Je bent hier: Home > Nieuws > Campagne voor staatsbons is groot succes

Campagne voor staatsbons is groot succes

Campagne voor staatsbons is groot succes

03 juni 2022

Ondertussen is er al 27 miljoen euro opgehaald door de verkoop van nieuwe staatsbons.

Na drie jaren afwezigheid zijn de staatsbons terug. De kleine spaarder krijgt zo weer de kans om te beleggen in een veilige obligatie van de Belgische overheid. De rentevoeten liggen op 0,70% voor de vijfjarige staatsbon en 1,30% voor de tienjarige staatsbon. Het gaat over een groot contrast met de rentevoeten op spaarboekjes die veelal op 0,11% liggen.

Vooral de tienjarige staatsbon blijkt een succes te zijn. Een dergelijke risicovrije rente kan je als kleine belegger uiteraard nergens anders te pakken krijgen. Met dit product haalde de overheid dan ook al zo'n 14,5 miljoen euro op. De staatsbon op vijf jaar bracht al 12,7 miljoen op.  Ondanks de hogere rente is de opbrengst niet voldoende om de torenhoge inflatie te compenseren.

Door de lage langetermijnrente werden er jarenlang geen nieuwe staatsbons verkocht. De langetermijnrente is echter aan een heropleving begonnen omdat de Europese centrale bank het opkoopprogramma voor obligaties aan het afbouwen is. Dat maakt het uitgeven van staatsbons opnieuw interessant. Het is dan ook van 2012 geleden dat er nog zoveel geld werd opgehaald met staatsbons.


Laatste artikels over Beleggen

Beheer beleggingsfondsen is goedkoper geworden

01 juli 2022

Uit het Industry Fact Book van The European Fund and Asset Management Association blijkt dat beleggingsfondsen minder kosten aanrekenen.
Lees meer


Beurzen onder druk door hoge inflatiecijfers

13 juni 2022

De aandelen daalden op vrijdag nadat een langverwacht inflatierapport een sneller dan verwachte prijsstijging liet zien en het consumentenvertrouwen een dieptepunt bereikte. 
Lees meer


Crypto-bedrijven hopen dat de daling van de markt zorgt voor een grotere comeback

30 mei 2022

Leidinggevenden uit de blockchain- en cryptocurrency-industrie verklaarden op het World Economic Forum dat de recente crash op de markt voor digitale munten zou moeten helpen om “slechte actoren” in de ruimte kwijt te raken. 
Lees meer


Tien procent van de Belgen bezit crypto

25 mei 2022

Uit een onderzoek van de ECB blijkt dat ongeveer 10 procent van de Belgen al geïnvesteerd heeft in bitcoin of andere cryptomunten.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken