Je bent hier: Home > Nieuws > Kosten besparen door het juiste waterverbruik te hanteren

Kosten besparen door het juiste waterverbruik te hanteren

Kosten besparen door het juiste waterverbruik te hanteren

30 mei 2022

Met de huidige energie en gasprijzen zijn de de vaste lasten voor veel huishoudens met een aanzienlijk bedrag gestegen. Hierdoor blijft er minder geld over voor andere uitgaven.

Mede door deze reden motiveert het veel mensen om te besparen op bijvoorbeeld de boodschappen of verzekering. Ook het verbruik van water kan drastisch ingeperkt worden om de waterrekening omlaag te krijgen. Dit artikel geeft handige tips hoe ook jij kunt besparen op kosten voor waterverbruik. Zo houd je per maand meer geld over.

Kraan verbruik

Er kan al gemakkelijk geld bespaard worden door direct de kraan dicht te draaien wanneer je geen water meer nodig hebt. Wanneer je bijvoorbeeld je handen wast, draai je de kraan pas open wanneer de handen goed zijn ingezeept. Of wanneer je de tanden poetst, wordt de kraan pas gebruikt als de mond gespoeld moet worden. Met behulp van deze besparingen kan er al snel 5 tot 8 liter bespaard worden per handen was en poetsbeurt. 

Onder de douche in plaats van in bad

Een andere manier waarmee veel water bespaard kan worden, is het nemen van een douche in plaats van een bad. Gemiddeld is een derde van het waterverbruik, afkomstig door het douchen of het gebruik van een bad. Veel mensen denken dat een douchebeurt minder water verbruikt dan het vullen van een bad. Echter wanneer een persoon 10 minuten doucht, staat dit gelijk aan het verbruik van 150 liter water. Hiermee kan een volledig bad gevuld worden. Daarom is het belangrijk dat een douchebeurt niet langer duurt dan 10 minuten om echt het waterverbruik te beperken. Een andere optie is het installeren van een zuinige douchekop, hierdoor zakt het waterdebiet tot wel 15 liter per minuut. 

Regenton of regenput

Ook in de tuin kan er aardig wat water bespaard worden, door het plaatsen van een regenton. Een regenton kan al gauw tot wel 1.500 liter regenwater opvangen. Dit kan vervolgens gebruikt worden voor alle planten en bloemen in de tuin. Naast het plaatsen van een regenton, kan er ook geïnvesteerd worden in een regenput. Een regenput is vaak een betonnen bak waar regenwater opgeslagen kan worden, wat vervolgens gebruikt wordt tijdens het spoelen van de wc of het watergeven van het groen. Op deze manier kan er ook flink wat water bespaard worden.

Zo zie je maar dat er via verschillende manieren water bespaard kan worden. Naast de genoemde tips, zijn er nog talloze andere mogelijkheden waardoor water bespaard kan worden. Hierdoor houdt je aan het einde van de maand meer geld over.


Laatste artikels over Algemene tips

Geld verdienen met antiek en vintage

26 juni 2022

Wie de design- en meubelwereld volgt, weet het al lang: er valt goed geld te verdienen met antiek en vintage.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken