Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Je bent hier: Home > Nieuws > NIBC verhoogt spaarrente

NIBC verhoogt spaarrente

NIBC verhoogt spaarrente

11 juli 2022 - door Redactie

NIBC Direct verhoogt deze week de rente op zijn getrouwheidsrekening.

De wettelijke spaarrente bedraagt momenteel 0,01% basisrente en 0,10% getrouwheidspremie. Deze minimumrentes blijven ook van toepassing op de gewone spaarrekeningen die NIBC Direct aan de man brengt. Voor de getrouwheidsrekening, waarbij spaargeld minimaal 12 maanden op de rekening moet blijven staan, is er wel een lichte opwaartse aanpassing. Hier blijft de basisrente op 0,05% en wordt de getrouwheidspremie opgetrokken van 0,10% naar 0,15%. In totaal komt de rente zo op 0,20% per jaar.

Rentebeleid

De rente op spaarrekeningen wordt in grote mate beïnvloed door het rentebeleid van de ECB, die gaat starten met het optrekken van de kortetermijnrente. Als gevolg hiervan besloten verschillende banken al om te stoppen met het aanrekenen van strafrentes of negatieve intresten. NIBC Direct is nu de eerste bank die ook een minieme renteverhoging doorvoert op een spaarproduct.

Inflatie

De kleine renteverhoging is echter verre van voldoende om de oplopende inflatie te compenseren. In juni bereikte de inflatie een record van 8,6%. Op reële basis zorgt spaargeld dus voor een verarming van de spaarders. In de voorbije jaren begonnen heel wat mensen naar alternatieven te zoeken en werd beleggen in aandelen populairder. Door de slechte prestaties van de beurzen in de afgelopen maanden is ook de risico appetijt van de belegger evenwel afgenomen.


Laatste artikels over Sparen

Politiek zet druk op banken voor verhoging spaarrente

23 mei 2023

De hogere rente in Europa vertaalt zich in duurdere kredieten, maar bij spaarrekeningen wordt de intrest niet of te traag aangepast.
Lees meer


64 procent van Belgen is financieel kwetsbaar

03 maart 2023

Veel gezinnen geven maandelijks meer of bijna evenveel geld uit als ze verdienen.
Lees meer


Staatsbons keren terug met hoge coupon

23 februari 2023

België geeft nieuwe staatsbons uit met twee verschillende looptijden.
Lees meer


Kost een kind een huis?

03 februari 2023

Het is een gezegde in de volksmond: ‘een kind kost een huis, hoeveel huizen heb jij rondlopen?’.
Lees meer


Nieuwe broker Trade Republic pakt uit met hoge rente

08 januari 2023

De Duitse smartphonebroker Trade Republic, die sinds kort ook in België actief is, biedt 2% rente op bedragen die niet belegd worden.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

ADVERTENTIE

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta* bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.