Je bent hier: Home > Nieuws > Handelaars vrezen daling omzet tijdens wintersolden

Handelaars vrezen daling omzet tijdens wintersolden

Handelaars vrezen daling omzet tijdens wintersolden

10 januari 2023 - door Redactie

De wintersolden zijn van start gegaan met hoge kortingen, maar een grote volkstoeloop blijft voorlopig uit.

Het bleef rustig bij de start van de solden, maar voor het komend weekend worden er wel veel koopjesjagers verwacht.

Volgens het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) zullen veel handelaars meteen met hoge kortingen starten van 30% of meer. Zo'n 20% van de ondernemers geeft aan zelfs meteen 50% korting te geven. Dat komt omdat winkels nog veel in stock hebben liggen.

Bij winkels die starten met 30% korting zal tegen het einde van de soldenperiode de korting in veel gevallen verhoogd worden naar 50%. Maar toch wordt niet aangeraden om te wachten op de grootste kortingen. De kans is namelijk groot dat de kledingstukken dan al verkocht zijn of niet meer beschikbaar zijn in jouw maat.

Crisis

Ondertussen laat ook de economische crisis zich voelen. Door de hoge energieprijzen hebben mensen een kleiner budget om uit te geven aan kleding en dergelijke. De detailhandel hoopt dat de omzet van vorig jaar weer behaald kan worden, al vrezen wel wat winkels voor een omzetdaling met 20%. En vorig jaar was ook al geen groot succes. Tegenover 2020 boekte een vierde van de winkels een omzetdaling van 20 tot 40%.

Naast de crisis is er ook het veranderde klantengedrag. Die blijkt namelijk steeds vaker online te bestellen. Zo'n 90% van de handelaars bevestigt dat er minder consumenten in de winkel langskomen.


Laatste artikels over Finance

Klantendienst van banken moet steeds bereikbaar zijn

24 januari 2023

Banken moeten 24 uur per dag bereikbaar zijn voor slachtoffers van phishing.
Lees meer


Goedkoop vliegen binnen Europese Unie is straks verleden tijd

13 januari 2023

Slecht nieuws voor de mensen die vaak het vliegtuig pakken voor reizen binnen de Europese Unie. De vliegtickets zullen namelijk fors duurder gaan worden.
Lees meer


Bankenregister wordt druk geraadpleegd

09 januari 2023

Zowel de fiscus als notarissen kunnen de stand een bankrekening opvragen. Dat wordt ook massaal gedaan.
Lees meer


Werken voor een baas, of je eigen bedrijf: financiële implicaties

26 december 2022

Wie twijfelt om al dan niet voor een baas te werken, of aan de andere kant een eigen bedrijf op te starten, zal wel al snappen dat dit heel wat implicaties kan hebben op financieel vlak.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken