Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Deze website is gratis voor bezoekers. Om deze gratis dienst te kunnen aanbieden krijgen we een compensatie, commissie of advertentie vergoeding van de diensten of producten die op deze website vermeld worden.

Je bent hier: Home > Nieuws > Cloudsoftware als antwoord op hedendaagse uitdagingen voor kmo's

Cloudsoftware als antwoord op hedendaagse uitdagingen voor kmo's

Cloudsoftware als antwoord op hedendaagse uitdagingen voor kmo's

25 februari 2022 - door Redactie

Ondernemers besteden per maand gemiddeld een kleine 8 uur aan de financiële administratie, een behoorlijk tijdrovende klus.

Het komt dan ook niet als een verrassing dat het verlagen van de administratieve druk één van de belangrijkste uitdagingen is voor kmo’s, gevolgd door het tijdig betaald krijgen van facturen. In de laatste Kmo Barometer geven respondenten aan dat zij verwachten dat 15% van de uitstaande facturen achterstallig wordt betaald en 12% van de facturen zelfs niet wordt betaald. Maar hoe kunt u zich als ondernemer weren tegen deze uitdagingen?

Ga voor de volgende stap

Zoals gezegd verliest een ondernemer gemiddeld een kleine 8 uur per maand aan de administratie. Een manier om dit aantal uur terug te dringen is het werken met slimme software. Hoewel veel bedrijven al werken met software, staat deze vaak nog geïnstalleerd op eigen PC’s en servers. Dit kan een stap verder, namelijk door te werken met een cloudoplossing. Het volledig in de cloud werken biedt vele voordelen. Doordat u volledig op in het internet werkt, heeft u altijd en overal toegang tot uw administratie, werkt iedere gebruiker met dezelfde actuele gegevens en is het eenvoudig te koppelen met andere software. .

Uw boekhouding in de cloud

Op het gebied van boekhoudsoftware zien we een snelle opkomst van cloudoplossingen. En begrijpelijk, online boekhouden biedt veel mogelijkheden die het doen van de administratie gemakkelijker en efficiënter maakt. Zo heeft u altijd en overal toegang tot de actuele cijfers en scant u bonnen en facturen gemakkelijk in met uw smartphone of tablet, de software doet vervolgens de rest. Op deze manier bespaart u tot wel 73% van uw tijd en vermindert u de kans op fouten. Werkt u als ondernemer daarnaast samen met een accountant? Ook deze samenwerking verloopt efficiënter met het gebruik van boekhoudsoftware. Aangezien alles online is opgeslagen, hebben u en uw accountant toegang tot dezelfde gegevens en werkt u gemakkelijk samen. Dit alles zorgt ervoor dat u zo de administratieve druk effectief kunt verlagen.

Koppel andere software gemakkelijk aan uw boekhouding

Naast het verlagen van de administratieve druk is het tijdig betaald krijgen van facturen ook een grote zorg onder kmo’s. Ook hier biedt cloudsoftware de oplossing. Zoals genoemd maakt werken met boekhoudsoftware in de cloud het mogelijk om de software gemakkelijk te koppelen aan andere oplossingen. Digitaliseer bijvoorbeeld uw tijdregistratie en factuurverwerking. Uw medewerkers voeren hun gepresteerde tijd direct en gemakkelijk in via een app op hun smartphone waardoor u altijd realtime inzicht heeft in de status van uw projecten. Vervolgens stuurt u automatisch facturen en betalingsherinneringen naar uw klanten. Doordat de facturen gebaseerd zijn op een foutloze tijdregistratie, is de kans groot dat deze sneller betaald worden. Door uw tijdregistratie en projectmanagement te koppelen met uw boekhouding krijgt u direct meer inzicht in uw aankopen, verkopen en saldo’s.

Cloudsoftware als oplossing

Het gebruik van cloudsoftware voor uw boekhouding en andere processen biedt dus zeker een oplossing voor de hedendaagse uitdagingen waar kmo’s mee te maken hebben. Zo vermindert u de administratieve druk door handmatige processen te automatiseren en vergroot u de kans op tijdig betaalde facturen door uw tijdregistratie en factuurverwerking eenvoudig te koppelen met uw boekhouding. Werkt u nog niet met software in de cloud? Dan is dit zeker het overwegen waard.


Laatste artikels over algemene info

Succesvol werken in de voedselsector

17 april 2023

Een baan op topniveau in de voedselsector is bijna een garantie op een levenslange carrière, als je tenminste wilt werken in een sector die hard aan het werk is om zichzelf te vernieuwen.
Lees meer


De juiste relatiegeschenken voor zakelijke relaties

28 maart 2023

Wie binnen de financiële sector werkt, weet dat het geven van relatiegeschenken belangrijke onderdelen zijn van het bouwen en onderhouden van klantrelaties en zakelijke banden.
Lees meer


Wat is beter? Online of fysiek boekhouding volgen?

16 februari 2023

Voor beide methoden valt veel te zeggen, daarom is het van belang om te weten wat beide soorten precies inhouden en wat de voordelen van beide zijn.
Lees meer


Digitaal verzekeren: zijn er voordelen ten opzichte van de traditionele verzekeringsmakelaars?

15 februari 2023

Digitaal verzekeren, het klinkt ons soms nog onwennig in de oren. Niet te verbazen, want wij Belgen houden vaak vast aan wat we kennen.
Lees meer


Wat kan je doen bij een snelheidsovertreding?

22 november 2022

Krijg je een snelheidsovertreding in de bus van de politie? Zo moet je bijvoorbeeld een geldboete betalen, maar ook een rijverbod kan ingevoerd worden.
Lees meer


Hoe zichtbaar is jouw webshop op het world wide web?

21 oktober 2022

Bedrijven spenderen gigantische budgetten aan marketing. Terecht, want goede marketing loont.
Lees meer


Dit zijn de verschillende manieren om beter te worden in boekhouden

20 oktober 2022

Wil je bijleren in boekhouden? Er bestaan verschillende methodes om dit te bereiken.
Lees meer


Ook FBI waarschuwt voor scams met crypto

10 oktober 2022

De FBI waarschuwt mensen voor scams met crypto. Deze noemen ze ook wel ‘varken slachting’.
Lees meer



Populair op Financeinfo.be



ADVERTENTIE

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 190 digitale valuta* bij de grootste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.