Je bent hier: Home > Nieuws > Vraag naar renovatieleningen is bijna verdubbeld

Vraag naar renovatieleningen is bijna verdubbeld

Vraag naar renovatieleningen is bijna verdubbeld

23 mei 2022

Belfius meldt dat het aantal aanvragen voor groene renovatieleningen sinds februari met 89% gestegen is in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

De hoge energieprijzen zetten de Belgen ertoe aan om hun woning beter te isoleren, zodat het energieverbruik verlaagd wordt. Ter gelegenheid van Batibouw promoot Belfius nu groene renovatieleningen met een aantrekkelijke rentevoet van 1,35% voor alle looptijden tot en met 60 maanden.

Groene renovatieleningen worden gebruikt om isolatiewerken te financieren, maar ook voor het plaatsen van een warmtepomp, zonneboiler, hoogrendementsketel, zonnepanelen,  of driedubbele beglazing. Het zijn allemaal investeringen die een positieve impact hebben op het EPC certificaat van een woning.

Volgens Belfius kwam het gemiddeld bedrag van zo'n groene renovatielening in de eerste vier maanden van 2022 uit op 14.468 euro. De leningen hebben een gemiddelde looptijd van 60 of zelfs 61 maanden en de maandelijkse aflossing bedraagt gemiddeld 230 euro.

Hypotheken

Ook grotere renovatiewerken zijn in aantrek. Hiervoor is een renovatielening minder geschikt en wordt dus beter een hypothecair krediet aangevraagd. Gemiddeld gezien wordt er nu 66.263 euro geleend voor grote renovatiewerken die bestemd zijn om de energieprestatie van een woning te verbeteren.


Laatste artikels over Leningen

3 x waarom je nu een persoonlijke lening kunt afsluiten

26 juni 2022

Twijfel je over het afsluiten van een persoonlijke lening? Een persoonlijke lening afsluiten klinkt misschien spannend, maar deze manier van geld lenen is er niet zomaar.
Lees meer


Hypotheek afsluiten? Zo kunt u dat doen

10 mei 2022

U heeft een mooi huis op het oog waar u graag een hypotheek voor wilt afsluiten. Dit is dan ook meteen een spannend moment, omdat u op het punt staat om de grootste aankoop van uw leven te doen.
Lees meer


Hoe kan je een huis financieren?

18 april 2022

Ze zeggen wel eens dat de Belg een baksteen in de maag heeft. Daarmee wil men zeggen dat Belgen vastgoed nog steeds zien als een goede investering.
Lees meer


Woonkredieten fors duurder

26 maart 2022

Door de stijging van de langetermijnrente zijn woonkredieten met een vaste rentevoet veel duurder geworden.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken