Je bent hier: Home > Nieuws > NIBC verhoogt spaarrente

NIBC verhoogt spaarrente

NIBC verhoogt spaarrente

11 juli 2022 - door Redactie

NIBC Direct verhoogt deze week de rente op zijn getrouwheidsrekening.

De wettelijke spaarrente bedraagt momenteel 0,01% basisrente en 0,10% getrouwheidspremie. Deze minimumrentes blijven ook van toepassing op de gewone spaarrekeningen die NIBC Direct aan de man brengt. Voor de getrouwheidsrekening, waarbij spaargeld minimaal 12 maanden op de rekening moet blijven staan, is er wel een lichte opwaartse aanpassing. Hier blijft de basisrente op 0,05% en wordt de getrouwheidspremie opgetrokken van 0,10% naar 0,15%. In totaal komt de rente zo op 0,20% per jaar.

Rentebeleid

De rente op spaarrekeningen wordt in grote mate beïnvloed door het rentebeleid van de ECB, die gaat starten met het optrekken van de kortetermijnrente. Als gevolg hiervan besloten verschillende banken al om te stoppen met het aanrekenen van strafrentes of negatieve intresten. NIBC Direct is nu de eerste bank die ook een minieme renteverhoging doorvoert op een spaarproduct.

Inflatie

De kleine renteverhoging is echter verre van voldoende om de oplopende inflatie te compenseren. In juni bereikte de inflatie een record van 8,6%. Op reële basis zorgt spaargeld dus voor een verarming van de spaarders. In de voorbije jaren begonnen heel wat mensen naar alternatieven te zoeken en werd beleggen in aandelen populairder. Door de slechte prestaties van de beurzen in de afgelopen maanden is ook de risico appetijt van de belegger evenwel afgenomen.


Laatste artikels over Sparen

Renteverhoging ECB groter dan verwacht

25 juli 2022

Voor het eerst in 11 jaar heeft de Europese Centrale Bank (ECB) de rente verhoogd.
Lees meer


EU besluit over historische wetgeving crypto

05 juli 2022

EU-functionarissen hebben op donderdag 30 juni een overeenkomst bereikt over de wetgeving van crypto.
Lees meer


Sparen schiet niet op voor vermogensgroei

04 juli 2022

Weet jij waarom sparen tegenwoordig duur is? We geven je graag de weg naar alternatieven wanneer dat nodig is.
Lees meer


Bitcoin miljardair Bankman-Fried redt cryptobedrijven BlockFi en Voyager

28 juni 2022

Omdat er geen centrale bank is die te hulp schiet, wenden cryptobedrijven zich tot hun collega's voor hulp. Miljardair Sam Bankman-Fried heeft deals getekend om twee bedrijven in evenveel weken te redden: BlockFi en Voyager Digital.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken