Je bent hier: Home > Nieuws > Ziekenhuisverblijf in eenpersoonskamer is soms onbetaalbaar

Ziekenhuisverblijf in eenpersoonskamer is soms onbetaalbaar

Ziekenhuisverblijf in eenpersoonskamer is soms onbetaalbaar

16 november 2017

Een patiënt die kiest voor een eenpersoonskamer moet omwille van de ereloonsupplementen vaak 2 tot 3 keer het vastgelegde tarief ophoesten. Mensen die geen hospitalisatieverzekering hebben kiezen daarom beter voor een tweepersoonskamer.

Wil je absolute rust tijdens een ziekenhuisverblijf, dan moet je kiezen voor een eenpersoonskamer. Voor deze extra luxe moet je evenwel diep in de buidel tasten. Neem als voorbeeld een ingreep die 1.000 euro zou kosten. In een tweepersoonskamer blijft dit 1.000 euro, in een eenpersoonskamer staat het de arts vrij om hoge ereloonsupplementen aan te rekenen. Diezelfde ingreep zou je dan 2.000 tot 3.000 euro kosten. Er zijn zelfs gevallen bekend waar men 4 keer zoveel aanrekent.

Wie een hospitalisatieverzekering heeft kiest al snel voor een eenpersoonskamer, maar ook hier moet de patiënt een goede overweging maken. Een goedkopere verzekering van een fonds als CM of Partena dekt de supplementen immers maximaal tot 100%. In het bovenstaande geval betekent dit dat het fonds een vergoeding van 1.000 euro zou uitkeren voor de extra erelonen. Als de patiënt meer dan 2.000 euro werd aangerekend, dan moet dit deel uit eigen zak betaald worden. Bovendien werken zulke hospitalisatieverzekeringen met maximale bedragen die ze jaarlijks uitkeren, waarbij de grens gemiddeld op 15.000 euro ligt. Wie langdurig ziek is en verschillende ingrepen moet ondergaan moet dus opletten of dit grensbedrag overschreden wordt.

Uiteraard zijn er ook allesdekkende verzekeringen op de markt, maar de premie die hiervoor maandelijks moet betaald worden loopt al gauw flink op. De bekende verzekeraar DKV biedt daarom naast DKV Hospi Premium ook DKV Hospi Flexi, waarbij de patiënt zelf een persoonlijke bijdrage moet betalen als hij kiest voor een eenpersoonskamer. Alle aangerekende supplementen worden vervolgens volledig vergoed.


Laatste artikels over Verzekeren

Premie autoverzekeringen kan licht dalen

17 oktober 2018

Vorig jaar heeft maar 6% van de automobilisten beroep moeten doen op zijn autoverzekering. Het aantal schadegevallen komt hiermee op een absoluut dieptepunt.
Lees meer


Aparte annulatieverzekering nemen of niet?

10 oktober 2018

Als je een reis boekt krijg je meestal de vraag voorgeschoteld of je een annulatieverzekering wenst te nemen. In sommige gevallen heb je echter al een annulatieverzekering bij andere producten.
Lees meer


Belfius wil meer inkomsten puren uit niet-bancaire activiteiten

08 oktober 2018

Belfius lanceerde vorige week een nieuwe app die vraag en aanbod van kluswerken wil samenbrengen. Daarnaast wil de staatsbank de inkomsten uit verzekeringen verder opdrijven.
Lees meer


Geen autoverzekering voor 70-plussers?

01 oktober 2018

Het gelijkekansencentrum Unia trekt aan de alarmbel. Oudere mensen worden vaak geweigerd voor een autoverzekering, zelfs zonder een onderzoek naar hun rijvaardigheid.
Lees meer


Premie-inkomsten autoverzekeringen onder druk

20 september 2018

De inkomsten van autoverzekeringen zullen voor verzekeraars in de komende 10 jaren sterk terugvallen.
Lees meer