Je bent hier: Home > Nieuws > Touring Verzekeringen moet op zoek naar nieuwe naam

Touring Verzekeringen moet op zoek naar nieuwe naam

Touring Verzekeringen moet op zoek naar nieuwe naam

14 november 2017

De Franse verzekeringsreus AXA gebruikte tot nog toe de naam Touring om autoverzekeringen aan de man te brengen, maar moet door een nieuwe deal tussen Touring en Belfius Insurance op zoek naar een nieuwe naam.

Klanten van Belfius die een bijstandsverzekering hebben zullen bij autopech voortaan verder geholpen worden door Touring. Dat is ondertussen een uit de kluiten gewassen pechverhelper geworden, die ondermeer ook eigenaar is van de hersteller Touring Glass en die zelfs belangen heeft in autokeuringscentra en een leasebedrijf.

Belfius zal de Touring diensten aanbieden aan zijn klanten en krijgt op zijn beurt toegang tot de Touring leden om zijn verzekeringsproducten te slijten.

Een mooie deal dus voor beide partijen, maar een kleine nachtmerrie voor de Franse verzekeraar AXA. Zij hadden namelijk een deal met Touring en betaalden om de merknaam te gebruiken om hun autoverzekering te verkopen. Touring Verzekeringen moet dus op zoek naar een nieuwe naam, wat een flinke streep door de rekening is. Voortaan kunnen ze dus niet meer rekenen op de vertrouwdheid van de Touring merknaam om consumenten te overtuigen.


Laatste artikels over Verzekeren

Optimco overgenomen door Federale Verzekering

30 juni 2018

De Antwerpse verzekeraar Optimco krijgt met Federale Verzekering een sterke aandeelhouder en mag zijn eigen koers blijven varen.
Lees meer >>


Kleine verzekeringsmakelaars kunnen digitalisering niet volgen

29 juni 2018

Het aantal verzekeringsmakelaars is in België op 5 jaar tijd met ruim 17% gedaald tot 8 215. Heel wat kleine kantoren zetten zichzelf te koop en gaan op in een grotere groep.
Lees meer >>


AXA geeft klanten toegang tot platform voor autoschadeherstel

28 juni 2018

De verzekeraar AXA werkt samen met het snelgroeiende Fixico, een platform waar je offertes voor herstellingen kan aanvragen en vergelijken.
Lees meer >>


App gelanceerd om eenvoudig met je makelaar te communiceren

26 juni 2018

De app MyBroker werd onlangs gelanceerd om klanten de mogelijkheid te geven om digitaal te communiceren met hun vertrouwde verzekeringsmakelaar.
Lees meer >>


Federale Verzekering betaalt deel premie terug

26 juni 2018

Bij de start van de zomer krijgen de klanten van Federale Verzekering een deel van hun premie terugbetaald. De coöperatieve verzekeraar verdeelt zijn winst onder zijn klanten.
Lees meer >>