Je bent hier: Home > Nieuws > Crypto-bedrijven hopen dat de daling van de markt zorgt voor een grotere comeback

Crypto-bedrijven hopen dat de daling van de markt zorgt voor een grotere comeback

Crypto-bedrijven hopen dat de daling van de markt zorgt voor een grotere comeback

30 mei 2022

Leidinggevenden uit de blockchain- en cryptocurrency-industrie verklaarden op het World Economic Forum dat de recente crash op de markt voor digitale munten zou moeten helpen om “slechte actoren” in de ruimte kwijt te raken. 

Miljarden dollars aan waarde zijn de afgelopen weken van de markt voor cryptocurrency weggevaagd, aangedreven door een uitverkoop van aandelen en de ineenstorting van algoritmische stablecoin Terra UST en de bijbehorende token Luna. 

“We zitten in een berenmarkt. En dat is goed want het zal de mensen zuiveren die hier om de slechte redenen waren”, vertelde Bertrand Perez, CEO van de Web3 Foundation op het World Economic Forum in Davos, Zwitserland. “Berenmarkten zorgen dat slechte projecten verdwijnen. Dus de legitieme investeerders zullen zich kunnen concentreren op het ontwikkelen en bouwen. De waardering van tokens is nu minder belangrijk, omdat iedereen verlies aan het lijden is.” 

“Tijdens de bull-tijden, wanneer alles groen is, denkt niemand aan bouwen; iedereen denkt aan het maken van een fortuin, wat de verkeerde mentaliteit is”, voegde hij eraan toe.

Mihailo Bjelic, mede-oprichter van blockchain-bedrijf Polygon, bevestigde het standpunt van Perez en noemde de uitverkoop van cryptocurrency “noodzakelijk”. 

“De markt werd in mijn persoonlijke mening misschien een beetje irrationeel, of misschien een beetje roekeloos tot op zekere hoogte. En als die tijden komen, is een correctie nodig en ook gezond”, zei Bjelic.

Malaise

De massaverkoop van belangrijke digitale valuta's zoals Bitcoin en Ether werd veroorzaakt door een bredere malaise op de aandelenmarkten, met name in de technologiesector. De daling werd verergerd doordat de Terra UST stablecoin zijn $ 1 pin verloor. 

Grote, institutionele beleggers zijn betrokken geraakt bij de cryptocurrencymarkt en waren ook een belangrijke motor van de laatste massaverkoop, volgens Brett Harrison, president van cryptocurrency exchange FTX U.S. 

Hij zei dat er een bredere daling is geweest voor risicovolle activa, zoals aandelen, maar dat dit meer van invloed is op digitale munten dan in het verleden omdat er steeds meer institutioneel geld in belegd wordt. “Als mensen activa moeten verkopen om geld vrij te maken, zal crypto uiteraard bovenaan op de lijst staan”, zei Harrison. Als beleggers minder blootstelling willen aan risico, gaan cryptomunten en tech aandelen dus als eerste in de uitverkoop.

Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, drong investeerders eropaan om naar de langere termijn te kijken. “Ongeveer twee jaar geleden was Bitcoin ongeveer 8.000 dollar waard. We stegen naar 65.000 dollar en nu staan we weer op 30.000 dollar. Dus ja, er is een crash geweest en er is veel geld verloren. Maar als je wat verder uitzoomt en naar de langetermijntrends kijkt, denk ik dat je ziet dat crypto een blijver is”, zei Garlinghouse op het World Economic Forum in Davos.

Lees hier meer over bitcoin kopen in België.


Laatste artikels over Beleggen

Beheer beleggingsfondsen is goedkoper geworden

01 juli 2022

Uit het Industry Fact Book van The European Fund and Asset Management Association blijkt dat beleggingsfondsen minder kosten aanrekenen.
Lees meer


Beurzen onder druk door hoge inflatiecijfers

13 juni 2022

De aandelen daalden op vrijdag nadat een langverwacht inflatierapport een sneller dan verwachte prijsstijging liet zien en het consumentenvertrouwen een dieptepunt bereikte. 
Lees meer


Campagne voor staatsbons is groot succes

03 juni 2022

Ondertussen is er al 27 miljoen euro opgehaald door de verkoop van nieuwe staatsbons.
Lees meer


Tien procent van de Belgen bezit crypto

25 mei 2022

Uit een onderzoek van de ECB blijkt dat ongeveer 10 procent van de Belgen al geïnvesteerd heeft in bitcoin of andere cryptomunten.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken