Je bent hier: Home > Nieuws > Nieuwe broker Trade Republic pakt uit met hoge rente

Nieuwe broker Trade Republic pakt uit met hoge rente

Nieuwe broker Trade Republic pakt uit met hoge rente

08 januari 2023 - door Redactie

De Duitse smartphonebroker Trade Republic, die sinds kort ook in België actief is, biedt 2% rente op bedragen die niet belegd worden.

Trade Republic is een jong fintech bedrijf dat spectaculair is gegroeid op enkele jaren tijd. De smartphone broker rekent slechts 1 euro kosten aan voor orders en kan als prijsbreker de markt van traditionele brokers aanvallen. In totaal telt Trade Republic al meer dan 3 miljoen klanten.

De lage kosten zijn mogelijk omdat Trade Republic de orders laat afgewikkelen door een ander bedrijf, dat betaalt om deze orders te mogen uitvoeren. Zij verdienen op hun beurt dan weer op de verschillen tussen de bid en de ask oftewel de prijs die je krijgt als je een aandeel verkoopt en de prijs die je betaalt als je aandeel koopt. Je koopt dan bijvoorbeeld een aandeel voor €9,95 terwijl je als verkoper slechts €9,90 krijgt. De spread van 5 cent is dan het inkomen voor de market maker.

Hoge rente

Opvallend is ook dat Trade Republic zich met een hoge rentevoet ook richt tot spaarders. Concreet gezien wordt er 2 procent per jaar geboden op geld dat bij de broker wordt gestald. Bovendien is er geen verplichting tot het kopen van aandelen, waardoor Trade Republic zich ook richt op de spaardersmarkt.

Formaliteiten

Omdat het over een buitenlandse rekening gaat, moeten Belgische spaarders deze wel melden bij het CAP van de Nationale Bank. Daarnaast gaat het niet over een Belgische gereglementeerde spaarrekening, waardoor er 30% roerende voorheffing is verschuldigd. Netto komt de rente dan uit op 1,4 procent, wat nog steeds zeer royaal is in vergelijking met de traditionele grootbanken.

Bezoek de website van Trade Republic.


Laatste artikels over Sparen

64 procent van Belgen is financieel kwetsbaar

03 maart 2023

Veel gezinnen geven maandelijks meer of bijna evenveel geld uit als ze verdienen.
Lees meer


Staatsbons keren terug met hoge coupon

23 februari 2023

België geeft nieuwe staatsbons uit met twee verschillende looptijden.
Lees meer


Kost een kind een huis?

03 februari 2023

Het is een gezegde in de volksmond: ‘een kind kost een huis, hoeveel huizen heb jij rondlopen?’.
Lees meer


Ook grootbanken verhogen spaarrente

30 december 2022

ING trekt de rente op spaarrekeningen op tot 0,40% basisrente en 0,10% aangroeipremie.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta* bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken

  • * Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.