Je bent hier: Home > Nieuws > Rabobank sluit Belgische tak, miljoenen van klanten niet opgevraagd

Rabobank sluit Belgische tak, miljoenen van klanten niet opgevraagd

Rabobank sluit Belgische tak, miljoenen van klanten niet opgevraagd

05 september 2022 - door Redactie

Rabobank.be werd begin september definitief gesloten, maar tienduizenden klanten hebben hun geld nog niet opgevraagd.

Ruim anderhalf jaar geleden kondigde Rabobank aan dat ze zouden stoppen in België. De bank had een overvloed aan cash doordat er in Nederland veel spaargeld werd opgehaald. Bovendien kon de bank zich gratis financieren bij de ECB, door de lage rentepolitiek. Nog extra spaarmiddelen uit België aantrekken was dus teveel van het goede. Overtollige cash moet de bank namelijk bij de ECB plaatsen, waar ze een strafrente voor aangerekend kregen. België werd dus vooral een kostenpost voor de bank en er werd dan ook besloten om ons land te verlaten.

Klantrelaties stopgezet

Klanten kregen ruim de tijd om het geld van hun spaarrekening over te brengen naar een andere bank. Toch zijn er nog 29.000 klanten die geen stappen hebben ondernomen. Gezien Rabobank.be alle klantrelaties heeft stopgezet, werd het geld van de klanten overgemaakt aan de Deposito- en Consignatiekas (DCK) van de FOD Financiën. In totaal ging he tover zo'n 38 miljoen euro.

Miljarden wel verdeeld

Meer dan 180.000 mensen hebben zelf hun rekening afgesloten en een nieuwe bank gekozen. Bij de start van het traject had Rabobank.be nog zo'n 6,44 miljard euro in beheer, dus het gros van het spaargeld werd wel door de klanten opgevraagd. Bij de 29.000 klanten die overbleven ging het vooral over rekeningen met lage saldi. Als ze hun centen willen opvragen, moeten zij zich nu richten tot de DCK.


Laatste artikels over Sparen

De middenklasse krijgt het steeds moeilijker - dingen die je zelf kan doen

22 september 2022

Nu de oorlog in Oekraïne blijft aanhouden en we steeds langer geconfronteerd worden met prijsstijgingen door de torenhoge inflatie, krijgen steeds meer middenklasse gezinnen het lastig.
Lees meer


Veel sparen op korte tijd: Crash-sparen

14 september 2022

Wil je een grote aankoop verrichten, of wil je een mooie spaarbuffer aanleggen voor de tijden waarin het wat moeilijker gaat?
Lees meer


FIRE reportage toonde ponzi fraude

13 september 2022

De FIRE reportage van de VRT is offline gehaald. Uit onderzoek bleek dat één van de geportretteerden een deelnamer was van een illegaal piramidespel.
Lees meer


Velen snappen niet hoe geld werkt

12 september 2022

Geld lijkt iets zeer eenvoudigs, maar toch blijkt het allemaal niet zo simpel te zijn. Geld is meer dan een ruilmiddel.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken