Je bent hier: Home > Nieuws > ING Self Invest mikt op kleine belegger

ING Self Invest mikt op kleine belegger

ING Self Invest mikt op kleine belegger

06 januari 2022

Mensen zoeken meer alternatieven voor hun spaargeld en ING lanceerde daarom ook een eigen beursapp.

Volgens de krant De Tijd steeg de inleg op spaarboekjes vorig jaar met 4,2 miljard euro tot 274,4 miljard euro. Door de hoge inflatie, die vorig jaar bijna op 6% uitkwam, verliezen de spaarders veel koopkracht. Spaarboekjes brengen immers maximaal 0,11% en de hoge inflatie zorgt dus voor een reële verarming.

De spaarder die zijn koopkracht wil veilig stellen komt dan al snel uit bij het beleggen in aandelen. Hippe apps zoals Bux spelen hier op in en proberen het beleggen toegankelijk en goedkoop te maken. Om de klanten in het eigen ecosysteem te houden ontwikkelde ING daarom ING Self Invest. Zoals de naam het al zegt: het is de bedoeling dat de klant zelf gaat beleggen. ING hoopt hiermee de groeiende groep van jonge beleggers aan te spreken die met een klein bedrag op de beurs willen beleggen.

Lage prijzen

ING pakt alvast uit met lage tarieven voor het aan-en verkopen van aandelen. De transactiekosten werden vastgelegd op 0,35% met een minimum van 1 euro per order. Op Euronext Brussel betaal je voor een aankoop van 2.000 euro bijgevolg 7 euro transactiekosten. Wie voor 400 euro aandelen koopt, betaalt slechts 1,4 euro. Het gaat over een enorme prijsdaling tegenover de tarieven die vroeger gehanteerd werden. De tarieven voor de kleine orders liggen ook lager dan de tarieven die andere en meer gevestigde concurrenten aanrekenen.

Fractionele aandelen

Deze week raakte ook bekend dat Bux Zero fractionele aandelen lanceert, om het voor mensen met een beperkt kapitaal mogelijk te maken om toch een gediversifieerde portefeuille uit te bouwen. Je kan op deze manier een stukje van een aandeel kopen, waardoor aandelen die honderden of duizenden euro's kosten binnen ieders handbereik liggen. Eerder lanceerde Bitpanda ook al fractionele aandelen.

Het is dus duidelijk dat er een strijd aan de gang is om de jonge belegger aan zich te kunnen binden. Apps zoals Bitpanda hebben in veel gevallen een streepje voor omdat je er ook bitcoin kan kopen.


Laatste artikels over Beleggen

HYPE-investeringen – Waarom je er beter van weg blijft

20 mei 2022

Zo nu en dan hoor je op het nieuws dat een bepaald aandeel blijft boomen.
Lees meer


Paniek in cryptoland – Was dit een bubbel die gebarsten is?

15 mei 2022

Vorige week gingen de cryptomunten in vrije val. Op 4 mei was één Bitcoin nog om en bij de 40.000 dollar waard, terwijl dat op 15 mei slechts 30.000 dollar is.
Lees meer


Saudi Aramco haalt Apple in als meest waardevolle bedrijf van de wereld

13 mei 2022

De Saoedi-Arabische oliegigant Saudi Aramco heeft de plek van Apple van 's werelds meest waardevolle bedrijf overgenomen.
Lees meer


Beleggen voor je kinderen

12 mei 2022

Heel wat mensen starten vandaag al met beleggen voor hun pasgeboren kind.
Lees meer


Elon Musk vindt investeerders die hem helpen met de aankoop van Twitter

10 mei 2022

Miljardair Elon Musk heeft 19 investeerders geselecteerd die hem zullen helpen aan in totaal $ 7,1 miljard.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken