Je bent hier: Home > Nieuws > Hypotheek afsluiten? Zo kunt u dat doen

Hypotheek afsluiten? Zo kunt u dat doen

Hypotheek afsluiten? Zo kunt u dat doen

10 mei 2022 - door Redactie

U heeft een mooi huis op het oog waar u graag een hypotheek voor wilt afsluiten. Dit is dan ook meteen een spannend moment, omdat u op het punt staat om de grootste aankoop van uw leven te doen.

U heeft misschien al wat kennis over hypotheken, echter weet u niet hoe het proces eigenlijk in elkaar zit. Geen probleem! Wilt u weten wat u kunt verwachten? Lees dan snel verder!

Wat is een hypotheek?

U zult al vast het een en ander over hypotheken gehoord hebben, maar wat is een hypotheek eigenlijk? Een hypotheek is een vorm van een lening. Bij deze vorm van lenen, leent u het geld bij de bank zodat u een grote aankoop kunt doen. Hierbij wordt u in staat gesteld om uw droomwoning te kunnen kopen. Wilt u weten hoe u een hypotheek kunt afsluiten? Dan bent u in Nederland bij hypotheekadviseur Frits aan het juiste adres. Zij hebben rekentools waarmee zij service op maat kunnen bieden en uw leven hiermee een stuk makkelijker kunnen maken. Wanneer u een hypotheek via Frits laat afsluiten, verloopt dit op een zeer eenvoudige manier.

De hypotheek afsluiten

 Als eerst wordt met rekentools berekent hoeveel geld u kunt lenen in 2022. Hierna vindt het eerste hypotheekgesprek plaats. Uw situatie wordt geanalyseerd zodat uw persoonlijke wensen en behoeften in kaart gebracht kunnen worden. Op basis hiervan worden de mogelijkheden met u besproken zodat u de beste keuze kunt maken voor uw situatie. Heeft u de beste hypotheek uitgezocht? Dan is het tijd om naar het rente aanbod te kijken. Binnen dit aanbod vindt u het maximale leenbedrag, rentetarieven, rentevaste perioden en een lijst met documenten die uw bank nodig heeft om uw aanvraag te kunnen beoordelen. Uiteraard wordt u hierbij begeleidt. Tot slot is de laatste stap het leukst, omdat de aanvraag dan akkoord is. Dit betekent dat u de aanvraag alleen nog definitief hoeft te maken bij een notaris. Daarna kunt u dit proces afsluiten door te proosten met een welverdiende glas champagne. 

Kortom, het kopen van een huis is een van de grootste aankopen van uw leven. U kunt uw droomhuis kopen door een hypotheek af te sluiten. Dit is een vorm van lenen waarbij u geld bij de bank leent. Hypotheekadviseur Frits kan u in Nederland helpen om het afsluitingsproces zo soepel mogelijk te laten verlopen. Wilt u meer weten over hypotheken? Dan kunt u de website van hypotheekadviseur Frits bezoeken.


Laatste artikels over Leningen

Een groter deel van ons inkomen gaat naar onze lening

25 september 2022

De huizen zijn de afgelopen jaren een stuk duurder geworden. Afhankelijk van waar je woont of wil wonen, zal je dit jaar maar liefst 10% (of meer) boven op je budget moeten rekenen, in vergelijking met vorig jaar.
Lees meer


Banken staan opnieuw betaalpauze toe

08 september 2022

De coronacrisis is nog niet verteerd of de banken moeten alweer betaalpauzes toestaan, deze keer omwille van de hoge energiekosten.
Lees meer


FCA Bank gaat samenwerken met Mazda

07 september 2022

FCA Bank Belgium, gekend van autofinancieringen, gaat nu ook samenwerken met Mazda Motor Belux in België en Luxemburg.   
Lees meer


Stijgende hypotheekrente maakt woning kopen duurder

18 juli 2022

In de afgelopen periode is een groei merkbaar in de hypotheekrente voor het kopen van een nieuwe woning.
Lees meer


3 x waarom je nu een persoonlijke lening kunt afsluiten

26 juni 2022

Twijfel je over het afsluiten van een persoonlijke lening? Een persoonlijke lening afsluiten klinkt misschien spannend, maar deze manier van geld lenen is er niet zomaar.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken