Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Je bent hier: Home > Nieuws > Tien procent van de Belgen bezit crypto

Tien procent van de Belgen bezit crypto

Tien procent van de Belgen bezit crypto

25 mei 2022 - door Redactie

Uit een onderzoek van de ECB blijkt dat ongeveer 10 procent van de Belgen al geïnvesteerd heeft in bitcoin of andere cryptomunten.

De ECB publiceert regelmatig een Financial Stability Review en deze keer is er veel aandacht voor de groei van de markt van crypto activa. De ECB ondervroeg mensen in zes landen en peilde naar hun blootstelling aan cryptovaluta. Gemiddeld gezien zegt zo'n 10% van de huishoudens dat ze belegd hebben in cryptomunten.

Nederland is de absolute koploper met zo'n 14% van de huishoudens, gevolgd door Spanje, Italie en België. Een mogelijke verklaring voor de hogere adoptie in Nederland is de aanwezigheid van veel crypto dienstverleners. Bedrijven in Nederland springen al snel op nieuwe trends, wat we ook gezien hebben bij de opgang van e-commerce.

cryptobezit2022.jpg

Volgens de cijfers zouden dus zo'n half miljoen mensen cryptocurrency kopen in België. De meerderheid van de gezinnen houdt de blootstelling relatief beperkt. Zo'n 37% zegt dat het over minder dan 1.000 euro gaat en 29% geeft aan dat ze tussen de 1.000 euro en 4.999 euro geïnvesteerd hebben. Slechts 6% zegt meer dan 30.000 euro aan crypto te bezitten.

Gemiddeld gezien zijn het vooral jonge, hooggeschoolde mannen die investeren in crypto.


Laatste artikels over Beleggen

Cryptobroker Litebit gaat sluiten

23 mei 2023

De Nederlandse cryptobroker Litebit ziet geen toekomst weggelegd voor zichzelf. De klanten wordt aangeraden over te stappen naar Bitvavo.
Lees meer


Geld van klanten zit vast op Belgisch cryptoplatform bit4you

28 april 2023

Het crypto platform bit4you heeft de activiteiten stopgezet omdat een belangrijke partner failliet dreigt te gaan.
Lees meer


Bitcoin opnieuw boven 30.000 dollar

13 april 2023

De bitcoin koers is dit jaar al flink gestegen. Tegenover de start van het jaar loopt de winst al op tot meer dan 80%.
Lees meer


Ondanks cryptowinter blijven Belgen geloven in virtuele munten

22 maart 2023

De meeste beleggers beschouwen de forse koersdalingen op de cryptomarkt als een tijdelijke correctie. Dat blijkt uit een onderzoek van de FSMA in samenwerking met IPSOS.
Lees meer


De top 5 beleggen apps

20 maart 2023

Beleggen is de afgelopen jaren steeds populairder geworden en met de opkomst van beleggen apps wordt het nog gemakkelijker om te investeren in verschillende markten en producten.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

ADVERTENTIE

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta* bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.