Je bent hier: Home > Nieuws > Bux lanceert fractionele aandelen

Bux lanceert fractionele aandelen

Bux lanceert fractionele aandelen

04 januari 2022

De mobiele broker Bux heeft zopas een dienst gelanceerd waarbij je een stukje van een aandeel kan kopen.

Startende beleggers die met slechts enkele honderden euro's een portefeuille willen uitbouwen om te leren beleggen, kunnen vanaf vandaag ook terecht bij Bux Zero. Met zulke lage bedragen is het onbegonnen werk om een gediversifieerde portefeuille op te bouwen. Wie bijvoorbeeld 1 aandeel Amazon wil kopen moet daar meer dan 3.400 dollar voor ophoesten, wat voor veel mensen simpelweg teveel is.

Dankzij fractionele aandelen kan je een stukje van een aandeel kopen. De broker koopt als het ware zelf 1 aandeel en zal dat vervolgens in stukjes verder verkopen aan zijn klanten. Zo kan je al vanaf 10 euro beleggen in een grote naam wat anders voor veel mensen niet mogelijk zou zijn. Momenteel kan je kiezen uit de 100 meest populaire Amerikaanse aandelen.

Bitpanda

Factioneel beleggen is in de VS al wel wat bekender, maar staat in Europa nog in de kinderschoenen. De Weense neobroker Bitpanda lanceerde al in maart van vorig jaar het fractioneel beleggen. In het aanbod van Bitpanda zitten ook heel wat Europese aandelen, zoals bijvoorbeeld ASML uit Nederland of Belgische aandelen zoals KBC, Ageas, Proximus of Colruyt.

Bij Bitpanda kan je ook bitcoin kopen of andere cryptomunten. De neobroker is gestart als cryptocurrency exchange, maar heeft het gamma ondertussen uitgebreid met edelmetalen, fractionele ETF's en fractionele aandelen.


Laatste artikels over Beleggen

BUX Zero voegt cryptovaluta toe

12 januari 2022

De snelgroeiende app BUX Zero, waarmee je gratis in aandelen kan handelen, voegt nu ook enkele cryptomunten toe.
Lees meer


ING Self Invest mikt op kleine belegger

06 januari 2022

Mensen zoeken meer alternatieven voor hun spaargeld en ING lanceerde daarom ook een eigen beursapp.
Lees meer


Inflatie stijgt in België tot haast 6 procent

23 december 2021

In december steeg de inflatie naar 5,71%. Het is van juli 2008 geleden dat de inflatie nog zo hoog was.
Lees meer


KBC peilt naar interesse in cryptomunten

22 december 2021

De Belgische bank KBC heeft zijn klanten een enquête gestuurd om te bepalen of er interesse is voor een dienstverlening rond crypto.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken