Je bent hier: Home > Nieuws > Touring Verzekeringen moet op zoek naar nieuwe naam

Touring Verzekeringen moet op zoek naar nieuwe naam

Touring Verzekeringen moet op zoek naar nieuwe naam

14 november 2017

De Franse verzekeringsreus AXA gebruikte tot nog toe de naam Touring om autoverzekeringen aan de man te brengen, maar moet door een nieuwe deal tussen Touring en Belfius Insurance op zoek naar een nieuwe naam.

Klanten van Belfius die een bijstandsverzekering hebben zullen bij autopech voortaan verder geholpen worden door Touring. Dat is ondertussen een uit de kluiten gewassen pechverhelper geworden, die ondermeer ook eigenaar is van de hersteller Touring Glass en die zelfs belangen heeft in autokeuringscentra en een leasebedrijf.

Belfius zal de Touring diensten aanbieden aan zijn klanten en krijgt op zijn beurt toegang tot de Touring leden om zijn verzekeringsproducten te slijten.

Een mooie deal dus voor beide partijen, maar een kleine nachtmerrie voor de Franse verzekeraar AXA. Zij hadden namelijk een deal met Touring en betaalden om de merknaam te gebruiken om hun autoverzekering te verkopen. Touring Verzekeringen moet dus op zoek naar een nieuwe naam, wat een flinke streep door de rekening is. Voortaan kunnen ze dus niet meer rekenen op de vertrouwdheid van de Touring merknaam om consumenten te overtuigen.


Laatste artikels over Verzekeren

AI wordt ingezet voor autoverzekeringen

01 december 2017

KBC Verzekeringen heeft een succesvolle test achter de rug, waarbij AI (artificiële intelligentie) werd ingezet die heel wat taken van schadebeheerders kan overnemen.
Lees meer >>


Ziekenhuisverblijf in eenpersoonskamer is soms onbetaalbaar

16 november 2017

Een patiënt die kiest voor een eenpersoonskamer moet omwille van de ereloonsupplementen vaak 2 tot 3 keer het vastgelegde tarief ophoesten. Mensen die geen hospitalisatieverzekering hebben kiezen daarom beter voor een tweepersoonskamer.
Lees meer >>


Onverzekerd rijden: strengere aanpak nodig

08 september 2017

In 2016 werden 29 233 bestuurders betrapt op onverzekerd rijden. Dat zijn bestuurders die de baan op gaan zonder een verzekering te hebben of bestuurders die de bijdrage voor de verlenging van hun verzekering niet tijdig betaald hebben.
Lees meer >>


Legal HelpLine van ARAG bestaat 20 jaar

08 augustus 2017

ARAG België, de verzekeringsmaatschappij met focus op rechtsbijstand, lanceerde in juli 1997 de Legal HelpLine: een gratis telefonische dienst voor het verkrijgen van professioneel juridisch advies. Zowel toen als vandaag gaat het om een innoverende manier van rechtsbijstand.
Lees meer >>Gratis nieuwsbrief

Vul uw e-mail adres in
om onze nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres: