Je bent hier: Home > Nieuws > Touring Verzekeringen moet op zoek naar nieuwe naam

Touring Verzekeringen moet op zoek naar nieuwe naam

Touring Verzekeringen moet op zoek naar nieuwe naam

14 november 2017

De Franse verzekeringsreus AXA gebruikte tot nog toe de naam Touring om autoverzekeringen aan de man te brengen, maar moet door een nieuwe deal tussen Touring en Belfius Insurance op zoek naar een nieuwe naam.

Klanten van Belfius die een bijstandsverzekering hebben zullen bij autopech voortaan verder geholpen worden door Touring. Dat is ondertussen een uit de kluiten gewassen pechverhelper geworden, die ondermeer ook eigenaar is van de hersteller Touring Glass en die zelfs belangen heeft in autokeuringscentra en een leasebedrijf.

Belfius zal de Touring diensten aanbieden aan zijn klanten en krijgt op zijn beurt toegang tot de Touring leden om zijn verzekeringsproducten te slijten.

Een mooie deal dus voor beide partijen, maar een kleine nachtmerrie voor de Franse verzekeraar AXA. Zij hadden namelijk een deal met Touring en betaalden om de merknaam te gebruiken om hun autoverzekering te verkopen. Touring Verzekeringen moet dus op zoek naar een nieuwe naam, wat een flinke streep door de rekening is. Voortaan kunnen ze dus niet meer rekenen op de vertrouwdheid van de Touring merknaam om consumenten te overtuigen.


Laatste artikels over Verzekeren

Orkanen hebben ook impact op premie Belgische brandverzekering

02 april 2018

Internationale natuurrampen kunnen er voor zorgen dat de prijs van een Belgische brandverzekering stijgt. Dit komt omdat Belgische verzekeraars hun risico's proberen in te dekken via een internationale herverzekeraar.
Lees meer >>


Bijna 39.000 Belgen niet welkom bij autoverzekeraars

17 februari 2018

Belgische automobilisten die teveel schade hebben veroorzaakt en niet meer terecht kunnen bij de gewone verzekeraars, moeten aankloppen bij het Tariferingsbureau BA Auto. Vorig jaar werden er zo 38.977 autoverzekeringen verstrekt.
Lees meer >>


AI wordt ingezet voor autoverzekeringen

01 december 2017

KBC Verzekeringen heeft een succesvolle test achter de rug, waarbij AI (artificiële intelligentie) werd ingezet die heel wat taken van schadebeheerders kan overnemen.
Lees meer >>


Ziekenhuisverblijf in eenpersoonskamer is soms onbetaalbaar

16 november 2017

Een patiënt die kiest voor een eenpersoonskamer moet omwille van de ereloonsupplementen vaak 2 tot 3 keer het vastgelegde tarief ophoesten. Mensen die geen hospitalisatieverzekering hebben kiezen daarom beter voor een tweepersoonskamer.
Lees meer >>

Gratis nieuwsbrief

Vul uw e-mail adres in
om onze nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres: