Je bent hier: Home > Nieuws > Met stormschade kan je bij je verzekeraar terecht

Met stormschade kan je bij je verzekeraar terecht

Met stormschade kan je bij je verzekeraar terecht

20 februari 2022

Storm Eunice passeerde op vrijdag het land en op zondag worden er al nieuwe stevige rukwinden verwacht.

Eunice zorgde vrijdag voor heel wat stormschade. Weggevlogen dakpannen, omgewaaide bomen of andere objecten die door de wind schade veroorzaakten aan woningen en auto's. 

Brandverzekering

Voor schade aan een woning kan je terecht bij de brandverzekering. Hoewel het niet over een verplichte verzekering gaat, heeft vrijwel iedereen een dergelijke polis afgesloten. Dat is belangrijk om de schade aan de eigen woning te verzekeren, maar ook om schade bij de buren te kunnen dekken. Denk maar aan welke ravage enkele weggevlogen dakpannen kunnen aanrichten aan de veranda van de buren.

Om de schade te melden aan jouw verzekeraar is het belangrijk om het schadegeval zo goed mogelijk te documenteren. Neem zoveel mogelijk foto's uit verschillende invalshoeken.

Familiale polis

De meeste gezinnen hebben ook een familiale polis afgesloten. Ook bij stormschade kan hierop beroep gedaan worden. Een voorbeeld is een weggevlogen trampoline die schade aanricht in de buurt. Maar ook voor een omgewaaide boom die op het huis van de buren valt, kan de familiale verzekering tussenkomen. In eerste instantie wordt de schade vergoed door de brandverzekering van de buurman. Deze verzekering kan echter op haar beurt proberen de schade te verhalen op jou als eigenaar van de boom. In dat geval zal je blij zijn met jouw familiale verzekering.

Autoverzekering

Wie schade heeft aan zijn auto door een storm, kan alleen beroep doen op de autoverzekering als hij over een omnium beschikt. In sommige gevallen is glasbreuk ook echter gedekt door een mini omnium, dus het is even nagaan welke voorwaarden jouw verzekeraar juist hanteert.


Laatste artikels over Verzekeren

Digitale verzekeraar Alan bestormt Belgische markt

08 mei 2022

De ziekteverzekeraar Alan haalt 183 miljoen euro op om zijn verdere groei te financieren.
Lees meer


Waarom is het hebben van een brandverzekering belangrijk?

31 maart 2022

Met zoveel gevaren om ons heen durf je haast de woning niet meer te verlaten. En dan kom je erachter dat het juist dit huis is waar de meeste ongevallen plaatsvinden.
Lees meer


Door COVID-19 staat wagen vaker aan de kant

24 januari 2022

Uit een onderzoek van de verzekeraar Corona Direct blijkt dat bij 40% van de mensen de wagen vaker in de garage blijft staan.
Lees meer


Vlaamse regering en verzekeraars vergoeden waterschade

09 september 2021

De enorme wateroverlast tussen 14 en 16 juli van dit jaar zorgde voor veel schade. De Vlaamse Regering en de verzekeraars zorgen er samen voor dat iedereen volledig vergoed zal worden.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken