Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Je bent hier: Home > Nieuws > ING Self Invest mikt op kleine belegger

ING Self Invest mikt op kleine belegger

ING Self Invest mikt op kleine belegger

06 januari 2022 - door Redactie

Mensen zoeken meer alternatieven voor hun spaargeld en ING lanceerde daarom ook een eigen beursapp.

Volgens de krant De Tijd steeg de inleg op spaarboekjes vorig jaar met 4,2 miljard euro tot 274,4 miljard euro. Door de hoge inflatie, die vorig jaar bijna op 6% uitkwam, verliezen de spaarders veel koopkracht. Spaarboekjes brengen immers maximaal 0,11% en de hoge inflatie zorgt dus voor een reële verarming.

De spaarder die zijn koopkracht wil veilig stellen komt dan al snel uit bij het beleggen in aandelen. Hippe apps zoals Bux spelen hier op in en proberen het beleggen toegankelijk en goedkoop te maken. Om de klanten in het eigen ecosysteem te houden ontwikkelde ING daarom ING Self Invest. Zoals de naam het al zegt: het is de bedoeling dat de klant zelf gaat beleggen. ING hoopt hiermee de groeiende groep van jonge beleggers aan te spreken die met een klein bedrag op de beurs willen beleggen.

Lage prijzen

ING pakt alvast uit met lage tarieven voor het aan-en verkopen van aandelen. De transactiekosten werden vastgelegd op 0,35% met een minimum van 1 euro per order. Op Euronext Brussel betaal je voor een aankoop van 2.000 euro bijgevolg 7 euro transactiekosten. Wie voor 400 euro aandelen koopt, betaalt slechts 1,4 euro. Het gaat over een enorme prijsdaling tegenover de tarieven die vroeger gehanteerd werden. De tarieven voor de kleine orders liggen ook lager dan de tarieven die andere en meer gevestigde concurrenten aanrekenen.

Fractionele aandelen

Deze week raakte ook bekend dat Bux Zero fractionele aandelen lanceert, om het voor mensen met een beperkt kapitaal mogelijk te maken om toch een gediversifieerde portefeuille uit te bouwen. Je kan op deze manier een stukje van een aandeel kopen, waardoor aandelen die honderden of duizenden euro's kosten binnen ieders handbereik liggen.


Laatste artikels over Beleggen

Cryptobroker Litebit gaat sluiten

23 mei 2023

De Nederlandse cryptobroker Litebit ziet geen toekomst weggelegd voor zichzelf. De klanten wordt aangeraden over te stappen naar Bitvavo.
Lees meer


Geld van klanten zit vast op Belgisch cryptoplatform bit4you

28 april 2023

Het crypto platform bit4you heeft de activiteiten stopgezet omdat een belangrijke partner failliet dreigt te gaan.
Lees meer


Bitcoin opnieuw boven 30.000 dollar

13 april 2023

De bitcoin koers is dit jaar al flink gestegen. Tegenover de start van het jaar loopt de winst al op tot meer dan 80%.
Lees meer


Ondanks cryptowinter blijven Belgen geloven in virtuele munten

22 maart 2023

De meeste beleggers beschouwen de forse koersdalingen op de cryptomarkt als een tijdelijke correctie. Dat blijkt uit een onderzoek van de FSMA in samenwerking met IPSOS.
Lees meer


De top 5 beleggen apps

20 maart 2023

Beleggen is de afgelopen jaren steeds populairder geworden en met de opkomst van beleggen apps wordt het nog gemakkelijker om te investeren in verschillende markten en producten.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

ADVERTENTIE

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta* bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.