Je bent hier: Home > Nieuws > Campagne voor staatsbons is groot succes

Campagne voor staatsbons is groot succes

Campagne voor staatsbons is groot succes

03 juni 2022 - door Redactie

Ondertussen is er al 27 miljoen euro opgehaald door de verkoop van nieuwe staatsbons.

Na drie jaren afwezigheid zijn de staatsbons terug. De kleine spaarder krijgt zo weer de kans om te beleggen in een veilige obligatie van de Belgische overheid. De rentevoeten liggen op 0,70% voor de vijfjarige staatsbon en 1,30% voor de tienjarige staatsbon. Het gaat over een groot contrast met de rentevoeten op spaarboekjes die veelal op 0,11% liggen.

Vooral de tienjarige staatsbon blijkt een succes te zijn. Een dergelijke risicovrije rente kan je als kleine belegger uiteraard nergens anders te pakken krijgen. Met dit product haalde de overheid dan ook al zo'n 14,5 miljoen euro op. De staatsbon op vijf jaar bracht al 12,7 miljoen op.  Ondanks de hogere rente is de opbrengst niet voldoende om de torenhoge inflatie te compenseren.

Door de lage langetermijnrente werden er jarenlang geen nieuwe staatsbons verkocht. De langetermijnrente is echter aan een heropleving begonnen omdat de Europese centrale bank het opkoopprogramma voor obligaties aan het afbouwen is. Dat maakt het uitgeven van staatsbons opnieuw interessant. Het is dan ook van 2012 geleden dat er nog zoveel geld werd opgehaald met staatsbons.


Laatste artikels over Beleggen

De Ethereum Merge: Dit is wat het inhoudt

10 september 2022

Rond 15 september gaat Ethereum overstappen van een Proof of Work (PoW) naar een Proof of Stake (PoS). De crypto wereld houdt zijn adem vast.
Lees meer


FIRE reportage brengt onrealistische boodschap

01 september 2022

VRT MAX pakte deze week uit met de nieuwe docureeks FIRE: vroeg op pensioen. De mogelijkheden van het beleggen worden echter veel te rooskleurig voorgesteld.
Lees meer


Een beleggingsplan: wat is het en hoe maak je het?

25 augustus 2022

Heel vaak wordt er online verwezen naar het zogenaamde beleggingsplan. Ben jij nieuw in de financiële wereld en heb je nog geen idee wat een beleggingsplan precies is?
Lees meer


Beleggen in wijn is vaak oplichting

24 augustus 2022

De FSMA waarschuwt op zijn website voor oplichtingspraktijken met beleggingen in wijn.
Lees meer


Geen interesse in beursgang cryptoplatform bit4you

23 augustus 2022

Het Belgische cryptoplatform bit4you slaagt er niet in om voldoende geld op te halen om een beursgang te financieren.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken