Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Deze website is gratis voor bezoekers. Om deze gratis dienst te kunnen aanbieden krijgen we een compensatie, commissie of advertentie vergoeding van de diensten of producten die op deze website vermeld worden.

Je bent hier: Home > Nieuws > Bouw slim aan je financiële toekomst!

Bouw slim aan je financiële toekomst!

Bouw slim aan je financiële toekomst!

23 februari 2023 - door Redactie

Heb je weinig tijd en middelen om actief bezig te zijn met je financiële toekomst?

Of ben je een werkende professional en wil je je financiële toekomst op een slimme manier opbouwen, maar heb je weinig kennis van beleggen? Dan is dit artikel iets voor jou! Hier staan interessante tips en weetjes over beleggen.

Ontdek beste optie voor jou

Heb je al eens overwogen om je geld te investeren, maar weet je niet waar je moet beginnen? Een van de eerste stappen die je kunt zetten, is verschillende beleggersrekeningen vergelijken. Door dit te doen, vind je de rekening die het beste bij je wensen of behoeften past en de rekening met de beste voorwaarden en tarieven. Je kan hierdoor op kosten besparen en je winstpotentieel vergroten.

Wat zijn de belangrijkste zaken om op te letten wanneer je beleggersrekeningen vergelijkt? Natuurlijk is het belangrijk om op verschillende aspecten te letten. Je moet op het minimumbedrag letten dat je moet storten om de rekening te kunnen openen. Ook is het belangrijk dat je de vergoedingen vergelijkt voor het beheer van je rekening en de vergoedingen voor bepaalde beleggingsproducten. Vervolgens kan je kijken of de rekening de beleggingsproducten biedt die je graag wilt gebruiken, zoals aandelen, fondsen of obligaties.

Begin op tijd

Een belangrijke tip is om op tijd te beginnen met beleggen. Denk maar aan het rente op rente effect. Bovendien kun je op langere termijn schommelingen makkelijker opvangen. Hoe eerder je begint, hoe beter. Bovendien is het belangrijk om consistent te blijven beleggen, zelfs wanneer de markten dalen, om de maximale opbrengst te behalen op de lange termijn.

Voordelen van technologie

Een andere manier om je beleggingsrendement te verhogen, is door te kiezen voor online beleggen. Hierdoor kun je op elk moment en vanaf elke locatie beleggen, en krijg je toegang tot veel beleggingsmogelijkheden. Bovendien zorgen veel online beleggingsplatforms ervoor dat beleggen makkelijker en toegankelijker wordt voor mensen met weinig kennis van financiën. Hierdoor kun je gemakkelijker je beleggingsstrategie ontwikkelen en uitvoeren, en heb je altijd inzicht in de prestaties van je beleggingen.

Ontwikkel beleggingsstrategie

Gebruik jij financiële hulpmiddelen om je beleggingsstrategie te ontwikkelen en uit te voeren? Zo niet, maak dan gebruik van financiële hulpmiddelen, zoals beleggingscalculatoren, financiële planningstools en informatiebronnen, om je beleggingsstrategie te ontwikkelen en uit te voeren. Hierdoor kun je bijvoorbeeld je risicoprofiel bepalen, je doelen definiëren en je beleggingsportfolio optimaliseren.

Sleutel tot succesvol beleggen

Ben jij bekend met het idee van diversificatie in beleggen? Het is de sleutel tot succesvol beleggen. Een van de belangrijkste regels in beleggen is diversificatie. Dit betekent dat je je geld in verschillende soorten activa moet beleggen, zoals aandelen, obligaties en vastgoed, om je risico te verminderen. Het is aan te raden om te beleggen in een mix van verschillende activa, afhankelijk van je beleggingsdoelen en risicotolerantie.


Laatste artikels over beleggen

Cryptobroker Litebit gaat sluiten

23 mei 2023

De Nederlandse cryptobroker Litebit ziet geen toekomst weggelegd voor zichzelf. De klanten wordt aangeraden over te stappen naar Bitvavo.
Lees meer


Geld van klanten zit vast op Belgisch cryptoplatform bit4you

28 april 2023

Het crypto platform bit4you heeft de activiteiten stopgezet omdat een belangrijke partner failliet dreigt te gaan.
Lees meer


Bitcoin opnieuw boven 30.000 dollar

13 april 2023

De bitcoin koers is dit jaar al flink gestegen. Tegenover de start van het jaar loopt de winst al op tot meer dan 80%.
Lees meer


Ondanks cryptowinter blijven Belgen geloven in virtuele munten

22 maart 2023

De meeste beleggers beschouwen de forse koersdalingen op de cryptomarkt als een tijdelijke correctie. Dat blijkt uit een onderzoek van de FSMA in samenwerking met IPSOS.
Lees meer


Daar is de bankencrisis terug

13 maart 2023

Vorige week is in de VS een nieuwe bankencrisis gestart, die ook tot in Europa is doorgesijpeld.
Lees meer


Scammers blijven tienduizenden euro's ontfutselen van argeloze beleggers

03 maart 2023

Ondanks de vele waarschuwingen worden er nog steeds mensen in de val gelokt van oplichters die beloven dat je veel geld kan verdienen.
Lees meer


Bitcoin koers herstelt na enorme crash van vorig jaar

20 februari 2023

Na een enorme dip in de markt lijken verschillende cryptomunten er langzamerhand weer bovenop te komen. Bitcoin en Ethereum hebben de laatste weken weer een stevig herstel gezien.
Lees meerPopulair op Financeinfo.beADVERTENTIE

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 190 digitale valuta* bij de grootste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.