Je bent hier: Home > Nieuws > Sparen schiet niet op voor vermogensgroei

Sparen schiet niet op voor vermogensgroei

Sparen schiet niet op voor vermogensgroei

04 juli 2022 - door Redactie

Weet jij waarom sparen tegenwoordig duur is? We geven je graag de weg naar alternatieven wanneer dat nodig is.

In plaats van een spaargeld terug te krijgen van de bank, mag je blij zijn als er niets hoeft bij te leggen dankzij negatieve rente. Alhoewel er 0% wordt geboden, verliezen mensen er uiteindelijk op omdat je ook pakketkosten hebt. Dus het is goed om ook andere opties in kaart te brengen voor de alternatieven van sparen.

Vele vormen van beleggen

Beleggen, nog altijd het meest bekende alternatief voor sparen. Er zijn veel verschillende vormen beschikbaar gekomen. Vroeger was het alleen maar mogelijk om aandelen te kopen. Het is nog steeds populaire, maar tegenwoordig zijn er ook vormen van je geld laten beleggen voor een vermogensbeheerder. Trackers zijn bijvoorbeeld erg in de mode. Het is eigenlijk wel zo dat er heel veel andere beleggingsobjecten zijn bedacht door de jaren heen.

Mogelijkheden om te investeren

Investeren is een andere optie die steeds vaker wordt ingezet. Dit kan ook het nodige rendement opleveren. Je kunt investeren in vastgoed. Met de ontwikkelingen in deze markt is het relatief gemakkelijk om er een goed rendement mee te halen. Investeren in nieuwe bedrijven is een andere manier van geld inschakelen. Of je maakt gebruik van soortgelijke financieringsvorm als crowdfunding. Kleinere investeringen, maar wel met leuk rendement.

Bekijk je schulden

Het is ook slim om het geld dat je hebt te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan het verminderen van de hypotheeklasten. Met die middelen kan je over langere tijd de kosten drukken. Dit zorgt ervoor dat je later deze kosten niet hoeft te maken en dus meer zal overhouden.

Een schenking doen

Je hebt het vermogen zelf misschien niet nodig, maar dierbaren wel. In dat geval kan je de hulpvaardige hand bieden. Met schenkingen op een belastingvrije manier kan heel wat gebeuren. Bewaak je even in gedachten hoeveel mogelijk is als je kinderen of kleinkinderen met jouw geld kunnen assisteren bij het aankopen van een woning of het voltooien van een studie. Dit levert kinderen extra mogelijkheden in het leven op voor later.

De cryptomunten als alternatief?

Het is ook mogelijk om iets totaal nieuws te kiezen. Zo is het op dit moment (of eigenlijk al wat eerder) interessant om cryptomunten te overwegen. Wanneer u de juiste keuzes maakt, kan er een hoop geld in worden verdiend. Een grote markt heeft zich ontwikkeld, en dat trekt zich zelfs door tot in de NFT's. Het nadeel hiervan is dat het heel erg onderheven is aan de markt en de trends. Zo zijn de ontwikkelingen in de markt niet heel positief nu, maar kan dat wel ook zo weer omslaan.


Laatste artikels over Sparen

Renteverhoging ECB groter dan verwacht

25 juli 2022

Voor het eerst in 11 jaar heeft de Europese Centrale Bank (ECB) de rente verhoogd.
Lees meer


NIBC verhoogt spaarrente

11 juli 2022

NIBC Direct verhoogt deze week de rente op zijn getrouwheidsrekening.
Lees meer


EU besluit over historische wetgeving crypto

05 juli 2022

EU-functionarissen hebben op donderdag 30 juni een overeenkomst bereikt over de wetgeving van crypto.
Lees meer


Bitcoin miljardair Bankman-Fried redt cryptobedrijven BlockFi en Voyager

28 juni 2022

Omdat er geen centrale bank is die te hulp schiet, wenden cryptobedrijven zich tot hun collega's voor hulp. Miljardair Sam Bankman-Fried heeft deals getekend om twee bedrijven in evenveel weken te redden: BlockFi en Voyager Digital.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken