Je bent hier: Home > Nieuws > Ziekenhuisverblijf in eenpersoonskamer is soms onbetaalbaar

Ziekenhuisverblijf in eenpersoonskamer is soms onbetaalbaar

Ziekenhuisverblijf in eenpersoonskamer is soms onbetaalbaar

16 november 2017

Een patiënt die kiest voor een eenpersoonskamer moet omwille van de ereloonsupplementen vaak 2 tot 3 keer het vastgelegde tarief ophoesten. Mensen die geen hospitalisatieverzekering hebben kiezen daarom beter voor een tweepersoonskamer.

Wil je absolute rust tijdens een ziekenhuisverblijf, dan moet je kiezen voor een eenpersoonskamer. Voor deze extra luxe moet je evenwel diep in de buidel tasten. Neem als voorbeeld een ingreep die 1.000 euro zou kosten. In een tweepersoonskamer blijft dit 1.000 euro, in een eenpersoonskamer staat het de arts vrij om hoge ereloonsupplementen aan te rekenen. Diezelfde ingreep zou je dan 2.000 tot 3.000 euro kosten. Er zijn zelfs gevallen bekend waar men 4 keer zoveel aanrekent.

Wie een hospitalisatieverzekering heeft kiest al snel voor een eenpersoonskamer, maar ook hier moet de patiënt een goede overweging maken. Een goedkopere verzekering van een fonds als CM of Partena dekt de supplementen immers maximaal tot 100%. In het bovenstaande geval betekent dit dat het fonds een vergoeding van 1.000 euro zou uitkeren voor de extra erelonen. Als de patiënt meer dan 2.000 euro werd aangerekend, dan moet dit deel uit eigen zak betaald worden. Bovendien werken zulke hospitalisatieverzekeringen met maximale bedragen die ze jaarlijks uitkeren, waarbij de grens gemiddeld op 15.000 euro ligt. Wie langdurig ziek is en verschillende ingrepen moet ondergaan moet dus opletten of dit grensbedrag overschreden wordt.

Uiteraard zijn er ook allesdekkende verzekeringen op de markt, maar de premie die hiervoor maandelijks moet betaald worden loopt al gauw flink op. De bekende verzekeraar DKV biedt daarom naast DKV Hospi Premium ook DKV Hospi Flexi, waarbij de patiënt zelf een persoonlijke bijdrage moet betalen als hij kiest voor een eenpersoonskamer. Alle aangerekende supplementen worden vervolgens volledig vergoed.


Laatste artikels over Verzekeren

Optimco overgenomen door Federale Verzekering

30 juni 2018

De Antwerpse verzekeraar Optimco krijgt met Federale Verzekering een sterke aandeelhouder en mag zijn eigen koers blijven varen.
Lees meer >>


Kleine verzekeringsmakelaars kunnen digitalisering niet volgen

29 juni 2018

Het aantal verzekeringsmakelaars is in België op 5 jaar tijd met ruim 17% gedaald tot 8 215. Heel wat kleine kantoren zetten zichzelf te koop en gaan op in een grotere groep.
Lees meer >>


AXA geeft klanten toegang tot platform voor autoschadeherstel

28 juni 2018

De verzekeraar AXA werkt samen met het snelgroeiende Fixico, een platform waar je offertes voor herstellingen kan aanvragen en vergelijken.
Lees meer >>


App gelanceerd om eenvoudig met je makelaar te communiceren

26 juni 2018

De app MyBroker werd onlangs gelanceerd om klanten de mogelijkheid te geven om digitaal te communiceren met hun vertrouwde verzekeringsmakelaar.
Lees meer >>


Federale Verzekering betaalt deel premie terug

26 juni 2018

Bij de start van de zomer krijgen de klanten van Federale Verzekering een deel van hun premie terugbetaald. De coöperatieve verzekeraar verdeelt zijn winst onder zijn klanten.
Lees meer >>