Je bent hier: Home > Nieuws > Ziekenhuisverblijf in eenpersoonskamer is soms onbetaalbaar

Ziekenhuisverblijf in eenpersoonskamer is soms onbetaalbaar

Ziekenhuisverblijf in eenpersoonskamer is soms onbetaalbaar

16 november 2017

Een patiënt die kiest voor een eenpersoonskamer moet omwille van de ereloonsupplementen vaak 2 tot 3 keer het vastgelegde tarief ophoesten. Mensen die geen hospitalisatieverzekering hebben kiezen daarom beter voor een tweepersoonskamer.

Wil je absolute rust tijdens een ziekenhuisverblijf, dan moet je kiezen voor een eenpersoonskamer. Voor deze extra luxe moet je evenwel diep in de buidel tasten. Neem als voorbeeld een ingreep die 1.000 euro zou kosten. In een tweepersoonskamer blijft dit 1.000 euro, in een eenpersoonskamer staat het de arts vrij om hoge ereloonsupplementen aan te rekenen. Diezelfde ingreep zou je dan 2.000 tot 3.000 euro kosten. Er zijn zelfs gevallen bekend waar men 4 keer zoveel aanrekent.

Wie een hospitalisatieverzekering heeft kiest al snel voor een eenpersoonskamer, maar ook hier moet de patiënt een goede overweging maken. Een goedkopere verzekering van een fonds als CM of Partena dekt de supplementen immers maximaal tot 100%. In het bovenstaande geval betekent dit dat het fonds een vergoeding van 1.000 euro zou uitkeren voor de extra erelonen. Als de patiënt meer dan 2.000 euro werd aangerekend, dan moet dit deel uit eigen zak betaald worden. Bovendien werken zulke hospitalisatieverzekeringen met maximale bedragen die ze jaarlijks uitkeren, waarbij de grens gemiddeld op 15.000 euro ligt. Wie langdurig ziek is en verschillende ingrepen moet ondergaan moet dus opletten of dit grensbedrag overschreden wordt.

Uiteraard zijn er ook allesdekkende verzekeringen op de markt, maar de premie die hiervoor maandelijks moet betaald worden loopt al gauw flink op. De bekende verzekeraar DKV biedt daarom naast DKV Hospi Premium ook DKV Hospi Flexi, waarbij de patiënt zelf een persoonlijke bijdrage moet betalen als hij kiest voor een eenpersoonskamer. Alle aangerekende supplementen worden vervolgens volledig vergoed.


Laatste artikels over Verzekeren

AI wordt ingezet voor autoverzekeringen

01 december 2017

KBC Verzekeringen heeft een succesvolle test achter de rug, waarbij AI (artificiële intelligentie) werd ingezet die heel wat taken van schadebeheerders kan overnemen.
Lees meer >>


Touring Verzekeringen moet op zoek naar nieuwe naam

14 november 2017

De Franse verzekeringsreus AXA gebruikte tot nog toe de naam Touring om autoverzekeringen aan de man te brengen, maar moet door een nieuwe deal tussen Touring en Belfius Insurance op zoek naar een nieuwe naam.
Lees meer >>


Onverzekerd rijden: strengere aanpak nodig

08 september 2017

In 2016 werden 29 233 bestuurders betrapt op onverzekerd rijden. Dat zijn bestuurders die de baan op gaan zonder een verzekering te hebben of bestuurders die de bijdrage voor de verlenging van hun verzekering niet tijdig betaald hebben.
Lees meer >>


Legal HelpLine van ARAG bestaat 20 jaar

08 augustus 2017

ARAG België, de verzekeringsmaatschappij met focus op rechtsbijstand, lanceerde in juli 1997 de Legal HelpLine: een gratis telefonische dienst voor het verkrijgen van professioneel juridisch advies. Zowel toen als vandaag gaat het om een innoverende manier van rechtsbijstand.
Lees meer >>Gratis nieuwsbrief

Vul uw e-mail adres in
om onze nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres: