Je bent hier: Home > Nieuws > Welke zaken binnen je bedrijf kan je het beste uitbesteden?

Welke zaken binnen je bedrijf kan je het beste uitbesteden?

Welke zaken binnen je bedrijf kan je het beste uitbesteden?

13 juli 2022 - door Redactie

Als je graag verder wilt groeien met je bedrijf, dan is het uitbesteden van taken vaak onvermijdelijk.

Er komen dan meer taken bij en het werk stapelt zich op. Sommige ondernemers kunnen het lastig vinden om zaken uit te besteden, maar het is zeker aan te raden wanneer het nodig is. Ga je bijvoorbeeld aan de slag met een nieuwe website? Ga dan op zoek naar geschikte kandidaten en je kunt diegene je professionele website laten maken in Vlaanderen.

Breng de verschillende aspecten in kaart

Zorg dat je duidelijk krijgt welke taken er momenteel allemaal liggen. Wat pak je momenteel al op en wat zou iemand anders ook makkelijk van je kunnen overnemen? Er zijn waarschijnlijk gewoon mensen beschikbaar die dat ene administratieve taakje van je kunnen overnemen. Bekijk daarna of er ruimte is in het budget om het uit handen te geven en wat het je oplevert. Het afgeven van taken zorgt ervoor dat je ruimte hebt voor andere dingen waar je weer nieuwe energie van krijgt. 

Als je op orde hebt wat je graag laat uitbesteden, kun je nagaan of het meer oplevert dan wanneer je het zelf doet. Als dat het geval is wordt het geadviseerd daarin te investeren. Het hoeft natuurlijk niet altijd met budgetten te maken hebben. Het is ook prima om te overwegen iets uit te besteden omdat je er simpelweg geen tijd voor hebt. 

Taken uitbesteden betekent dat je dingen moet leren loslaten

Eén van de meest voorkomende taak dat wordt uitbesteed is de klantenservice. Dit kan via webcare lopen of telefonisch. Een goede klantenservice is namelijk ontzettend belangrijk binnen een organisatie, dit is de eerste indruk die een klant van je krijgt. Het is daarom verstandig om hier goed en consequent mee om te gaan en dit soms uit handen durven te geven. Bij Sortlist kun je bekijken of er een geschikte partij is die deze taken oppakt.

Tips voor het uitbesteden van taken 

Zoals aangegeven is het handig om goed voorbereidend werk uit te voeren voordat je verschillende taken uit handen geeft. Hierbij samenvattend nog wat tips voor het uitbesteden van verschillende zaken:

  • Doe eerst wat onderzoek voordat je taken uit handen geeft;

  • Breng in kaart hoe je het desbetreffende werk momenteel uitvoert;

  • Ga op zoek naar experts voor de taken;

  • Laat de experts wennen aan de manier van werken;

  • Blijf evalueren en bespreek de aandachtspunten.

Hopelijk heb je door bovenstaande tips zekerheid gekregen voor het uitbesteden van verschillende zaken!


Laatste artikels over Algemene tips

Je studies financieren

01 augustus 2022

We klagen vaak over ons onderwijs, maar al bij al hebben we nog geluk.
Lees meer


Geld verdienen met antiek en vintage

26 juni 2022

Wie de design- en meubelwereld volgt, weet het al lang: er valt goed geld te verdienen met antiek en vintage.
Lees meer


Kosten besparen door het juiste waterverbruik te hanteren

30 mei 2022

Met de huidige energie en gasprijzen zijn de de vaste lasten voor veel huishoudens met een aanzienlijk bedrag gestegen. Hierdoor blijft er minder geld over voor andere uitgaven.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken