Je bent hier: Home > Nieuws > Met stormschade kan je bij je verzekeraar terecht

Met stormschade kan je bij je verzekeraar terecht

Met stormschade kan je bij je verzekeraar terecht

20 februari 2022 - door Redactie

Storm Eunice passeerde op vrijdag het land en op zondag worden er al nieuwe stevige rukwinden verwacht.

Eunice zorgde vrijdag voor heel wat stormschade. Weggevlogen dakpannen, omgewaaide bomen of andere objecten die door de wind schade veroorzaakten aan woningen en auto's. 

Brandverzekering

Voor schade aan een woning kan je terecht bij de brandverzekering. Hoewel het niet over een verplichte verzekering gaat, heeft vrijwel iedereen een dergelijke polis afgesloten. Dat is belangrijk om de schade aan de eigen woning te verzekeren, maar ook om schade bij de buren te kunnen dekken. Denk maar aan welke ravage enkele weggevlogen dakpannen kunnen aanrichten aan de veranda van de buren.

Om de schade te melden aan jouw verzekeraar is het belangrijk om het schadegeval zo goed mogelijk te documenteren. Neem zoveel mogelijk foto's uit verschillende invalshoeken.

Familiale polis

De meeste gezinnen hebben ook een familiale polis afgesloten. Ook bij stormschade kan hierop beroep gedaan worden. Een voorbeeld is een weggevlogen trampoline die schade aanricht in de buurt. Maar ook voor een omgewaaide boom die op het huis van de buren valt, kan de familiale verzekering tussenkomen. In eerste instantie wordt de schade vergoed door de brandverzekering van de buurman. Deze verzekering kan echter op haar beurt proberen de schade te verhalen op jou als eigenaar van de boom. In dat geval zal je blij zijn met jouw familiale verzekering.

Autoverzekering

Wie schade heeft aan zijn auto door een storm, kan alleen beroep doen op de autoverzekering als hij over een omnium beschikt. In sommige gevallen is glasbreuk ook echter gedekt door een mini omnium, dus het is even nagaan welke voorwaarden jouw verzekeraar juist hanteert.


Laatste artikels over Verzekeren

Premie brandverzekering stijgt fors

06 december 2022

Door de hoge inflatie zal ook de premie van de brandverzekering volgend jaar met meer dan 10% stijgen.
Lees meer


Wat kan je doen bij een snelheidsovertreding?

22 november 2022

Krijg je een snelheidsovertreding in de bus van de politie? Zo moet je bijvoorbeeld een geldboete betalen, maar ook een rijverbod kan ingevoerd worden.
Lees meer


De verschillende typen autoverzekering in begrijpelijke taal

05 augustus 2022

Het verzekeren van je auto is een wettelijke verplichting. Voor veel mensen is het maken van de keuze voor een bepaald type verzekering tamelijk lastig.
Lees meer


Digitale verzekeraar Alan bestormt Belgische markt

08 mei 2022

De ziekteverzekeraar Alan haalt 183 miljoen euro op om zijn verdere groei te financieren.
Lees meer


Waarom is het hebben van een brandverzekering belangrijk?

31 maart 2022

Met zoveel gevaren om ons heen durf je haast de woning niet meer te verlaten. En dan kom je erachter dat het juist dit huis is waar de meeste ongevallen plaatsvinden.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken