Je bent hier: Home > Nieuws > Echt besparen? 5 praktische tips

Echt besparen? 5 praktische tips

Echt besparen? 5 praktische tips

03 oktober 2022 - door Laurens

Wil je ook echt iets veranderen aan je uitgavenpatroon? Dan heb je geluk, want onze praktische tips zouden je moeten kunnen helpen.

Kies er de tips uit die het beste bij je passen en wie weet helpt het ook voor jou. Veel leesplezier!

Haal de fiets buiten

Een van de grote kosten van vele gezinnen, zijn brandstoffen. Een auto kost sowieso al heel veel geld, maar aangezien de diesel en benzine nu nog een stuk duurder staat, weegt dat nog wat zwaarder door op het budget. Probeer daarom eens wat vaker de fiets te nemen, zeker voor kleine afstanden. Woon je dicht bij je werk? Dan is dat de ideale gelegenheid om ermee te beginnen.

Koop huismerken

Huismerken zijn voor sommigen nog steeds een taboe. Velen vinden de smaak van een huismerk item nog net niet zo goed, als die van een A-merk item. Toch mag je dat niet veralgemenen. Bij sommige producten slagen huismerken erin om minstens even lekkere producten te ontwikkelen, dan de topmerken. Gewoon af en toe eens iets proberen zou ik zeggen. Op termijn kan je dat helpen om veel geld uit te sparen. Je zou maar eens de prijs van een kar merkproducten moeten vergelijken met de prijs van dezelfde kar huismerken.

Vergelijk online met offline

Nogal vaak hebben mensen een bepaalde gewoonte om een specifiek product steeds in een echte winkel, of net altijd online te bestellen. In veel gevallen is dat omdat men weet dat het in de ene winkel ook effectief goedkoper is dan de andere. Ben je daar echter niet zeker van? Dan is het nu het ideale moment om dat eens te vergelijken. Is de online store voordeliger? Of moet je extra betalen voor je product door de verzendkosten? Zeker voor producten met een lage prijs zijn de verschillen vaak groot.

Kies voor thermisch ondergoed

De thermostaat moet lager, dat hoor je intussen overal. Het kan echter ook niet de bedoeling zijn dat je thuis zit te bevriezen. Thermisch ondergoed kan daar een oplossing tegen bieden. Het is speciaal ondergoed, dat ervoor gekend staat om de warmte beter bij te houden. Velen hebben het zelfs al thuis liggen, van op een ski trip bijvoorbeeld. Mocht je dat nog niet in huis hebben, dan is het hoogstwaarschijnlijk de investering wel waard. In aankoopprijs valt dat best wel mee en je zult er vast veel van kunnen genieten nadien.

Kijk voor tweedehands

Niet alles wat we kopen hoeft nieuw te zijn, toch? Tegenwoordig zijn er al heel wat bedrijven die tweedehandsspullen verkopen, die er net uitzien als nieuwe items. Voor velen blijft het echter een taboe, of ze vinden het maar vies om een kledingstuk van iemand anders te dragen. Wel, als je in de kledingwinkel een “nieuw” stuk koopt, dan is er ook een kans dat iemand anders het eerder al heeft aangehad hoor. Bovendien worden tweedehandsspullen normaal gezien eerst gereinigd en gekeurd. Komen ze niet in aanmerking? Dan zullen ze ook niet verkocht worden.


Laatste artikels over Finance

Waarom finance vaak complexer is dan het lijkt

18 november 2022

Velen denken dat ze goed mee zijn met de laatste nieuwtjes over finance. Modellen interpreteren en grafieken opstellen zijn er een belangrijk deel van, maar dat is natuurlijk nog niet alles.
Lees meer


Een nieuwe job? Een nieuw salaris.

17 november 2022

Wie op zoek gaat naar een nieuwe job, zal in zijn nieuwe contractvoorstel ook geconfronteerd worden met een nieuw salaris. Maar hoe weet je nou of je zo’n voorstel moet aanvaarden of niet?
Lees meer


Hoe kan je echt bijleren over financiën?

13 oktober 2022

Veel mensen willen graag meer financiële kennis opdoen, maar weten eigenlijk niet goed waar ze moeten beginnen.
Lees meer


Ook FBI waarschuwt voor scams met crypto

10 oktober 2022

De FBI waarschuwt mensen voor scams met crypto. Deze noemen ze ook wel ‘varken slachting’.
Lees meer


Laatste doodsstrijd voor NewB

10 oktober 2022

Er lijkt stilaan een eind te komen aan de NewB saga, de coöperatieve bank die sinds het ontstaan met geldproblemen kampt.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken