Je bent hier: Home > Nieuws > 3 x waarom je nu een persoonlijke lening kunt afsluiten

3 x waarom je nu een persoonlijke lening kunt afsluiten

3 x waarom je nu een persoonlijke lening kunt afsluiten

26 juni 2022 - door Redactie

Twijfel je over het afsluiten van een persoonlijke lening? Een persoonlijke lening afsluiten klinkt misschien spannend, maar deze manier van geld lenen is er niet zomaar.

Dit is er om jou te helpen financieren bij een renovatie van je woning of een andere grote aankoop. Zo kun je bijvoorbeeld de waarde van je woning verhogen of een auto kopen waar het hele gezin in past. In dit artikel leggen we je uit wat de voordelen zijn van het afsluiten van een persoonlijke lening.

De voordelen van persoonlijke lening

Het is geen nieuws dat persoonlijke leningen voor iedereen een ander doel dienen. De een stopt het in zijn of haar woning, de ander financiert er een andere grote aankoop mee. Een lening blijft natuurlijk een lening, maar met het beoogde doel in zicht en een verstandige kredietverstrekker kan het zijn voordelen hebben.

1. Direct het geld in één keer op je bankrekening

De belangrijkste reden van de meesten om een persoonlijke lening af te sluiten is dat het geld direct in zijn geheel op je bankrekening terecht komt. Dat betekent dat je grote aankopen die je in één keer of grotendeels moet afbetalen, direct kunt betalen. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe keuken of dubbele ramen en schilderwerk.

2. Je weet precies waar je aan toe bent met een persoonlijke lening

Het prettige aan een persoonlijke lening is dat je precies weet waar je aan toe bent voordat je je geld op de bank krijgt. Dit komt namelijk omdat je vooraf contractueel vastlegt wat de aflossingsperiode wordt, het bedrag wat daar per maand bij hoort en een vaste rente. Deze drie belangrijke onderdelen staan vast en kunnen niet meer veranderen.

3. Een maximum bedrag lenen

Wanneer je een persoonlijke lening afsluit, wordt jouw inkomen, vaste lasten en schuld getoetst door de kredietverstrekker. Hier komt uiteindelijk een een maximaal bedrag uit dat jij verantwoord, volgens de kredietverstrekker, kunt lenen. Hierbij zorgen ze dat jij en zij zo min mogelijk risico lopen op dat je de betalingen niet kunt nakomen.


Laatste artikels over Leningen

Een groter deel van ons inkomen gaat naar onze lening

25 september 2022

De huizen zijn de afgelopen jaren een stuk duurder geworden. Afhankelijk van waar je woont of wil wonen, zal je dit jaar maar liefst 10% (of meer) boven op je budget moeten rekenen, in vergelijking met vorig jaar.
Lees meer


Banken staan opnieuw betaalpauze toe

08 september 2022

De coronacrisis is nog niet verteerd of de banken moeten alweer betaalpauzes toestaan, deze keer omwille van de hoge energiekosten.
Lees meer


FCA Bank gaat samenwerken met Mazda

07 september 2022

FCA Bank Belgium, gekend van autofinancieringen, gaat nu ook samenwerken met Mazda Motor Belux in België en Luxemburg.   
Lees meer


Stijgende hypotheekrente maakt woning kopen duurder

18 juli 2022

In de afgelopen periode is een groei merkbaar in de hypotheekrente voor het kopen van een nieuwe woning.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken