Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Deze website is gratis voor bezoekers. Om deze gratis dienst te kunnen aanbieden krijgen we een compensatie, commissie of advertentie vergoeding van de diensten of producten die op deze website vermeld worden.

Je bent hier: Home > Nieuws > 3 x waarom je nu een persoonlijke lening kunt afsluiten

3 x waarom je nu een persoonlijke lening kunt afsluiten

3 x waarom je nu een persoonlijke lening kunt afsluiten

26 juni 2022 - door Redactie

Twijfel je over het afsluiten van een persoonlijke lening? Een persoonlijke lening afsluiten klinkt misschien spannend, maar deze manier van geld lenen is er niet zomaar.

Dit is er om jou te helpen financieren bij een renovatie van je woning of een andere grote aankoop. Zo kun je bijvoorbeeld de waarde van je woning verhogen of een auto kopen waar het hele gezin in past. In dit artikel leggen we je uit wat de voordelen zijn van het afsluiten van een persoonlijke lening.

De voordelen van persoonlijke lening

Het is geen nieuws dat persoonlijke leningen voor iedereen een ander doel dienen. De een stopt het in zijn of haar woning, de ander financiert er een andere grote aankoop mee. Een lening blijft natuurlijk een lening, maar met het beoogde doel in zicht en een verstandige kredietverstrekker kan het zijn voordelen hebben.

1. Direct het geld in één keer op je bankrekening

De belangrijkste reden van de meesten om een persoonlijke lening af te sluiten is dat het geld direct in zijn geheel op je bankrekening terecht komt. Dat betekent dat je grote aankopen die je in één keer of grotendeels moet afbetalen, direct kunt betalen. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe keuken of dubbele ramen en schilderwerk.

2. Je weet precies waar je aan toe bent met een persoonlijke lening

Het prettige aan een persoonlijke lening is dat je precies weet waar je aan toe bent voordat je je geld op de bank krijgt. Dit komt namelijk omdat je vooraf contractueel vastlegt wat de aflossingsperiode wordt, het bedrag wat daar per maand bij hoort en een vaste rente. Deze drie belangrijke onderdelen staan vast en kunnen niet meer veranderen.

3. Een maximum bedrag lenen

Wanneer je een persoonlijke lening afsluit, wordt jouw inkomen, vaste lasten en schuld getoetst door de kredietverstrekker. Hier komt uiteindelijk een een maximaal bedrag uit dat jij verantwoord, volgens de kredietverstrekker, kunt lenen. Hierbij zorgen ze dat jij en zij zo min mogelijk risico lopen op dat je de betalingen niet kunt nakomen.


Laatste artikels over algemene info

Succesvol werken in de voedselsector

17 april 2023

Een baan op topniveau in de voedselsector is bijna een garantie op een levenslange carrière, als je tenminste wilt werken in een sector die hard aan het werk is om zichzelf te vernieuwen.
Lees meer


De juiste relatiegeschenken voor zakelijke relaties

28 maart 2023

Wie binnen de financiële sector werkt, weet dat het geven van relatiegeschenken belangrijke onderdelen zijn van het bouwen en onderhouden van klantrelaties en zakelijke banden.
Lees meer


Wat is beter? Online of fysiek boekhouding volgen?

16 februari 2023

Voor beide methoden valt veel te zeggen, daarom is het van belang om te weten wat beide soorten precies inhouden en wat de voordelen van beide zijn.
Lees meer


Digitaal verzekeren: zijn er voordelen ten opzichte van de traditionele verzekeringsmakelaars?

15 februari 2023

Digitaal verzekeren, het klinkt ons soms nog onwennig in de oren. Niet te verbazen, want wij Belgen houden vaak vast aan wat we kennen.
Lees meer


Wat kan je doen bij een snelheidsovertreding?

22 november 2022

Krijg je een snelheidsovertreding in de bus van de politie? Zo moet je bijvoorbeeld een geldboete betalen, maar ook een rijverbod kan ingevoerd worden.
Lees meer


Hoe zichtbaar is jouw webshop op het world wide web?

21 oktober 2022

Bedrijven spenderen gigantische budgetten aan marketing. Terecht, want goede marketing loont.
Lees meer


Dit zijn de verschillende manieren om beter te worden in boekhouden

20 oktober 2022

Wil je bijleren in boekhouden? Er bestaan verschillende methodes om dit te bereiken.
Lees meer


Ook FBI waarschuwt voor scams met crypto

10 oktober 2022

De FBI waarschuwt mensen voor scams met crypto. Deze noemen ze ook wel ‘varken slachting’.
Lees meerPopulair op Financeinfo.beADVERTENTIE

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 190 digitale valuta* bij de grootste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.