Je bent hier: Home > Nieuws > AI wordt ingezet voor autoverzekeringen

AI wordt ingezet voor autoverzekeringen

AI wordt ingezet voor autoverzekeringen

01 december 2017

KBC Verzekeringen heeft een succesvolle test achter de rug, waarbij AI (artificiële intelligentie) werd ingezet die heel wat taken van schadebeheerders kan overnemen.

De laatste jaren wordt er in heel wat sectoren gebruik gemaakt van artificiële intelligentie en machine learning. Bij boekhouders kan het inboeken van simpele factuurtjes bijvoorbeeld al geautomatiseerd worden. De software leest in dat geval alle nodige gegevens van de digitale aankoopfacturen. De systemen zijn doorgaans 'zelflerend' en eens ze bijvoorbeeld een factuur van Bol.com hebben ingeboekt zullen ze dat in de toekomst zelfstandig kunnen. De boekhouder controleert nog af en toe om eventueel bij te sturen.

In de verzekeringswereld gaat KBC Verzekeringen nu het gebruik van AI verder uitrollen. De software leest en analyseert de ingediende schadeclaims en kan een dossier netjes voorbereiden zodat een schadebeheerder zich kan concentreren op andere belangrijke taken. Klanten zullen zo sneller weten of hun schade wel gedekt wordt door de verzekering.

KBC stelt dat de schadeclaims voor autoverzekeringen binnen een jaar vrijwel volledig geautomatiseerd zullen verwerkt worden. Nadat de sector het moeilijk had met de verkoop van verzekeringen via internet, zal AI de sector nog meer op zijn grondvesten laten daveren. Er zal meer nood zijn aan allround schadebeheerders die steeds minder met het pure administratieve werk zullen bezig zijn. Op termijn kan dit zorgen voor een extra krimp in het personeelsbestand.


Laatste artikels over Verzekeren

Ziekenhuisverblijf in eenpersoonskamer is soms onbetaalbaar

16 november 2017

Een patiënt die kiest voor een eenpersoonskamer moet omwille van de ereloonsupplementen vaak 2 tot 3 keer het vastgelegde tarief ophoesten. Mensen die geen hospitalisatieverzekering hebben kiezen daarom beter voor een tweepersoonskamer.
Lees meer >>


Touring Verzekeringen moet op zoek naar nieuwe naam

14 november 2017

De Franse verzekeringsreus AXA gebruikte tot nog toe de naam Touring om autoverzekeringen aan de man te brengen, maar moet door een nieuwe deal tussen Touring en Belfius Insurance op zoek naar een nieuwe naam.
Lees meer >>


Onverzekerd rijden: strengere aanpak nodig

08 september 2017

In 2016 werden 29 233 bestuurders betrapt op onverzekerd rijden. Dat zijn bestuurders die de baan op gaan zonder een verzekering te hebben of bestuurders die de bijdrage voor de verlenging van hun verzekering niet tijdig betaald hebben.
Lees meer >>


Legal HelpLine van ARAG bestaat 20 jaar

08 augustus 2017

ARAG België, de verzekeringsmaatschappij met focus op rechtsbijstand, lanceerde in juli 1997 de Legal HelpLine: een gratis telefonische dienst voor het verkrijgen van professioneel juridisch advies. Zowel toen als vandaag gaat het om een innoverende manier van rechtsbijstand.
Lees meer >>Gratis nieuwsbrief

Vul uw e-mail adres in
om onze nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres: