Je bent hier: Home > Nieuws > AI wordt ingezet voor autoverzekeringen

AI wordt ingezet voor autoverzekeringen

AI wordt ingezet voor autoverzekeringen

01 december 2017

KBC Verzekeringen heeft een succesvolle test achter de rug, waarbij AI (artificiële intelligentie) werd ingezet die heel wat taken van schadebeheerders kan overnemen.

De laatste jaren wordt er in heel wat sectoren gebruik gemaakt van artificiële intelligentie en machine learning. Bij boekhouders kan het inboeken van simpele factuurtjes bijvoorbeeld al geautomatiseerd worden. De software leest in dat geval alle nodige gegevens van de digitale aankoopfacturen. De systemen zijn doorgaans 'zelflerend' en eens ze bijvoorbeeld een factuur van Bol.com hebben ingeboekt zullen ze dat in de toekomst zelfstandig kunnen. De boekhouder controleert nog af en toe om eventueel bij te sturen.

In de verzekeringswereld gaat KBC Verzekeringen nu het gebruik van AI verder uitrollen. De software leest en analyseert de ingediende schadeclaims en kan een dossier netjes voorbereiden zodat een schadebeheerder zich kan concentreren op andere belangrijke taken. Klanten zullen zo sneller weten of hun schade wel gedekt wordt door de verzekering.

KBC stelt dat de schadeclaims voor autoverzekeringen binnen een jaar vrijwel volledig geautomatiseerd zullen verwerkt worden. Nadat de sector het moeilijk had met de verkoop van verzekeringen via internet, zal AI de sector nog meer op zijn grondvesten laten daveren. Er zal meer nood zijn aan allround schadebeheerders die steeds minder met het pure administratieve werk zullen bezig zijn. Op termijn kan dit zorgen voor een extra krimp in het personeelsbestand.


Laatste artikels over Verzekeren

Optimco overgenomen door Federale Verzekering

30 juni 2018

De Antwerpse verzekeraar Optimco krijgt met Federale Verzekering een sterke aandeelhouder en mag zijn eigen koers blijven varen.
Lees meer >>


Kleine verzekeringsmakelaars kunnen digitalisering niet volgen

29 juni 2018

Het aantal verzekeringsmakelaars is in België op 5 jaar tijd met ruim 17% gedaald tot 8 215. Heel wat kleine kantoren zetten zichzelf te koop en gaan op in een grotere groep.
Lees meer >>


AXA geeft klanten toegang tot platform voor autoschadeherstel

28 juni 2018

De verzekeraar AXA werkt samen met het snelgroeiende Fixico, een platform waar je offertes voor herstellingen kan aanvragen en vergelijken.
Lees meer >>


App gelanceerd om eenvoudig met je makelaar te communiceren

26 juni 2018

De app MyBroker werd onlangs gelanceerd om klanten de mogelijkheid te geven om digitaal te communiceren met hun vertrouwde verzekeringsmakelaar.
Lees meer >>


Federale Verzekering betaalt deel premie terug

26 juni 2018

Bij de start van de zomer krijgen de klanten van Federale Verzekering een deel van hun premie terugbetaald. De coöperatieve verzekeraar verdeelt zijn winst onder zijn klanten.
Lees meer >>