Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Je bent hier: Home > Nieuws > Een bankautomaat in elke gemeente

Een bankautomaat in elke gemeente

Een bankautomaat in elke gemeente

04 april 2023 - door Redactie

De overheid heeft een akkoord met de banken gesloten over de geldautomaten. In elke gemeente moet er eentje aanwezig zijn.

In sommige dorpen is er momenteel geen bankautomaat meer, omdat de banken door de digitaliseringsgolf steeds meer vestigingen sluiten. In veel gevallen verdwijnt de bankautomaat dan ook, waardoor mensen minder snel cash geld kunnen afhalen.

De overheid en de banken hebben nu een akoord afgesloten. Er moeten 287 geldautomaten bijgeplaatst worden, waardoor er in 2027 welgeteld 4.000 geldautomaten in België zullen zijn. Daarnaast moeten klanten van banken tot 24 keer per jaar gratis cash geld kunnen afhalen.

Tegen dat alles uitgerold is, zullen mensen in de stad binnen de twee kilometer een bankautomaat vinden. In de landelijke gebieden is dat 5 kilometer.

Cash blijft populair

Cash geld blijft populair voor kleine uitgaven bij bijvoorbeeld de bakker of de krantenwinkel. Voor kleine bedragen heeft de winkelier ook liever cash, omdat hij moet betalen voor de verwerking van een digitale betaling. Daarnaast is cash geld makkelijker om een fooi te geven aan een ober op café of in een restaurant. Verder speelt ook de privacy een rol: digitale betalingen worden voor eeuwig in de bankafschriften vastgelegd en misschien wil je niet gecontroleerd worden door een overheid die zich stilaan als big brother gedraagt. Tenslotte kan je cash geld vrij besteden, terwijl digitale betalingen door de bank kunnen geblokkeerd worden. 


Laatste artikels over Finance

Nationale Bank gaat miljarden verliezen

03 april 2023

De Nationale Bank boekte in 2022 een verlies van 580 miljoen euro en zal in de komende jaren nog veel meer verliezen.
Lees meer


De juiste relatiegeschenken voor zakelijke relaties

28 maart 2023

Wie binnen de financiële sector werkt, weet dat het geven van relatiegeschenken belangrijke onderdelen zijn van het bouwen en onderhouden van klantrelaties en zakelijke banden.
Lees meer


Zwitserse centrale bank stut systeembank Credit Suisse

16 maart 2023

Door de zenuwachtigheid over de bankencrisis in de VS zijn er ook grote zorgen over het Europese Credit Suisse.
Lees meer


Daar is de bankencrisis terug

13 maart 2023

Vorige week is in de VS een nieuwe bankencrisis gestart, die ook tot in Europa is doorgesijpeld.
Lees meer



Populair op Financeinfo.be









ADVERTENTIE

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta* bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.