Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Deze website is gratis voor bezoekers. Om deze gratis dienst te kunnen aanbieden krijgen we een compensatie, commissie of advertentie vergoeding van de diensten of producten die op deze website vermeld worden.

Je bent hier: Home > Nieuws > Geld verdienen met antiek en vintage

Geld verdienen met antiek en vintage

Geld verdienen met antiek en vintage

26 juni 2022 - door Redactie

Wie de design- en meubelwereld volgt, weet het al lang: er valt goed geld te verdienen met antiek en vintage.

Tot een paar jaar geleden was dit enkel weggelegd voor een aantal gerenommeerde antiekhandelaren en werd vooral gekeken naar echt antieke stukken van honderd jaar oud en meer. Tegenwoordig is het veld veel ruimer: niet alleen ligt de nadruk nu veel meer op vintage – denk aan de mid century modern revival – maar de markt ligt ook open voor iedereen met een neus voor mooie stukken. Wij geven een aantal tips om te scoren met antiek en vintage.

Begin bij jezelf

Als je je eerste stappen wil zetten in de antiek- en vintagewereld, is het zaak er in de eerste plaats de nodige kennis over op te doen. Lees je in over de geschiedenis van design en meubels maken. Zoek op hoe je kwaliteit herkent en aan welke voorwaarden stuks moeten voldoen om nog waarde te hebben op de markt.

Ga vervolgens op zoek naar de periode of stijl die jou persoonlijk het meest aanspreekt. Je kan je veel beter inwerken in een onderwerp dat je interesseert dan te kiezen voor de stijl die nu toevallig in trek is. Een verkoper die zelf niet achter zijn product staat, valt sowieso door de mand.

Kijk ook eens rond in je eigen huis en dat van je ouders, schoonouders en grootouders. Staan op zolder of in een verloren hoekje soms stukken die je kan verkopen? Deze kosten je niets, maar brengen wel op. De verkoop ervan is dus volledig zonder risico en een goede oefening. Denk je een echt topstuk in huis te hebben? Haal er dan altijd één of meerdere schatters bij om een correcte prijs te bepalen. 

Trek eropuit

Eens je je eigen woning binnenstebuiten gekeerd hebt, is het tijd voor het grotere werk. Als je tijd hebt en graag rondsnuistert, kan je op rommelmarkten en in kringloopwinkels echte vondsten doen. Deze methode berust natuurlijk volledig op toeval. De kans dat je met lege handen terugkeert, is heel reëel.

Wil je het gestructureerder aanpakken en meer kans maken op succes, zoek dan naar veilingen in België. Je vindt er over het hele land verspreid. Soms worden volledige inboedels geveild, soms gaat het om een collectie waardevolle stuks.

De meeste veilinghuizen brengen op voorhand een (online) catalogus uit. Doe aan de hand daarvan al het nodige opzoekwerk, haal er een aantal favorieten uit en bepaal je maximumprijs.

Schuim het web af

Je hoeft natuurlijk helemaal je bureau niet uit om op schattenjacht te gaan. Het internet biedt een waar walhalla aan vintage en antiek. Ook hier kan je op iets waardevols ‘botsen’, bijvoorbeeld op tweedehandssites voor particulieren. Daarnaast vind je heel wat veilingen online. Deze geven je de mogelijkheid op verschillende stuks tegelijk te bieden. De tips voor de echte veilingen gelden hier natuurlijk ook: bepaal op voorhand je favoriete stuks en zet je eigen maximumprijs vast.

Op welke manier je er ook aan geraakt, er zit een heel grote markt in vintage en antiek. Eens je je erin vastbijt en je de eerste successen boekt, ben je verkocht!


Laatste artikels over algemene info

Succesvol werken in de voedselsector

17 april 2023

Een baan op topniveau in de voedselsector is bijna een garantie op een levenslange carrière, als je tenminste wilt werken in een sector die hard aan het werk is om zichzelf te vernieuwen.
Lees meer


De juiste relatiegeschenken voor zakelijke relaties

28 maart 2023

Wie binnen de financiële sector werkt, weet dat het geven van relatiegeschenken belangrijke onderdelen zijn van het bouwen en onderhouden van klantrelaties en zakelijke banden.
Lees meer


Wat is beter? Online of fysiek boekhouding volgen?

16 februari 2023

Voor beide methoden valt veel te zeggen, daarom is het van belang om te weten wat beide soorten precies inhouden en wat de voordelen van beide zijn.
Lees meer


Digitaal verzekeren: zijn er voordelen ten opzichte van de traditionele verzekeringsmakelaars?

15 februari 2023

Digitaal verzekeren, het klinkt ons soms nog onwennig in de oren. Niet te verbazen, want wij Belgen houden vaak vast aan wat we kennen.
Lees meer


Wat kan je doen bij een snelheidsovertreding?

22 november 2022

Krijg je een snelheidsovertreding in de bus van de politie? Zo moet je bijvoorbeeld een geldboete betalen, maar ook een rijverbod kan ingevoerd worden.
Lees meer


Hoe zichtbaar is jouw webshop op het world wide web?

21 oktober 2022

Bedrijven spenderen gigantische budgetten aan marketing. Terecht, want goede marketing loont.
Lees meer


Dit zijn de verschillende manieren om beter te worden in boekhouden

20 oktober 2022

Wil je bijleren in boekhouden? Er bestaan verschillende methodes om dit te bereiken.
Lees meer


Ook FBI waarschuwt voor scams met crypto

10 oktober 2022

De FBI waarschuwt mensen voor scams met crypto. Deze noemen ze ook wel ‘varken slachting’.
Lees meer



Populair op Financeinfo.be



ADVERTENTIE

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 190 digitale valuta* bij de grootste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.