Je bent hier: Home > Nieuws > Hoe kan je echt bijleren over financiën?

Hoe kan je echt bijleren over financiën?

Hoe kan je echt bijleren over financiën?

13 oktober 2022 - door Laurens

Veel mensen willen graag meer financiële kennis opdoen, maar weten eigenlijk niet goed waar ze moeten beginnen.

Ze zoeken het hele internet af en vinden tonnen informatie, maar wat mag je nou precies geloven en wat niet? In dit artikel hebben we het over online informatie en over waar je zeker wel kunt bijleren over financiën. 

Online informatie

Online kan je soms moeilijk een onderscheid maken tussen kwalitatieve informatie en slechte tips. Ik zal je zelfs meer zeggen: geloof nooit zomaar wat er online staat geschreven, maar denk steeds zelf kritisch na. Is de bron een erkende instelling? Dan heb je een vrij grote kans om iets waardevols aan te treffen. Herken je de bron echter helemaal niet? Dan nog kan het interessant zijn om iets te lezen, maar denk er het jouwe van. Kan het wel wat daar staat? Dit geldt trouwens niet alleen online, maar eigenlijk in alle situaties. Geloof nooit zomaar wat je ziet, of wat men tegen jou zegt. Probeer kritisch te blijven denken. 

Wil je echt iets bijleren over hoe de financiële wereld in elkaar zit? Dan moet ik je teleurstellen. Online zal het waarschijnlijk niet zo makkelijk gaan… Tenzij je natuurlijk op zoek gaat naar een opleiding van een erkende universiteit of instelling.

Terug naar school

Vele mensen die reeds aan het werk zijn zitten er niet op te wachten om naar de schoolbanken terug te keren. In mijn opinie is dat geen goede instelling, want je moet openstaan om te blijven leren. Universiteiten zijn nog steeds een van de beste plaatsen om informatie te verwerven en bij te leren. Tegenwoordig bieden veel universiteiten zelfs al een executive programma aan via het internet. Misschien is zo een hybride oplossing wel iets voor jou.

Door online les te volgen, kan je dit in de meeste gevallen nog goed combineren met je job en andere huishoudelijke taken. Afhankelijk van je programma zal het wel nog steeds druk zijn, maar je hoeft je op zijn minst niet te verplaatsen.

Heb je echter het idee opgevat om een carrière switch te maken? Of wil je jouw carrière een echte boost geven? In dat geval kan je misschien beter zoeken naar een gerenommeerde privéschool, ook wel business schools genoemd. Daar leer je niet alleen iets bij over finance en management, maar word je ook met veel bedrijven in contact gebracht. Houd er wel rekening mee dat zulke scholen vaak een grote investering vergen. Goedkoop is het zeker niet.

Tot slot

Volgens ons zal je het meest kwalitatieve onderwijs met betrekking tot financiën nog steeds vinden via universiteiten of erkende business schools. Mocht je er een overwegen, kijk dan zeker even naar internationaal erkende rankingen. Doe voldoende informatie op en probeer eventueel een gesprek te regelen met enkele alumni. Zij kunnen je het beste vertellen hoe ze hun programma hebben ervaren. Nadien kan je nog steeds zelf beslissen of je effectief gaat verder studeren, een andere cursus gaat volgen of misschien voor een hybride oplossing kiest. Veel succes alvast!


Laatste artikels over Finance

Waarom finance vaak complexer is dan het lijkt

18 november 2022

Velen denken dat ze goed mee zijn met de laatste nieuwtjes over finance. Modellen interpreteren en grafieken opstellen zijn er een belangrijk deel van, maar dat is natuurlijk nog niet alles.
Lees meer


Een nieuwe job? Een nieuw salaris.

17 november 2022

Wie op zoek gaat naar een nieuwe job, zal in zijn nieuwe contractvoorstel ook geconfronteerd worden met een nieuw salaris. Maar hoe weet je nou of je zo’n voorstel moet aanvaarden of niet?
Lees meer


Ook FBI waarschuwt voor scams met crypto

10 oktober 2022

De FBI waarschuwt mensen voor scams met crypto. Deze noemen ze ook wel ‘varken slachting’.
Lees meer


Laatste doodsstrijd voor NewB

10 oktober 2022

Er lijkt stilaan een eind te komen aan de NewB saga, de coöperatieve bank die sinds het ontstaan met geldproblemen kampt.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken