Je bent hier: Home > Nieuws > Bux lanceert fractionele aandelen

Bux lanceert fractionele aandelen

Bux lanceert fractionele aandelen

04 januari 2022

De mobiele broker Bux heeft zopas een dienst gelanceerd waarbij je een stukje van een aandeel kan kopen.

Startende beleggers die met slechts enkele honderden euro's een portefeuille willen uitbouwen om te leren beleggen, kunnen vanaf vandaag ook terecht bij Bux Zero. Met zulke lage bedragen is het onbegonnen werk om een gediversifieerde portefeuille op te bouwen. Wie bijvoorbeeld 1 aandeel Amazon wil kopen moet daar meer dan 3.400 dollar voor ophoesten, wat voor veel mensen simpelweg teveel is.

Dankzij fractionele aandelen kan je een stukje van een aandeel kopen. De broker koopt als het ware zelf 1 aandeel en zal dat vervolgens in stukjes verder verkopen aan zijn klanten. Zo kan je al vanaf 10 euro beleggen in een grote naam wat anders voor veel mensen niet mogelijk zou zijn. Momenteel kan je kiezen uit de 100 meest populaire Amerikaanse aandelen.

Bitpanda

Factioneel beleggen is in de VS al wel wat bekender, maar staat in Europa nog in de kinderschoenen. De Weense neobroker Bitpanda lanceerde al in maart van vorig jaar het fractioneel beleggen. In het aanbod van Bitpanda zitten ook heel wat Europese aandelen, zoals bijvoorbeeld ASML uit Nederland of Belgische aandelen zoals KBC, Ageas, Proximus of Colruyt.

Bij Bitpanda kan je ook bitcoin kopen of andere cryptomunten. De neobroker is gestart als cryptocurrency exchange, maar heeft het gamma ondertussen uitgebreid met edelmetalen, fractionele ETF's en fractionele aandelen.


Laatste artikels over Beleggen

HYPE-investeringen – Waarom je er beter van weg blijft

20 mei 2022

Zo nu en dan hoor je op het nieuws dat een bepaald aandeel blijft boomen.
Lees meer


Paniek in cryptoland – Was dit een bubbel die gebarsten is?

15 mei 2022

Vorige week gingen de cryptomunten in vrije val. Op 4 mei was één Bitcoin nog om en bij de 40.000 dollar waard, terwijl dat op 15 mei slechts 30.000 dollar is.
Lees meer


Saudi Aramco haalt Apple in als meest waardevolle bedrijf van de wereld

13 mei 2022

De Saoedi-Arabische oliegigant Saudi Aramco heeft de plek van Apple van 's werelds meest waardevolle bedrijf overgenomen.
Lees meer


Beleggen voor je kinderen

12 mei 2022

Heel wat mensen starten vandaag al met beleggen voor hun pasgeboren kind.
Lees meer


Elon Musk vindt investeerders die hem helpen met de aankoop van Twitter

10 mei 2022

Miljardair Elon Musk heeft 19 investeerders geselecteerd die hem zullen helpen aan in totaal $ 7,1 miljard.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken