Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Je bent hier: Home > Nieuws > Topvrouw Meta vertrekt in roerige tijden voor het bedrijf

Topvrouw Meta vertrekt in roerige tijden voor het bedrijf

Topvrouw Meta vertrekt in roerige tijden voor het bedrijf

06 juni 2022 - door Redactie

Sheryl Sandberg stopt met haar rol als Chief Operating Officer bij Meta, het bedrijf dat voorheen bekend stond als Facebook.

Sandberg kwam begin 2008 bij Facebook als de nummer 2 van Facebook CEO en medeoprichter Mark Zuckerberg, en hielp Facebook om te vormen tot een reclamegigant en een van de machtigste bedrijven in de tech-industrie, met een marktkapitalisatie van meer dan 1 biljoen dollar.

Javier Olivan, Chief Growth Officer van het bedrijf, zal dit najaar de functie van COO overnemen. Sandberg, die Zuckerberg onlangs op de hoogte heeft gesteld van haar besluit, blijft lid van het bestuur van Meta. 

“De komende maanden zullen Mark en ik mijn directe taken overdragen”, zei Sandberg in een lange Facebook-post waarin ze sprak over haar aftreden. Meta plant ook een interne reorganisatie om mee te gaan met de verandering, zei Zuckerberg. 

“Ik ben niet van plan om de rol van Sheryl in onze bestaande structuur te vervangen. Ik weet niet zeker of dat mogelijk zou zijn, aangezien ze een superster is die de rol van COO op haar eigen unieke manier definieerde”, zei Zuckerberg in een Facebook-bericht. 

“Maar zelfs als het mogelijk zou zijn, denk ik dat Meta het punt heeft bereikt waarop het logisch is dat onze product- en bedrijfsgroepen nauwer geïntegreerd zijn, in plaats van dat alle zakelijke en operationele functies afzonderlijk van onze producten zijn georganiseerd”, zei hij. 

Kritiek

Meta is de afgelopen jaren onder vuur komen te liggen vanwege zijn enorme invloed, het gebrek aan succes bij het stoppen van de verspreiding van verkeerde informatie en schadelijk materiaal, en de overnames van rivalen zoals Instagram en WhatsApp. 

Zuckerberg en andere leidinggevenden zijn de afgelopen drie jaar meerdere keren gedwongen voor het Amerikaanse Congres te getuigen, hoewel Sandberg grotendeels aan die schijnwerpers is ontsnapt. 

Het bedrijf wordt momenteel geconfronteerd met een antitrustrechtszaak van de Amerikaanse Federal Trade Commission en zou kunnen worden onderzocht door andere instanties zoals de Securities and Exchange Commission. Dit komt nadat een klokkenluider een klacht had ingediend over het gebrek aan inspanningen om haat op het platform te bestrijden. 

Rolmodel

Sandberg gebruikte haar succes met Facebook om haar eigen profiel te verbeteren, vooral onder vrouwen op de werkvloer. In 2013 bracht ze het boek 'Lean In: Women, Work, and the Will to Lead' uit, met de nadruk op de uitdagingen waarmee vrouwen op de werkplek worden geconfronteerd en wat ze kunnen doen om hun carrière vooruit te helpen. 

Voordat ze bij Facebook kwam, werkte Sandberg bij het ministerie van Financiën van de regering Clinton, waarna ze in 2001 bij Google kwam en hielp bij de groei van de activiteiten in adverteren.


Laatste artikels over Finance

Een bankautomaat in elke gemeente

04 april 2023

De overheid heeft een akkoord met de banken gesloten over de geldautomaten. In elke gemeente moet er eentje aanwezig zijn.
Lees meer


Nationale Bank gaat miljarden verliezen

03 april 2023

De Nationale Bank boekte in 2022 een verlies van 580 miljoen euro en zal in de komende jaren nog veel meer verliezen.
Lees meer


De juiste relatiegeschenken voor zakelijke relaties

28 maart 2023

Wie binnen de financiële sector werkt, weet dat het geven van relatiegeschenken belangrijke onderdelen zijn van het bouwen en onderhouden van klantrelaties en zakelijke banden.
Lees meer


Zwitserse centrale bank stut systeembank Credit Suisse

16 maart 2023

Door de zenuwachtigheid over de bankencrisis in de VS zijn er ook grote zorgen over het Europese Credit Suisse.
Lees meer


Daar is de bankencrisis terug

13 maart 2023

Vorige week is in de VS een nieuwe bankencrisis gestart, die ook tot in Europa is doorgesijpeld.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

ADVERTENTIE

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta* bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.