Je bent hier: Home > Nieuws > Vraag naar renovatieleningen is bijna verdubbeld

Vraag naar renovatieleningen is bijna verdubbeld

Vraag naar renovatieleningen is bijna verdubbeld

23 mei 2022 - door Redactie

Belfius meldt dat het aantal aanvragen voor groene renovatieleningen sinds februari met 89% gestegen is in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

De hoge energieprijzen zetten de Belgen ertoe aan om hun woning beter te isoleren, zodat het energieverbruik verlaagd wordt. Ter gelegenheid van Batibouw promoot Belfius nu groene renovatieleningen met een aantrekkelijke rentevoet van 1,35% voor alle looptijden tot en met 60 maanden.

Groene renovatieleningen worden gebruikt om isolatiewerken te financieren, maar ook voor het plaatsen van een warmtepomp, zonneboiler, hoogrendementsketel, zonnepanelen,  of driedubbele beglazing. Het zijn allemaal investeringen die een positieve impact hebben op het EPC certificaat van een woning.

Volgens Belfius kwam het gemiddeld bedrag van zo'n groene renovatielening in de eerste vier maanden van 2022 uit op 14.468 euro. De leningen hebben een gemiddelde looptijd van 60 of zelfs 61 maanden en de maandelijkse aflossing bedraagt gemiddeld 230 euro.

Hypotheken

Ook grotere renovatiewerken zijn in aantrek. Hiervoor is een renovatielening minder geschikt en wordt dus beter een hypothecair krediet aangevraagd. Gemiddeld gezien wordt er nu 66.263 euro geleend voor grote renovatiewerken die bestemd zijn om de energieprestatie van een woning te verbeteren.


Laatste artikels over Leningen

Langere looptijd leningen door hogere rente

08 maart 2023

Uit een bevraging van HLN blijkt dat bij alle banken meer leningen op 25 jaar worden afgesloten.
Lees meer


Voor een miljard euro aan energiebesparende leningen verstrekt

16 februari 2023

In 2022 ging het aantal consumentenkredieten in België opnieuw de hoogte in, maar vooral de ecologische kredieten deden het goed.
Lees meer


Meer wanbetalingen op leningen

22 november 2022

De Nationale Bank meldt dat het aantal betaalachterstanden in oktober gestegen is naar 8.780 kredieten.
Lees meer


Wat is de invloed van stijgende rentes?

10 oktober 2022

We weten allemaal al langer dat de rentes in Europa in een stijgende trend zitten. De reden is eenvoudig: de Europese Centrale bank probeert de hoge inflatie onder controle te krijgen.
Lees meer


Een groter deel van ons inkomen gaat naar onze lening

25 september 2022

De huizen zijn de afgelopen jaren een stuk duurder geworden. Afhankelijk van waar je woont of wil wonen, zal je dit jaar maar liefst 10% (of meer) boven op je budget moeten rekenen, in vergelijking met vorig jaar.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta* bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken

  • * Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.