23 juni 2022
De Zweedse fintech Klarna telt naar eigen zeggen meer dan 1 miljoen klanten in België.
Klarna is een betaaloptie op heel wat e-commerce websites. Het geeft de consument de mogelijkheid om achteraf te betalen. Doorgaans moet je bij e-commerce betalen op het moment van het plaatsen van de bestelling. Populaire betaalopties in België zijn Bancontact of kredietkaarten, maar Klarna wint aan terrein.
Klarna begon twee jaar geleden met zijn activiteiten in ons land en heeft ondertussen al 1,2 miljoen klanten bediend. Klarna overhaalt met zijn betaaloplossing heel wat mensen die twijfelen om online te kopen. Door voor Klarna te kiezen krijgen ze de producten eerst thuis geleverd zonder op voorhand te betalen.
Voor de webshops is Klarna ook een handige oplossing, gezien zij zeker zijn van hun geld. Klarna betaalt immers de webshop en geeft de klant tot 30 dagen tijd om zijn aankoop te betalen. De klant hoeft daarvoor niets extra te betalen en kan dus op krediet kopen zonder kosten. Bij het niet betalen op de vervaldag wordt eerst nog een herinnering gestuurd, waarna een incassokantoor wordt ingeschakeld.
Klarna groeit als kool en haalt daarom ook vers geld op. In juni vorig jaar haalde het bedrijf 639 miljoen dollar op tegen een waardering van 45,6 miljard dollar. Door de malaise op de financiële markten zal de nieuwe ronde aan een fors lagere waardering doorgaan. Volgens de Wall Street Journal probeerde Klarna vorige maand een ronde af te sluiten tegen een waardering van 30 miljard dollar, maar ondertussen zouden investeerders het bedrijf op nog slechts 15 miljard dollar waarderen.
02 juli 2022
De inflatie in de eurozone heeft in juni een nieuw hoogtepunt bereikt, net voor de eerste renteverhoging van de Europese Centrale Bank (ECB) in 11 jaar.
Lees meer
01 juli 2022
De Russische roebel bereikte woensdag 51 roebel voor 1 dollar, het hoogste niveau sinds mei 2015.
Lees meer
21 juni 2022
Volgens Orlando Bravo, oprichter van de private equity groep Thoma Bravo, zullen tech bedrijven het nog moeilijker krijgen.
Lees meer
17 juni 2022
Cryptocurrency’s staan sterk onder druk, waarbij bitcoin richting de 20.000 dollar koerst. Reden zijn platformen en fondsen die in de problemen komen en anderen meesleuren in hun val.
Lees meer