Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Je bent hier: Home > Nieuws > Succesvol werken in de voedselsector

Succesvol werken in de voedselsector

Succesvol werken in de voedselsector

17 april 2023 - door Redactie

Een baan op topniveau in de voedselsector is bijna een garantie op een levenslange carrière, als je tenminste wilt werken in een sector die hard aan het werk is om zichzelf te vernieuwen.

Vanwege de klimaatproblematiek is het noodzakelijk om de uitstoot van stikstof te beperken. Dat houdt in dat er in de agrarische sector wordt gezocht naar nieuwe methoden en technieken. Dat is één van de redenen waarom agro jobs op hoger niveau enorm populair zijn. Maar ook de banen die te maken hebben met de verwerking van al die nieuwe producten tot voedsel zorgen voor flinke uitdagingen.

Op zoek naar de ideale baan

Het is zowel voor pas afgestudeerden en specialisten in de agro technieken niet eenvoudig om een nieuwe baan te vinden. Het gaat immers om een gespecialiseerde sector, die voor buitenstaanders moeilijk te doorgronden is. Als je op zoek gaat naar een management positie in de voedsel bereidende industrie kun je het beste beginnen bij een bedrijf dat gespecialiseerd is in food recruitment. Deze bureaus hebben veel kennis over de technologieën waarvoor personeel nodig is. Zij zijn uitstekend in staat om de competenties van werknemers en de vereisten van functies aan elkaar te koppelen.

Shoppen

Er zijn allerlei redenen waarom je jezelf misschien niet meteen na je agrarische opleiding wilt binden aan een bedrijf. Dat hoeft ook niet, want er zijn vele banen beschikbaar. Door gebruik te maken van een detacheringsbureau of een recruitment bureau, dat gespecialiseerd is in de food sector. Door te shoppen en kennis te maken met diverse bedrijven in de sector kun je voor jezelf een beeld krijgen van de baan waar je de rest van je leven actief in wilt zijn. Een extra voordeel van shoppen is, dat je veel ervaring opdoet, die weer helpt om betere voorwaarden te bedingen bij toekomstige banen.

Waarom een recruitment bureau?

Als je een duidelijk beeld hebt van de sector, de functie en het soort organisatie waar je graag wilt werken, kun je zelfstandig op zoek gaan naar vacatures. Toch is de kans dat je op de perfecte plek terechtkomt een flink stuk groter als je gebruikmaakt van een recruitment bureau. Deze bureaus hebben zo’n groot netwerk en dermate veel kennis van de technologieën die daar worden toegepast, dat het aanbod aan banen groter is dan je zelf kunt vinden. Bovendien kan een recruitment bureau een betere inschatting maken of een vacature past bij jouw ambities.

Doelgericht zoeken

Als je jezelf aanmeldt bij een recruitment bureau ben je verzekerd van een zorgvuldige zoektocht naar een passende werkkring. Zo’n bureau maakt gebruik van een zeer omvangrijke database met bedrijfsgegevens. Er vindt een grondige screening plaats van zowel de kandidaten voor een baan als de vacatures. Bij een recruitment bureau heb je, omdat zo’n bureau over meerdere vestigingen beschikt, bovendien de mogelijkheid om buiten de regio en zelfs buiten België een baan te vinden. Doordat de eisen van de sollicitanten worden afgestemd op de vacature is een succesvolle match bijna gegarandeerd.


Laatste artikels over Algemene tips

Inzetten op groen

01 november 2022

Ben jij een bedrijfsleider die de toekomststrategie verder probeert te ontwikkelen? Dan heb je vast al eens gehoord van alle mogelijke duurzame investeringen die je met je bedrijf kunt maken.
Lees meer


Welke hulpmiddelen zijn er voor ondernemers?

24 oktober 2022

Als ondernemer kan het leven soms flink zwaar zijn. Alle motivatie moet immers uit jezelf komen om succes met je bedrijf te halen.
Lees meer


Wat is financiële intelligentie?

23 oktober 2022

We kennen vast allemaal wel iemand die heel intelligent is. Althans dat zeggen we toch wanneer we horen dat iemand goed is in wiskunde of zeer snel sudoku’s kan oplossen.
Lees meer


Hoe zichtbaar is jouw webshop op het world wide web?

21 oktober 2022

Bedrijven spenderen gigantische budgetten aan marketing. Terecht, want goede marketing loont.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

ADVERTENTIE

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta* bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.