociale uitkeringen, de lonen van ambtenaren als de lonen in de privésector zullen volgend jaar opgetrokken worden.

Spaargeld verliest koopkracht

De hoge inflatie is een ramp voor wie veel spaargeld bezit. De rente op spaarrekeningen is vrijwel nul en door de inflatie ga je er in reële termen dus op achteruit. Omdat het verlies aan koopkracht aanzienlijk is, zoeken spaarders alternatieven voor hun centen. Ze komen dan uit bij investeringen in vastgoed of zetten de stap naar de beurs en beginnen te beleggen in aandelen


Laatste artikels over Beleggen

Cryptobroker Litebit gaat sluiten

23 mei 2023

De Nederlandse cryptobroker Litebit ziet geen toekomst weggelegd voor zichzelf. De klanten wordt aangeraden over te stappen naar Bitvavo.
Lees meer


Geld van klanten zit vast op Belgisch cryptoplatform bit4you

28 april 2023

Het crypto platform bit4you heeft de activiteiten stopgezet omdat een belangrijke partner failliet dreigt te gaan.
Lees meer


Bitcoin opnieuw boven 30.000 dollar

13 april 2023

De bitcoin koers is dit jaar al flink gestegen. Tegenover de start van het jaar loopt de winst al op tot meer dan 80%.
Lees meer


Ondanks cryptowinter blijven Belgen geloven in virtuele munten

22 maart 2023

De meeste beleggers beschouwen de forse koersdalingen op de cryptomarkt als een tijdelijke correctie. Dat blijkt uit een onderzoek van de FSMA in samenwerking met IPSOS.
Lees meer


De top 5 beleggen apps

20 maart 2023

Beleggen is de afgelopen jaren steeds populairder geworden en met de opkomst van beleggen apps wordt het nog gemakkelijker om te investeren in verschillende markten en producten.
Lees meer



Populair op Financeinfo.be









ADVERTENTIE

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta* bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.