Je bent hier: Home > Nieuws > Crypto terug van weg geweest?

Crypto terug van weg geweest?

Crypto terug van weg geweest?

26 april 2022

Het is een ellenlange discussie onder beleggers. Waar gaat de cryptomarkt naartoe? Niemand die het weet en niemand die het echt met zekerheid kan voorspellen.

Wat we wel heel zeker weten, is dat de cryptomarkt rake klappen heeft gekregen na het uitbreken van de oorlog. We staan nog steeds niet op het niveau van voordien, maar hoe zou de markt kunnen evolueren? In dit artikel lichten we de mogelijkheden verder toe.

Zal crypto verder ingeburgerd raken?

Cryptocurrency kopen in België is steeds populairder. Enkele jaren geleden was het nog weggelegd voor de early adopters, tegenwoordig hoor je steeds vaker mensen die zich op de cryptomarkt wagen. Voor wat betreft de toekomst zijn er zoals altijd twee grote groepen. De ene verwacht dat crypto nu makkelijk terug zal stijgen naar de oude niveaus en zelfs ver daarboven. Aan de andere kant verwacht men net dat crypto zijn beste tijd heeft gehad. Wat zou ervoor kunnen zorgen dat een van deze scenario’s zich voordoet?

Wanneer overstijgen we de oude niveaus?

Om crypto verder te laten stijgen, zal er behoorlijk wat interesse nodig zijn. Heel wat beleggers die voor het uitbreken van de oorlog nog in crypto zaten, blijven er nu (voorlopig) van weg. Ook is er een grote groep mensen die hun crypto portfolio wel hebben gehouden, maar het serieus hebben afgebouwd om minder risico te lopen.

Om terug in een situatie te komen waarbij de markt de oude topniveaus terug zoekt, zal er eerst en vooral meer stabiliteit nodig zijn in de wereld. Het feit dat de oorlog zou stoppen, zou een goed begin zijn. Het is daarmee echter nog niet zeker dat de markt meteen haar vertrouwen terug heeft.

Beleggers die richting crypto gaan, mogen dan sowieso wel risicovolle beleggers zijn. De meesten onder hen willen echter toch nog enige veiligheid inbouwen. Stabiele economische systemen zijn daarvoor uiterst belangrijk.

Crypto weer naar af?

Aan de andere kant van het spectrum, zou het zo ook maar even kunnen dat de cryptomarkt weer naar beneden gaat. Het is dan mogelijk dat het alleen de cryptomarkt is die daalt, maar het kan evengoed zijn dat ook de aandelenbeurzen op dat moment mee dalen.

Voor een potentiële daling van de markt zie ik twee grote mogelijkheden.

De eerste is natuurlijk aanhoudende instabiliteit. Hoe langer alles onzeker blijft, des te groter de kans dat de markt terug zal gaan dalen. Aangezien dat het omgekeerde scenario is van hierboven, hoef ik je dat vast niet verder uit te leggen. Toch wil ik er nog aan toevoegen dat er ook een kleinere groep believers bestaat, die net denken dat de instabiliteit van het conventionele systeem een reden kan zijn voor crypto om verder door te breken. Of dat effectief het geval zal zijn, is nog maar de vraag. We zullen het moeten zien.

Ten tweede kan een meer uitgebreide regulering ook een domper op de feestvreugde worden. Er wordt al langer gesproken over meer wetgeving rond cryptovaluta. Wanneer dit er zou doorkomen, kan dit ook zorgen voor een daling van de markt.

In welke van de twee richtingen de markt zal gaan, zullen we nog moeten afwachten. Nu weet je wel al wat de mogelijke oorzaken zouden kunnen zijn. 


Laatste artikels over Beleggen

HYPE-investeringen – Waarom je er beter van weg blijft

20 mei 2022

Zo nu en dan hoor je op het nieuws dat een bepaald aandeel blijft boomen.
Lees meer


Paniek in cryptoland – Was dit een bubbel die gebarsten is?

15 mei 2022

Vorige week gingen de cryptomunten in vrije val. Op 4 mei was één Bitcoin nog om en bij de 40.000 dollar waard, terwijl dat op 15 mei slechts 30.000 dollar is.
Lees meer


Saudi Aramco haalt Apple in als meest waardevolle bedrijf van de wereld

13 mei 2022

De Saoedi-Arabische oliegigant Saudi Aramco heeft de plek van Apple van 's werelds meest waardevolle bedrijf overgenomen.
Lees meer


Beleggen voor je kinderen

12 mei 2022

Heel wat mensen starten vandaag al met beleggen voor hun pasgeboren kind.
Lees meer


Elon Musk vindt investeerders die hem helpen met de aankoop van Twitter

10 mei 2022

Miljardair Elon Musk heeft 19 investeerders geselecteerd die hem zullen helpen aan in totaal $ 7,1 miljard.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken