Je bent hier: Home > Nieuws > Elon Musk vindt investeerders die hem helpen met de aankoop van Twitter

Elon Musk vindt investeerders die hem helpen met de aankoop van Twitter

Elon Musk vindt investeerders die hem helpen met de aankoop van Twitter

10 mei 2022

Miljardair Elon Musk heeft 19 investeerders geselecteerd die hem zullen helpen aan in totaal $ 7,1 miljard.

De investeringen stellen Musk in staat zijn eigen risico te verminderen. De deal met Twitter is goedgekeurd door het bestuur, maar is nog niet rond.

Oracle-oprichter en vriend van Musk, Larry Ellison, is de grootste investeerder. Hij legt $ 1 miljard in. Andere investeerders zijn de investeringsmaatschappij Sequoia Capital uit Silicon Valley en crypto-exchange Binance.

Hoewel Elon Musk de rijkste man op aarde is, is een aanzienlijk deel zijn waarde verbonden aan zijn aandelen in Tesla. Of hij de betaling kan maken, is daarom nog onzeker. Hij heeft aangegeven de aankoop van Twitter ter waarde van $ 44 miljard te financieren door een combinatie van leningen, investeringen en eigen inleg. 

In de afgelopen weken heeft Musk ongeveer $ 8,5 miljard aan aandelen in Tesla verkocht. Daarnaast heeft hij zo’n $ 13 miljard in leningen aangevraagd bij banken.

Wie zijn de investeerders?

De oprichter van Binance, Changpeng Zhao, deelde het nieuws over de deal op Twitter. Hij noemde het een stap in de goede richting voor ‘Crypto Twitter’. Zijn bijdrage van $ 500 noemde hij een "kleine bijdrage aan de goede zaak.”

Sequoia Capital investeert sinds de jaren 70 al in technologische bedrijven, waaronder Apple, Google en Airbnb.

Daarnaast heeft Musk investeerders ingeschakeld die al vaker met hem hebben samengewerkt. Larry Ellison, die naar verluidt meer dan $ 100 miljard waard is, heeft ingestemd om 1 miljard dollar in Twitter te investeren. Ellison zit in het bestuur van Tesla. 

Het bedrijf Vy Capital in Dubai legt 800 miljoen dollar in voor de overname van Twitter. Dit bedrijf heeft ook in de startup van Musk, genaamd The Boring Company, geïnvesteerd. 

Musk is bovendien in gesprek met de huidige aandeelhouders van Twitter om aandelen bij te dragen aan de overname.

De Saudi-Arabische investeerder prins Alwaleed bin Talal was in eerste instantie tegen de overname van Musk. Ondertussen heeft hij aangegeven dat Musk een “geweldige leider” zal zijn bij Twitter, en verkoopt hij zijn aandelen in het bedrijf niet. Deze aandelen zijn $1,9 miljard waard. 

Enorm financieel risico

Musk verraste velen met het nieuws dat hij interesse had in Twitter. Op donderdag 5 mei werd echter duidelijk dat hij maar tijdelijk de functie van CEO op zich zou nemen. 

De aandelen van Twitter stegen nadat de investeerders werden onthuld, maar blijven onder de aankoopprijs van Musk van $ 54,20 per stuk.

Financiële experts geven aan dat de financiering van de overname een enorm risico is. “Het is nog niet zeker of hij deze deal kan sluiten.” 


Laatste artikels over Beleggen

HYPE-investeringen – Waarom je er beter van weg blijft

20 mei 2022

Zo nu en dan hoor je op het nieuws dat een bepaald aandeel blijft boomen.
Lees meer


Paniek in cryptoland – Was dit een bubbel die gebarsten is?

15 mei 2022

Vorige week gingen de cryptomunten in vrije val. Op 4 mei was één Bitcoin nog om en bij de 40.000 dollar waard, terwijl dat op 15 mei slechts 30.000 dollar is.
Lees meer


Saudi Aramco haalt Apple in als meest waardevolle bedrijf van de wereld

13 mei 2022

De Saoedi-Arabische oliegigant Saudi Aramco heeft de plek van Apple van 's werelds meest waardevolle bedrijf overgenomen.
Lees meer


Beleggen voor je kinderen

12 mei 2022

Heel wat mensen starten vandaag al met beleggen voor hun pasgeboren kind.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken