Je bent hier: Home > Nieuws > De vier beste voordelen van het leasen van een auto

De vier beste voordelen van het leasen van een auto

De vier beste voordelen van het leasen van een auto

14 februari 2022

We hebben allemaal een droomauto waarvan we denken dat we die niet kunnen betalen.

We nemen genoegen met de verstandige keuze die ons van A naar B brengt en je bankrekening niet helemaal verslindt. Maar wat als je de auto van je dromen zou kunnen besturen zonder je zorgen te maken over de kosten? Wat als je een jaar auto zou kunnen rijden zonder dat je je er nog langer aan hoeft te binden? Wat als je gewoon een auto zou kunnen lenen en hem dan teruggeven? Met auto leasen is dat mogelijk! 

Lagere maandelijkse kosten

Als je ervoor kiest om een ​​auto te leasen in plaats van te kopen, zijn je maandlasten lager omdat je alleen de wagen leent. Dit betekent dat je het geld dat je bespaart ergens anders kunt besteden, bijvoorbeeld aan vakanties of aan die o zo dure schoenen waar je zo lang naar op zoek was. Als je je auto alleen voor je werk gebruikt, kan het ook voordeliger voor je zijn om een ​​auto te leasen in plaats van er een te bezitten, en het geld dat je bespaart te besteden aan plezier in het weekend.

Vermijding van afschrijvingskosten

Een van de grootste problemen waarmee automobilisten worden geconfronteerd bij het kopen van een gloednieuwe auto, is dat deze auto's hun waarde zeer snel verliezen. Tegen de tijd dat je klaar bent om de vierwieler te verkopen en verder te gaan, is je auto veel minder waard dan waarvoor je hem hebt gekocht. Als je een auto leaset, heb je dit probleem nooit en hoef je je geen zorgen te maken over de inruilwaarde van de auto. Je zult het voertuig immers gewoon weer inleveren bij de leasemaatschappij. Dit maakt autoleasing een aantrekkelijke optie voor wie regelmatig van auto wil wisselen zonder geld te verliezen. 

Leaseauto teruggegeven

Laten we eerlijk zijn, er is niets leuks aan het verkopen van je auto. Je moet tijd besteden aan het oplossen van kleine problemen, het maken van flatterende en goede foto's, het uploaden ervan naar online autosites, het onderhandelen met tijdverspillers en het opgebruiken van je kostbare vrije tijd om potentiële kopers te ontmoeten. Een hoop gedoe, toch? Welnu, als je je auto leaset, kun je je vierwieler na afloop van je contract gewoon weer inleveren. De meeste bedrijven komen zelfs de auto bij je ophalen, zodat je de deur niet eens uit hoeft. Perfect! 

Auto van je dromen

Omdat je niet betaalt om de auto te kopen, is de kans veel groter dat je de auto van je dromen kunt betalen als je kiest voor een leasecontract. Als je altijd al van een bepaalde auto hebt gehouden, maar nooit het geld hebt gehad om er een te kopen, kan dit het perfecte moment zijn om het te doen. Ken je die sexy converteerbare stadsauto die je altijd al wilde hebben? Lease het nu en je droom wordt werkelijkheid! Heb je na het lezen hiervan je droomauto in gedachten? Check dan direct of het valt te leasen! 


Laatste artikels over Leningen

Vraag naar renovatieleningen is bijna verdubbeld

23 mei 2022

Belfius meldt dat het aantal aanvragen voor groene renovatieleningen sinds februari met 89% gestegen is in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.
Lees meer


Hypotheek afsluiten? Zo kunt u dat doen

10 mei 2022

U heeft een mooi huis op het oog waar u graag een hypotheek voor wilt afsluiten. Dit is dan ook meteen een spannend moment, omdat u op het punt staat om de grootste aankoop van uw leven te doen.
Lees meer


Hoe kan je een huis financieren?

18 april 2022

Ze zeggen wel eens dat de Belg een baksteen in de maag heeft. Daarmee wil men zeggen dat Belgen vastgoed nog steeds zien als een goede investering.
Lees meer


Woonkredieten fors duurder

26 maart 2022

Door de stijging van de langetermijnrente zijn woonkredieten met een vaste rentevoet veel duurder geworden.
Lees meer


Langetermijn rente dit jaar al bijna maal vier

16 februari 2022

De Belgische langetermijn rente begon het jaar op 0,20% en noteert ondertussen al dicht tegen de 0,80%.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken