Je bent hier: Home > Nieuws > De Ethereum Merge zorgt voor meer duurzaamheid

De Ethereum Merge zorgt voor meer duurzaamheid

De Ethereum Merge zorgt voor meer duurzaamheid

18 september 2022 - door Talitha

Ethereum, de op-een-na grootste cryptocurrency ter wereld, heeft de software update doorgevoerd die al lange tijd bekend staat als de ‘Merge’.

Op donderdag 15 september ging de Merge officieel in effect. De energieconsumptie van Ethereum is daarmee verminderd met maar liefst 99%.

Na jaren te zijn uitgesteld, was de Merge dan toch een groot succes. De nieuwe software werd ontwikkeld door duizenden developers en was één van de grootste open-source ondernemingen in de geschiedenis van het internet.

Ethereum werkt nu met een proof-of-stake mechanisme, in plaats van een proof-of-work mechanisme. In het oude systeem werden miners ingezet om complexe puzzels op te lossen. Hiervoor werden ze gecompenseerd met tokens. De puzzels konden echter alleen worden opgelost met computers die enorm veel stroom verbruikten.

Het nieuwe proof-of-stake systeem vereist slechts een fractie van het stroomverbruik. Door het proces genaamd staking is het een duurzamere en groenere manier om de blockchain door te laten groeien. Tegenstanders beweren evenwel dat Ethereum hierdoor minder gedecentraliseerd wordt en dus meer vatbaar voor censuur.

Happy Merge

Meer dan 40.000 mensen volgden de ontwikkelingen op de voet door de live uitzending op Youtube. Deze had de feestelijke naam 'Ethereum Mainnet Merge Viewing Party.'

Vitalik Buterin, de oprichter van Ethereum, deelde na de Merge op Twitter: ‘Het is afgerond! Happy Merge iedereen. Dit is een groot moment voor het ecosysteem van Ethereum. Iedereen die onderdeel was van dit proces kan zich vandaag trots voelen.”

Buterin voegde er nog aan toe: “De Merge zal de wereldwijde energieconsumptie verminderen met 0,2%." Of dat allemaal waar is, valt nog te betwijfelen. De voormalige Ethereum mijners hebben hun werkzaamheden namelijk verplaatst naar andere cryptomunten, zoals Ethereum Classic, Ravencoin of het nieuwe ETHW.

Koers van Ethereum

De waarde van Ethereum veranderde niet drastisch na de merge. Pas later op de dag kreeg de koers zware klappen, maar vermoedelijk had dit eerder te maken met de beurzen die ook stevig onder druk stonden.

Het lijkt er daarom op dat de Merge niet indrukwekkend genoeg was om het sentiment in de cryptowereld om te keren. Veel investeerders blijven weg na de grote daling in waarde van het laatste jaar.fin

Lees hier meer over cryptocurrency kopen in België.


Laatste artikels over Finance

Echt besparen? 5 praktische tips

03 oktober 2022

Wil je ook echt iets veranderen aan je uitgavenpatroon? Dan heb je geluk, want onze praktische tips zouden je moeten kunnen helpen.
Lees meer


Crowdfunding bit4you onsuccesvol afgelopen

30 september 2022

Bit4you probeerde via BeeBonds een half miljoen euro op te halen, maar ondanks een hoge rente was er weinig interesse.
Lees meer


Je bedrijf door een periode vol onzekerheid loodsen

27 september 2022

Veel bedrijfsleiders zitten vandaag de dag met de handen in het haar.
Lees meer


Als een brood plots 3 euro kost

26 september 2022

De inflatie begint overal steeds sterker door te dringen...
Lees meer


Cash is King

20 september 2022

Het gezegde cash is King is je vast ooit wel al eens ter ore gekomen. Cash is King, ofwel cash is koning, wil zeggen dat geld waar je meteen aan kunt zeer belangrijk is voor je bedrijf.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken