Je bent hier: Home > Nieuws > ING Self Invest mikt op kleine belegger

ING Self Invest mikt op kleine belegger

ING Self Invest mikt op kleine belegger

06 januari 2022

Mensen zoeken meer alternatieven voor hun spaargeld en ING lanceerde daarom ook een eigen beursapp.

Volgens de krant De Tijd steeg de inleg op spaarboekjes vorig jaar met 4,2 miljard euro tot 274,4 miljard euro. Door de hoge inflatie, die vorig jaar bijna op 6% uitkwam, verliezen de spaarders veel koopkracht. Spaarboekjes brengen immers maximaal 0,11% en de hoge inflatie zorgt dus voor een reële verarming.

De spaarder die zijn koopkracht wil veilig stellen komt dan al snel uit bij het beleggen in aandelen. Hippe apps zoals Bux spelen hier op in en proberen het beleggen toegankelijk en goedkoop te maken. Om de klanten in het eigen ecosysteem te houden ontwikkelde ING daarom ING Self Invest. Zoals de naam het al zegt: het is de bedoeling dat de klant zelf gaat beleggen. ING hoopt hiermee de groeiende groep van jonge beleggers aan te spreken die met een klein bedrag op de beurs willen beleggen.

Lage prijzen

ING pakt alvast uit met lage tarieven voor het aan-en verkopen van aandelen. De transactiekosten werden vastgelegd op 0,35% met een minimum van 1 euro per order. Op Euronext Brussel betaal je voor een aankoop van 2.000 euro bijgevolg 7 euro transactiekosten. Wie voor 400 euro aandelen koopt, betaalt slechts 1,4 euro. Het gaat over een enorme prijsdaling tegenover de tarieven die vroeger gehanteerd werden. De tarieven voor de kleine orders liggen ook lager dan de tarieven die andere en meer gevestigde concurrenten aanrekenen.

Fractionele aandelen

Deze week raakte ook bekend dat Bux Zero fractionele aandelen lanceert, om het voor mensen met een beperkt kapitaal mogelijk te maken om toch een gediversifieerde portefeuille uit te bouwen. Je kan op deze manier een stukje van een aandeel kopen, waardoor aandelen die honderden of duizenden euro's kosten binnen ieders handbereik liggen. Eerder lanceerde Bitpanda ook al fractionele aandelen.

Het is dus duidelijk dat er een strijd aan de gang is om de jonge belegger aan zich te kunnen binden. Apps zoals Bitpanda hebben in veel gevallen een streepje voor omdat je er ook bitcoin kan kopen.


Laatste artikels over Beleggen

BUX Zero voegt cryptovaluta toe

12 januari 2022

De snelgroeiende app BUX Zero, waarmee je gratis in aandelen kan handelen, voegt nu ook enkele cryptomunten toe.
Lees meer


Bux lanceert fractionele aandelen

04 januari 2022

De mobiele broker Bux heeft zopas een dienst gelanceerd waarbij je een stukje van een aandeel kan kopen.
Lees meer


Inflatie stijgt in België tot haast 6 procent

23 december 2021

In december steeg de inflatie naar 5,71%. Het is van juli 2008 geleden dat de inflatie nog zo hoog was.
Lees meer


KBC peilt naar interesse in cryptomunten

22 december 2021

De Belgische bank KBC heeft zijn klanten een enquête gestuurd om te bepalen of er interesse is voor een dienstverlening rond crypto.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken