Je bent hier: Home > Nieuws > Tien procent van de Belgen bezit crypto

Tien procent van de Belgen bezit crypto

Tien procent van de Belgen bezit crypto

25 mei 2022

Uit een onderzoek van de ECB blijkt dat ongeveer 10 procent van de Belgen al geïnvesteerd heeft in bitcoin of andere cryptomunten.

De ECB publiceert regelmatig een Financial Stability Review en deze keer is er veel aandacht voor de groei van de markt van crypto activa. De ECB ondervroeg mensen in zes landen en peilde naar hun blootstelling aan cryptovaluta. Gemiddeld gezien zegt zo'n 10% van de huishoudens dat ze belegd hebben in cryptomunten.

Nederland is de absolute koploper met zo'n 14% van de huishoudens, gevolgd door Spanje, Italie en België. Een mogelijke verklaring voor de hogere adoptie in Nederland is de aanwezigheid van veel crypto dienstverleners. Bedrijven in Nederland springen al snel op nieuwe trends, wat we ook gezien hebben bij de opgang van e-commerce.

cryptobezit2022.jpg

Volgens de cijfers zouden dus zo'n half miljoen mensen cryptocurrency kopen in België. De meerderheid van de gezinnen houdt de blootstelling relatief beperkt. Zo'n 37% zegt dat het over minder dan 1.000 euro gaat en 29% geeft aan dat ze tussen de 1.000 euro en 4.999 euro geïnvesteerd hebben. Slechts 6% zegt meer dan 30.000 euro aan crypto te bezitten.

Gemiddeld gezien zijn het vooral jonge, hooggeschoolde mannen die investeren in crypto.


Laatste artikels over Beleggen

Beheer beleggingsfondsen is goedkoper geworden

01 juli 2022

Uit het Industry Fact Book van The European Fund and Asset Management Association blijkt dat beleggingsfondsen minder kosten aanrekenen.
Lees meer


Beurzen onder druk door hoge inflatiecijfers

13 juni 2022

De aandelen daalden op vrijdag nadat een langverwacht inflatierapport een sneller dan verwachte prijsstijging liet zien en het consumentenvertrouwen een dieptepunt bereikte. 
Lees meer


Campagne voor staatsbons is groot succes

03 juni 2022

Ondertussen is er al 27 miljoen euro opgehaald door de verkoop van nieuwe staatsbons.
Lees meer


Crypto-bedrijven hopen dat de daling van de markt zorgt voor een grotere comeback

30 mei 2022

Leidinggevenden uit de blockchain- en cryptocurrency-industrie verklaarden op het World Economic Forum dat de recente crash op de markt voor digitale munten zou moeten helpen om “slechte actoren” in de ruimte kwijt te raken. 
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken