Je bent hier: Home > Nieuws > Ziekenhuisverblijf in eenpersoonskamer is soms onbetaalbaar

Ziekenhuisverblijf in eenpersoonskamer is soms onbetaalbaar

Ziekenhuisverblijf in eenpersoonskamer is soms onbetaalbaar

16 november 2017

Een patiënt die kiest voor een eenpersoonskamer moet omwille van de ereloonsupplementen vaak 2 tot 3 keer het vastgelegde tarief ophoesten. Mensen die geen hospitalisatieverzekering hebben kiezen daarom beter voor een tweepersoonskamer.

Wil je absolute rust tijdens een ziekenhuisverblijf, dan moet je kiezen voor een eenpersoonskamer. Voor deze extra luxe moet je evenwel diep in de buidel tasten. Neem als voorbeeld een ingreep die 1.000 euro zou kosten. In een tweepersoonskamer blijft dit 1.000 euro, in een eenpersoonskamer staat het de arts vrij om hoge ereloonsupplementen aan te rekenen. Diezelfde ingreep zou je dan 2.000 tot 3.000 euro kosten. Er zijn zelfs gevallen bekend waar men 4 keer zoveel aanrekent.

Wie een hospitalisatieverzekering heeft kiest al snel voor een eenpersoonskamer, maar ook hier moet de patiënt een goede overweging maken. Een goedkopere verzekering van een fonds als CM of Partena dekt de supplementen immers maximaal tot 100%. In het bovenstaande geval betekent dit dat het fonds een vergoeding van 1.000 euro zou uitkeren voor de extra erelonen. Als de patiënt meer dan 2.000 euro werd aangerekend, dan moet dit deel uit eigen zak betaald worden. Bovendien werken zulke hospitalisatieverzekeringen met maximale bedragen die ze jaarlijks uitkeren, waarbij de grens gemiddeld op 15.000 euro ligt. Wie langdurig ziek is en verschillende ingrepen moet ondergaan moet dus opletten of dit grensbedrag overschreden wordt.

Uiteraard zijn er ook allesdekkende verzekeringen op de markt, maar de premie die hiervoor maandelijks moet betaald worden loopt al gauw flink op. De bekende verzekeraar DKV biedt daarom naast DKV Hospi Premium ook DKV Hospi Flexi, waarbij de patiënt zelf een persoonlijke bijdrage moet betalen als hij kiest voor een eenpersoonskamer. Alle aangerekende supplementen worden vervolgens volledig vergoed.


Laatste artikels over Verzekeren

Orkanen hebben ook impact op premie Belgische brandverzekering

02 april 2018

Internationale natuurrampen kunnen er voor zorgen dat de prijs van een Belgische brandverzekering stijgt. Dit komt omdat Belgische verzekeraars hun risico's proberen in te dekken via een internationale herverzekeraar.
Lees meer >>


Bijna 39.000 Belgen niet welkom bij autoverzekeraars

17 februari 2018

Belgische automobilisten die teveel schade hebben veroorzaakt en niet meer terecht kunnen bij de gewone verzekeraars, moeten aankloppen bij het Tariferingsbureau BA Auto. Vorig jaar werden er zo 38.977 autoverzekeringen verstrekt.
Lees meer >>


AI wordt ingezet voor autoverzekeringen

01 december 2017

KBC Verzekeringen heeft een succesvolle test achter de rug, waarbij AI (artificiële intelligentie) werd ingezet die heel wat taken van schadebeheerders kan overnemen.
Lees meer >>


Touring Verzekeringen moet op zoek naar nieuwe naam

14 november 2017

De Franse verzekeringsreus AXA gebruikte tot nog toe de naam Touring om autoverzekeringen aan de man te brengen, maar moet door een nieuwe deal tussen Touring en Belfius Insurance op zoek naar een nieuwe naam.
Lees meer >>

Gratis nieuwsbrief

Vul uw e-mail adres in
om onze nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres: