Je bent hier: Home > Nieuws > AI wordt ingezet voor autoverzekeringen

AI wordt ingezet voor autoverzekeringen

AI wordt ingezet voor autoverzekeringen

01 december 2017

KBC Verzekeringen heeft een succesvolle test achter de rug, waarbij AI (artificiële intelligentie) werd ingezet die heel wat taken van schadebeheerders kan overnemen.

De laatste jaren wordt er in heel wat sectoren gebruik gemaakt van artificiële intelligentie en machine learning. Bij boekhouders kan het inboeken van simpele factuurtjes bijvoorbeeld al geautomatiseerd worden. De software leest in dat geval alle nodige gegevens van de digitale aankoopfacturen. De systemen zijn doorgaans 'zelflerend' en eens ze bijvoorbeeld een factuur van Bol.com hebben ingeboekt zullen ze dat in de toekomst zelfstandig kunnen. De boekhouder controleert nog af en toe om eventueel bij te sturen.

In de verzekeringswereld gaat KBC Verzekeringen nu het gebruik van AI verder uitrollen. De software leest en analyseert de ingediende schadeclaims en kan een dossier netjes voorbereiden zodat een schadebeheerder zich kan concentreren op andere belangrijke taken. Klanten zullen zo sneller weten of hun schade wel gedekt wordt door de verzekering.

KBC stelt dat de schadeclaims voor autoverzekeringen binnen een jaar vrijwel volledig geautomatiseerd zullen verwerkt worden. Nadat de sector het moeilijk had met de verkoop van verzekeringen via internet, zal AI de sector nog meer op zijn grondvesten laten daveren. Er zal meer nood zijn aan allround schadebeheerders die steeds minder met het pure administratieve werk zullen bezig zijn. Op termijn kan dit zorgen voor een extra krimp in het personeelsbestand.


Laatste artikels over Verzekeren

Orkanen hebben ook impact op premie Belgische brandverzekering

02 april 2018

Internationale natuurrampen kunnen er voor zorgen dat de prijs van een Belgische brandverzekering stijgt. Dit komt omdat Belgische verzekeraars hun risico's proberen in te dekken via een internationale herverzekeraar.
Lees meer >>


Bijna 39.000 Belgen niet welkom bij autoverzekeraars

17 februari 2018

Belgische automobilisten die teveel schade hebben veroorzaakt en niet meer terecht kunnen bij de gewone verzekeraars, moeten aankloppen bij het Tariferingsbureau BA Auto. Vorig jaar werden er zo 38.977 autoverzekeringen verstrekt.
Lees meer >>


Ziekenhuisverblijf in eenpersoonskamer is soms onbetaalbaar

16 november 2017

Een patiënt die kiest voor een eenpersoonskamer moet omwille van de ereloonsupplementen vaak 2 tot 3 keer het vastgelegde tarief ophoesten. Mensen die geen hospitalisatieverzekering hebben kiezen daarom beter voor een tweepersoonskamer.
Lees meer >>


Touring Verzekeringen moet op zoek naar nieuwe naam

14 november 2017

De Franse verzekeringsreus AXA gebruikte tot nog toe de naam Touring om autoverzekeringen aan de man te brengen, maar moet door een nieuwe deal tussen Touring en Belfius Insurance op zoek naar een nieuwe naam.
Lees meer >>

Gratis nieuwsbrief

Vul uw e-mail adres in
om onze nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres: