Je bent hier: Home > Nieuws > Duizenden Vlamingen betalen onroerende voorheffing te laat

Duizenden Vlamingen betalen onroerende voorheffing te laat

Duizenden Vlamingen betalen onroerende voorheffing te laat

06 november 2022 - door Redactie

Meer dan 200.000 Vlamingen hebben het aanslagbiljet van de onroerende voorheffing over het hoofd gezien.

Wie eigenaar is van een woning, moet jaarlijks de zogenaamde 'grondlasten' of onroerende voorheffing betalen. Dit aanslagbiljet werd vroeger steeds met de post verstuurd, maar tegenwoordig wordt het ook vaak alleen digitaal verstuurd. Het aanslagbiljet komt dan terecht in de digitale eBox van de belastingplichtige. Maar daar wordt het vaak over het hoofd gezien.

Herinneringsbrieven

In 2021 moesten maar liefst 25,1% van de digitale ontvangers herinnerd worden aan de onroerende voorheffing die ze moesten betalen. En ook in 2022 kreeg 23,7% een herinneringsbrief met de post toegestuurd. Bij papieren aanslagbiljetten ligt het aantal herinneringsbrieven fors lager, gemiddeld ligt dat rond de 7 tot 8 procent.

eBox

Er zijn verschillende redenen waarom het misloopt met de eBox. Veel mensen hebben deze onwetend geactiveerd toen ze de afspraak voor hun corona vaccin digitaal bevestigden. In principe wordt van elk bericht in de eBox een mailverwittiging gestuurd, maar wanneer het e-mail adres niet werd ingevuld is zoiets niet mogelijk. Tenslotte raakt een mail in een mailbox vaak bedolven onder vele andere e-mails, waardoor mensen de mail simpelweg gemist hebben. Nog andere mensen negeren de mails omdat ze vermoeden dat het over phishing gaat.

Als belastingplichtige is het daarom raadzaam om regelmatig eens in te loggen op myebox.be.


Laatste artikels over Belastingen

Meer betalingsuitstel voor belastingen

01 november 2022

De hoge inflatie en dure energie maken het niet makkelijk voor gezinnen en bedrijven. De regering staat daarom meer betalingsuitstel toe.
Lees meer


Regering verhoogt ongemerkt belastingen

20 oktober 2022

De federale regering haalt meer belastinginkomsten binnen door de niet-indexering van de belastingschalen.
Lees meer


Werken met een lokale boekhouder: wat zijn de voordelen?

26 april 2022

Boekhouders hebben ongetwijfeld een beetje een onterecht suffe reputatie. Het feit dat ze niet altijd de meest populaire professionals zijn, komt allicht door een verkeerd begrip van wat hun rol is en wat ze voor jouw bedrijf kunnen betekenen.
Lees meer


Documenten opbergen? Zo vind je ze gemakkelijk terug!

25 augustus 2021

Documenten laten rondslingeren is nooit een goed idee. De kans dat je daardoor op een zeker ogenblik één of meerdere documenten verliest is namelijk ongelofelijk groot.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken