Je bent hier: Home > Nieuws > AI wordt ingezet voor autoverzekeringen

AI wordt ingezet voor autoverzekeringen

AI wordt ingezet voor autoverzekeringen

01 december 2017

KBC Verzekeringen heeft een succesvolle test achter de rug, waarbij AI (artificiële intelligentie) werd ingezet die heel wat taken van schadebeheerders kan overnemen.

De laatste jaren wordt er in heel wat sectoren gebruik gemaakt van artificiële intelligentie en machine learning. Bij boekhouders kan het inboeken van simpele factuurtjes bijvoorbeeld al geautomatiseerd worden. De software leest in dat geval alle nodige gegevens van de digitale aankoopfacturen. De systemen zijn doorgaans 'zelflerend' en eens ze bijvoorbeeld een factuur van Bol.com hebben ingeboekt zullen ze dat in de toekomst zelfstandig kunnen. De boekhouder controleert nog af en toe om eventueel bij te sturen.

In de verzekeringswereld gaat KBC Verzekeringen nu het gebruik van AI verder uitrollen. De software leest en analyseert de ingediende schadeclaims en kan een dossier netjes voorbereiden zodat een schadebeheerder zich kan concentreren op andere belangrijke taken. Klanten zullen zo sneller weten of hun schade wel gedekt wordt door de verzekering.

KBC stelt dat de schadeclaims voor autoverzekeringen binnen een jaar vrijwel volledig geautomatiseerd zullen verwerkt worden. Nadat de sector het moeilijk had met de verkoop van verzekeringen via internet, zal AI de sector nog meer op zijn grondvesten laten daveren. Er zal meer nood zijn aan allround schadebeheerders die steeds minder met het pure administratieve werk zullen bezig zijn. Op termijn kan dit zorgen voor een extra krimp in het personeelsbestand.


Laatste artikels over Verzekeren

Premie autoverzekeringen kan licht dalen

17 oktober 2018

Vorig jaar heeft maar 6% van de automobilisten beroep moeten doen op zijn autoverzekering. Het aantal schadegevallen komt hiermee op een absoluut dieptepunt.
Lees meer


Aparte annulatieverzekering nemen of niet?

10 oktober 2018

Als je een reis boekt krijg je meestal de vraag voorgeschoteld of je een annulatieverzekering wenst te nemen. In sommige gevallen heb je echter al een annulatieverzekering bij andere producten.
Lees meer


Belfius wil meer inkomsten puren uit niet-bancaire activiteiten

08 oktober 2018

Belfius lanceerde vorige week een nieuwe app die vraag en aanbod van kluswerken wil samenbrengen. Daarnaast wil de staatsbank de inkomsten uit verzekeringen verder opdrijven.
Lees meer


Geen autoverzekering voor 70-plussers?

01 oktober 2018

Het gelijkekansencentrum Unia trekt aan de alarmbel. Oudere mensen worden vaak geweigerd voor een autoverzekering, zelfs zonder een onderzoek naar hun rijvaardigheid.
Lees meer


Premie-inkomsten autoverzekeringen onder druk

20 september 2018

De inkomsten van autoverzekeringen zullen voor verzekeraars in de komende 10 jaren sterk terugvallen.
Lees meer