Je bent hier: Home > Nieuws > Acht procent van de Belgen bankiert nog niet online

Acht procent van de Belgen bankiert nog niet online

Acht procent van de Belgen bankiert nog niet online

17 maart 2022

De Febelfin studie 'Bankieren de klok rond' legt bloot dat het aantal abonnementen voor online banking het afgelopen jaar verder gestegen is.

Het aantal abonnementen op digitale bankdiensten nam in 2021 verder toe. Voor bankieren met de pc was er een groei van haast een half miljoen abonnementen, een stijging van 14,2 naar 14,7 miljoen abonnementen.

Wat de mobiele abonnementen betreft, was de groei nog veel sterker. Het jaar 2021 werd afgesloten met 10,2 miljoen abonnementen, ruim 1,1 miljoen meer dan in 2020.

Door de coronacrisis is ook het gebruik van videocalls en livechat meer ingeburgerd geraakt. Hierdoor komt 6 op de 10 Belgen bijna nooit nog in een bankkantoor. Ook de meerderheid van de senioren geven aan dat ze minder dan eenmaal per jaar bij de bank langs gaan. Wie maakt er dan nog wel fysieke afspraken? Het blijkt vooral te gaan over jonge mensen die een hypotheek willen afsluiten. Tijdens dat proces stappen ze regelmatig een bankkantoor binnen.

Waarom weigert een kleine groep het digitaal bankieren?

Zo'n 8% van de mensen wil niet digitaal bankieren en heeft daar diverse redenen voor. Zo'n 35% geeft aan dat ze bang zijn om slachtoffer te worden van online fraude. Daarnaast hebben 30% van de mensen in deze groep thuis geen internetverbinding. Tenslotte is er 25% die aangeven dat ze liever fysiek bij de bank binnen stappen om hun verrichtingen te doen.


Laatste artikels over Bankieren

Phishingfraude neemt af

04 mei 2022

Door sensibiliseringsacties bij consumenten en strengere monitoring door de banken neemt de schade door phishing eindelijk af.
Lees meer


Creatieve en leuke manieren om je eigen bedrijf te promoten

29 april 2022

Je bedrijf promoten kan op veel verschillende manieren. Uiteraard wil je dat jouw bedrijf door zoveel mogelijk mensen wordt gezien en herkend.
Lees meer


Juwelen en andere waardevolle bezittingen beschermen doe je zo

29 maart 2022

Waardevolle bezittingen, waar berg je ze het best op?
Lees meer


Cloudsoftware als antwoord op hedendaagse uitdagingen voor kmo's

25 februari 2022

Ondernemers besteden per maand gemiddeld een kleine 8 uur aan de financiële administratie, een behoorlijk tijdrovende klus.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken