Je bent hier: Home > Nieuws > Touring Verzekeringen moet op zoek naar nieuwe naam

Touring Verzekeringen moet op zoek naar nieuwe naam

Touring Verzekeringen moet op zoek naar nieuwe naam

14 november 2017

De Franse verzekeringsreus AXA gebruikte tot nog toe de naam Touring om autoverzekeringen aan de man te brengen, maar moet door een nieuwe deal tussen Touring en Belfius Insurance op zoek naar een nieuwe naam.

Klanten van Belfius die een bijstandsverzekering hebben zullen bij autopech voortaan verder geholpen worden door Touring. Dat is ondertussen een uit de kluiten gewassen pechverhelper geworden, die ondermeer ook eigenaar is van de hersteller Touring Glass en die zelfs belangen heeft in autokeuringscentra en een leasebedrijf.

Belfius zal de Touring diensten aanbieden aan zijn klanten en krijgt op zijn beurt toegang tot de Touring leden om zijn verzekeringsproducten te slijten.

Een mooie deal dus voor beide partijen, maar een kleine nachtmerrie voor de Franse verzekeraar AXA. Zij hadden namelijk een deal met Touring en betaalden om de merknaam te gebruiken om hun autoverzekering te verkopen. Touring Verzekeringen moet dus op zoek naar een nieuwe naam, wat een flinke streep door de rekening is. Voortaan kunnen ze dus niet meer rekenen op de vertrouwdheid van de Touring merknaam om consumenten te overtuigen.


Laatste artikels over Verzekeren

Premie autoverzekeringen kan licht dalen

17 oktober 2018

Vorig jaar heeft maar 6% van de automobilisten beroep moeten doen op zijn autoverzekering. Het aantal schadegevallen komt hiermee op een absoluut dieptepunt.
Lees meer


Aparte annulatieverzekering nemen of niet?

10 oktober 2018

Als je een reis boekt krijg je meestal de vraag voorgeschoteld of je een annulatieverzekering wenst te nemen. In sommige gevallen heb je echter al een annulatieverzekering bij andere producten.
Lees meer


Belfius wil meer inkomsten puren uit niet-bancaire activiteiten

08 oktober 2018

Belfius lanceerde vorige week een nieuwe app die vraag en aanbod van kluswerken wil samenbrengen. Daarnaast wil de staatsbank de inkomsten uit verzekeringen verder opdrijven.
Lees meer


Geen autoverzekering voor 70-plussers?

01 oktober 2018

Het gelijkekansencentrum Unia trekt aan de alarmbel. Oudere mensen worden vaak geweigerd voor een autoverzekering, zelfs zonder een onderzoek naar hun rijvaardigheid.
Lees meer


Premie-inkomsten autoverzekeringen onder druk

20 september 2018

De inkomsten van autoverzekeringen zullen voor verzekeraars in de komende 10 jaren sterk terugvallen.
Lees meer