Je bent hier: Home > Nieuws > Juwelen en andere waardevolle bezittingen beschermen doe je zo

Juwelen en andere waardevolle bezittingen beschermen doe je zo

Juwelen en andere waardevolle bezittingen beschermen doe je zo

29 maart 2022

Waardevolle bezittingen, waar berg je ze het best op?

De seed phrase van je bitcoin wallet, dat prachtige gouden horloge dat al vier generaties in de familie van vader op zoon wordt overgedragen of de sleutel van je dagboek. Een voor een zijn dit kostbare stukken die niet alleen financieel, maar vaak ook emotioneel van grote waarde zijn. Ze laten slingeren in huis geeft je dan ook een onprettig gevoel. Je wil zeker zijn dat deze items veilig zijn opgeborgen uit het oog van ongewenste gasten zoals inbrekers en nieuwsgierige aagjes. Maar waar en hoe bewaar je je meest waardevolle bezittingen best? In deze blog bespreken we enkele veilige en minder veilige opbergplaatsen voor waardevolle spullen.

Back to basics

Wil je terug naar opbergen zoals dat vroeger werd gedaan? Haal dan maar een schop uit de garage, begeef je als de bliksem naar de tuin of naar een park en warm die armspieren alvast op. Wilde je vroeger op beide oren slapen, dan begroef je dat wat je lief was in de tuin of ergens onder een boom waar niemand van wist. Lijkt het je wel wat om een schat te begraven? Zorg dan dat je kostbare spulletjes in een stevige roestvrij stalen doos weet te stoppen en dat je de coördinaten ergens bewaart zodat je over enkele jaren je waardevolle bezittingen terug kan opgraven, als dat nodig is. Aye matey!

Opgeruimd staat netjes

Het klinkt enorm voor de hand liggend, maar geloof het of niet, de meeste mensen bewaren hun waardevolle goederen gewoon in huis, in een kast. Tussen het servies, achter enkele truien of in een doos op de keukenkast denken we een veilig plekje te hebben gevonden. Uit het zicht van de meesten, maar laten we eerlijk zijn, écht veilig zijn je kostbare spullen er natuurlijk niet. Tenzij je enkele zware kluizen in je kast hebt verstopt.

De sleutels van de voordeur liggen dan weer vaak onder een mat of verstopt in een bloempot, maar erg veilig is dat niet. Gebruik liever iets als sleutelkluizen: zo zit je sleutel veilig opgeborgen en kan jij hem niet meer kwijtspelen. Het kleinste kind weet dat je wel eens waardevolle zaken in een kast of onder een mat kan vinden en het is dan zowat de eerste plaats waar een inbreker zal zoeken naar z’n buit. Dieven zijn vernuftiger dan je denkt, dus vergeet die sok onder je matras ook maar en ga op zoek naar een langetermijnoplossing.


Laatste artikels over Bankieren

Phishingfraude neemt af

04 mei 2022

Door sensibiliseringsacties bij consumenten en strengere monitoring door de banken neemt de schade door phishing eindelijk af.
Lees meer


Creatieve en leuke manieren om je eigen bedrijf te promoten

29 april 2022

Je bedrijf promoten kan op veel verschillende manieren. Uiteraard wil je dat jouw bedrijf door zoveel mogelijk mensen wordt gezien en herkend.
Lees meer


Acht procent van de Belgen bankiert nog niet online

17 maart 2022

De Febelfin studie 'Bankieren de klok rond' legt bloot dat het aantal abonnementen voor online banking het afgelopen jaar verder gestegen is.
Lees meer


Cloudsoftware als antwoord op hedendaagse uitdagingen voor kmo's

25 februari 2022

Ondernemers besteden per maand gemiddeld een kleine 8 uur aan de financiële administratie, een behoorlijk tijdrovende klus.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken