Je bent hier: Home > Nieuws > Rente op spaarrekeningen stijgt

Rente op spaarrekeningen stijgt

Rente op spaarrekeningen stijgt

23 november 2022 - door Redactie

Keytrade Bank kondigde aan dat het vanaf 1 december dit jaar de rente op zijn spaarrekeningen stevig zal optrekken.

Op de Azur spaarrekening bij Keytrade krijgen klanten momenteel 0,01% basisrente en 0,10% getrouwheidspremie, wat de wettelijke minima zijn voor gereglementeerde spaarrekeningen. De Europese Centrale Bank is echter al een tijdje bezig met het optrekken van de rente om de inflatie te bestrijden. Banken moeten niet langer een strafrente betalen aan de ECB als ze overtollige cash bij de centrale bank parkeren. Om deze reden kan de spaarrente nu ook stijgen.

Keytrade Bank komt plots met een enorme verhoging van de rente. De basisrente op de Azur spaarrekening wordt opgetrokken tot 0,50% en de getrouwheidspremie stijgt naar 0,20%. In totaal zal je vanaf december dus een rente van 0,70% kunnen ontvangen tegenover 0,11% vandaag. Het gaat dus ruim over een verzesvoudiging.

Op de Fidelity spaarrekening, gericht op mensen die hun geld minstens een jaar kunnen missen, wordt de rente opgetrokken van 0,16% naar 1%.

Grootbanken

De grootbanken houden voorlopig de boot nog af en blijven vasthouden aan de minimumrente. Toch is de kans ook groot dat zij in de komende weken zullen volgen. Met de stijgende rente wordt het namelijk weer interessant om spaarrekeningen te vergelijken. Naast Keytrade Bank zijn er nog andere prijsbrekers actief op de markt, zoals MeDirect en Santander Consumer Bank.


Laatste artikels over Bankieren

De voor- en nadelen van contactloos betalen

15 november 2022

We hebben vast allemaal wel al eens contactloos betaald. Contactloos betalen wil zeggen dat je jouw bankkaart niet langer meer in de terminal moet stoppen en dat je in veel gevallen zelfs geen code meer hoeft in te voeren voor kleine bedragen.
Lees meer


NewB doekt bankactiviteiten op

27 oktober 2022

De kogel is door de kerk. De ethische bank NewB laat het doek vallen over de bankactiviteiten en ook de andere activiteiten staan op de helling
Lees meer


Hoe apps de financiële sector overnemen

22 augustus 2022

Moet jij tegenwoordig nog vaak in de bank zijn? Waarschijnlijk is het antwoord nee, want meer en meer apps zijn de fysieke services van een bank beginnen over te nemen.
Lees meer


Phishingfraude neemt af

04 mei 2022

Door sensibiliseringsacties bij consumenten en strengere monitoring door de banken neemt de schade door phishing eindelijk af.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken