Je bent hier: Home > Nieuws > Door COVID-19 staat wagen vaker aan de kant

Door COVID-19 staat wagen vaker aan de kant

Door COVID-19 staat wagen vaker aan de kant

24 januari 2022

Uit een onderzoek van de verzekeraar Corona Direct blijkt dat bij 40% van de mensen de wagen vaker in de garage blijft staan.

Het vele thuiswerk, evenementen die afgelast zijn of andere restricties liggen aan de basis van het lagere gebruik van de auto. Maar liefst een derde van de mensen geeft aan dat ze zich veel minder verplaatsen sinds de coronacrisis is losgebarsten. Toch zijn nog maar slechts 9% van de mensen overgeschakeld op een goedkopere autoverzekering, zoals bijvoorbeeld een kilometerverzekering.

De hoge brandstofprijs is een andere factor die mensen doet nadenken over het gebruik van de wagen. Andere redenen zijn de gezondheid, een andere job of bezorgdheid over het klimaat.

Alternatieven

Er is een opmerkelijk verschil in de alternatieven die voor de auto gekozen worden. Voor Vlamingen is de (elektrische) fiets met 78% het meest gebruikte alternatief voor de wagen. In Wallonië ligt dat anders. Daar is het openbaar vervoer bij 2 op de 3 mensen het geliefkoosde alternatief.

Pay as you use

De verzekeraar Corona Direct onderstreept dat het 'Pay as you use model' vandaag relevanter is dan ooit. Je betaalt hierbij alleen verzekering voor de kilometers die je aflegt. Als je minder kilometers aflegt dan verwacht, dan wordt het verschil weer terugbetaald. Minder rijden betekent dus automatisch een goedkopere autoverzekering. In 2021 betaalde Corona Direct in totaal 2.444.580 euro terug aan haar klanten.

Op onze website kan je autoverzekeringen vergelijken.


Laatste artikels over Verzekeren

Digitale verzekeraar Alan bestormt Belgische markt

08 mei 2022

De ziekteverzekeraar Alan haalt 183 miljoen euro op om zijn verdere groei te financieren.
Lees meer


Waarom is het hebben van een brandverzekering belangrijk?

31 maart 2022

Met zoveel gevaren om ons heen durf je haast de woning niet meer te verlaten. En dan kom je erachter dat het juist dit huis is waar de meeste ongevallen plaatsvinden.
Lees meer


Met stormschade kan je bij je verzekeraar terecht

20 februari 2022

Storm Eunice passeerde op vrijdag het land en op zondag worden er al nieuwe stevige rukwinden verwacht.
Lees meer


Vlaamse regering en verzekeraars vergoeden waterschade

09 september 2021

De enorme wateroverlast tussen 14 en 16 juli van dit jaar zorgde voor veel schade. De Vlaamse Regering en de verzekeraars zorgen er samen voor dat iedereen volledig vergoed zal worden.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken