Je bent hier: Home > Nieuws > Creatieve en leuke manieren om je eigen bedrijf te promoten

Creatieve en leuke manieren om je eigen bedrijf te promoten

Creatieve en leuke manieren om je eigen bedrijf te promoten

29 april 2022 - door Redactie

Je bedrijf promoten kan op veel verschillende manieren. Uiteraard wil je dat jouw bedrijf door zoveel mogelijk mensen wordt gezien en herkend.

Dit zorgt voor een grotere naamsbekendheid en potentieel ook voor nieuwe klanten en omzet. In dit artikel bespreken we verschillende manieren die jij kan inzetten om jouw bedrijf te promoten. 

Het gebruik van visitekaartjes

Visitekaartjes dienen al jarenlang als het middel om jezelf of jouw bedrijf te promoten. Een visitekaartje is vaak klein, nog kleiner dan een creditcard en heeft doorgaans enkel de bedrijfsgegevens erop staan. Denk daarbij aan het adres, telefoonnummer, een email adres en in sommige gevallen ook nog een korte slogan waarmee wordt aangegeven wat het bedrijf voor dienst levert. Visitekaartjes zijn vaak goedkoop en in hoge aantallen te produceren. Om deze reden is het juist voor beginnende ondernemers een aantrekkelijke manier van promotie. 

De inzet van flyers

Hoewel online marketing steeds meer terrein wint ten opzichte van offline marketing, is de impact van offline marketing nog altijd erg groot. Om deze reden zetten bedrijven vaak Flyers in als marketingmiddel om hun bedrijf te promoten. Een flyer biedt veel mogelijkheden tot creatieve uitingen, door de vorm en de vouw opties. Je kan hiermee een visueel aantrekkelijk marketingmiddel inzetten, als je zorgt voor de juiste opmaak. Denk daarbij aan het gebruik van het juiste lettertype dat past bij jouw bedrijf. Ook moet je nadenken over je doelgroep aan wie je de flyer geeft. Zij moeten tenslotte de flyer aantrekkelijk vinden en begrijpen wat er allemaal op staat. 

De werking van offline marketing

Wanneer jij je visitekaartje aan iemand uitdeelt, is de kans erg groot dat de ontvanger deze in zijn of haar portemonnee zal bewaren. Hiermee zal de ontvanger vaker met jouw visitekaartje in contact komen. Ook flyers worden doorgaans niet weggegooid, maar bewaard op de keukentafel of op een stapel reclame. Dit zorgt er onbewust voor dat mensen vaker met jouw bedrijfsgegevens worden geconfronteerd. Hierdoor zijn ze sneller geneigd om je gegevens te onthouden.

Naast de inzet van visitekaartjes en flyers kan je ook voor andere promotie mogelijkheden kiezen. Denk aan het inzetten van mupi’s en abri’s in bushokjes of plakzuilen. Dit zijn in de regel wel duurdere opties, maar je bereikt er ook een grotere doelgroep mee. De inzet van offline marketing wordt nog altijd veel gedaan door bedrijven. Vaak in combinatie of als aanvulling op online marketing. Deze hybride vorm zal in de toekomst steeds vaker voorkomen. 


Laatste artikels over Bankieren

Mes in het kantorennet van Crelan en AXA

16 januari 2023

Crelan wil het aantal bankkantoren terugdringen van 900 naar zo'n 450.
Lees meer


In het rood staan is weer duurder

13 december 2022

Vanaf deze maand wordt er een hogere rente aangerekend als je met jouw bankrekening in het rood gaat.
Lees meer


Rente op spaarrekeningen stijgt

23 november 2022

Keytrade Bank kondigde aan dat het vanaf 1 december dit jaar de rente op zijn spaarrekeningen stevig zal optrekken.
Lees meer


De voor- en nadelen van contactloos betalen

15 november 2022

We hebben vast allemaal wel al eens contactloos betaald. Contactloos betalen wil zeggen dat je jouw bankkaart niet langer meer in de terminal moet stoppen en dat je in veel gevallen zelfs geen code meer hoeft in te voeren voor kleine bedragen.
Lees meer


NewB doekt bankactiviteiten op

27 oktober 2022

De kogel is door de kerk. De ethische bank NewB laat het doek vallen over de bankactiviteiten en ook de andere activiteiten staan op de helling
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta* bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken

  • * Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.