Je bent hier: Home > Nieuws > Valt er geld te verdienen in de virtuele wereld?

Valt er geld te verdienen in de virtuele wereld?

Valt er geld te verdienen in de virtuele wereld?

16 september 2022 - door Laurens

De laatste jaren wordt er steeds vaker ingezet op VR. Software ontwikkelaars bouwen hun eigen virtuele werelden, of bouwen onze echte wereld na in een digitale setting.

Allemaal heel leuk natuurlijk, want dat maakt het mogelijk om bijvoorbeeld games echt te kunnen beleven. Vandaag de dag zitten we echter al zo ver, dat er ook al best wat geld rondgaat in de metaverse, maar valt er dan ook echt geld te verdienen in de virtuele wereld? In dit artikel zochten we het voor je uit.

Wat is de metaverse precies?

Eigenlijk bestaat er niet zoiets als de metaverse, het is te zeggen toch niet één specifieke metaverse. Heel wat ontwikkelaars en computerdeskundigen hebben zich de laatste jaren beziggehouden met het ontwikkelen van verscheidene digitale werelden, elk met hun eigen doel. 

Sommigen willen deze “nieuwe werelden” gebruiken om mensen digitaal met elkaar in contact te brengen, maar anderen zien het zelfs nog veel grootser. Er zijn zelfs bedrijven die echte jobs willen aanbieden in een digitale wereld. Anderen zien het net als een volgende stap voor de gaming industrie.

Over hoe deze werelden ontwikkeld zijn, gaan we het vandaag niet hebben. Dit hangt namelijk echt af van wereld tot wereld. Wat wel belangrijk is om te vermelden, is dat veel van deze virtuele zaken verbonden worden met de cryptomarkt. In sommige werelden kan je bijvoorbeeld rechtstreeks zaken aankopen met bepaalde cryptomunten.

Waar zit het geld dan precies?

Tot nu toe hebben we het al gehad over wat je je kunt voorstellen bij die virtuele werelden, maar nog niet over het financiële plaatje dat erbij komt kijken. Let wel, dit alles is ook zeer verschillend van ontwikkelaar tot ontwikkelaar. Daarom geef ik hier alleen maar enkele algemene voorbeelden.

Zo is er een zeer populaire metaverse, waarin iedereen bijvoorbeeld eigenaar kan worden van een stukje grond. Net zoals in de echte wereld, moet je deze natuurlijk eerst van een andere speler overkopen. Hetzelfde geldt voor bepaalde items. Zo zijn er werelden waarin je jouw avatar zelf kan aankleden en dergelijke. Opnieuw heb je daarvoor wel kledij nodig.

Alles is mogelijk, of zou zeker op termijn mogelijk kunnen worden.

Geloof erin of niet, maar sommige merken doen dat alvast wel

Er zijn al enkele merken die zich bezighouden met deze online werelden. Zo wordt er al heel wat geld neergeteld om bijvoorbeeld reclame te kunnen maken in een bepaald spel, of wordt er zelfs al gewerkt aan exclusieve items van bepaalde kledingmerken om jouw avatar te pimpen.

Of dit nog verder zal groeien en of er effectief ook iets aan te verdienen valt, zal echter nog moeten blijken. Dit hangt af van heel veel factoren, maar zoals altijd vooral van de interesse van de gebruikers. Mocht deze groep aanzienlijk toenemen, dan is daar vast een grote kans toe. Op dit moment is het echter allemaal nog heel pril en dus zeer risicovol. Wij zouden er alvast geen geld insteken dat je niet kunt missen, maar voor de fun zou je er wel aan kunnen meedoen. Jij moet je eigen onderzoek doen en weet dat je jouw inleg kunt verliezen.


Laatste artikels over Finance

Echt besparen? 5 praktische tips

03 oktober 2022

Wil je ook echt iets veranderen aan je uitgavenpatroon? Dan heb je geluk, want onze praktische tips zouden je moeten kunnen helpen.
Lees meer


Crowdfunding bit4you onsuccesvol afgelopen

30 september 2022

Bit4you probeerde via BeeBonds een half miljoen euro op te halen, maar ondanks een hoge rente was er weinig interesse.
Lees meer


Je bedrijf door een periode vol onzekerheid loodsen

27 september 2022

Veel bedrijfsleiders zitten vandaag de dag met de handen in het haar.
Lees meer


Als een brood plots 3 euro kost

26 september 2022

De inflatie begint overal steeds sterker door te dringen...
Lees meer


Cash is King

20 september 2022

Het gezegde cash is King is je vast ooit wel al eens ter ore gekomen. Cash is King, ofwel cash is koning, wil zeggen dat geld waar je meteen aan kunt zeer belangrijk is voor je bedrijf.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken