Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Je bent hier: Home > Nieuws > Betalingsuitstel voor bijna 12.000 woonkredieten

Betalingsuitstel voor bijna 12.000 woonkredieten

Betalingsuitstel voor bijna 12.000 woonkredieten

19 april 2023 - door Redactie

Tijdens de energiecrisis werden veel gezinnen geconfronteerd met financiële problemen. De banken kenden 11.946 betalingsuitstellen toe voor woonkredieten.

Een manier om zuurstof te geven aan de getroffen gezinnen was een tijdelijk betalingsuitstel van kapitaal op hun hypothecaire lening. Zo'n 70% van deze gevallen vielen binnen het kader dat Febelfin had uitgewerkt. Voor de overige 30% werd een betalingsuitstel op maat uitgedokterd. Volgens Febelfin toont dit aan dat banken paraat staan om gezinnen bij te staan als er betalingsmoeilijkheden zijn.

Ook bij andere problemen is het steeds mogelijk om de afbetaling van je woonkrediet te pauzeren. In de meeste gevallen zal de bank gedurende een bepaalde periode alleen intresten aanrekenen, waarbij dus tijdelijk geen kapitaal moet terugbetaald worden. Dat zorgt voor een extra financiële ruimte van meerdere honderden euro's per maand.

Ademruimte

Volgens Febelfin bood de regeling tijdens de energiecrisis aan de getroffen gezinnen een ademruimte van zo'n 470 euro per maand. Hiermee konden ze hun verhoogde energiefacturen en duurdere boodschappen betalen.

De steunmaatregel in verband met de energiecrisis werd nu officieel beëindigd. Voor mensen die om de één of andere reden met betalingsproblemen worden geconfronteerd is het altijd belangrijk dat ze hun bank zo snel mogelijk op de hoogte te brengen. Veelal wordt dan een oplossing op maat uitgewerkt.


Laatste artikels over Leningen

Langere looptijd leningen door hogere rente

08 maart 2023

Uit een bevraging van HLN blijkt dat bij alle banken meer leningen op 25 jaar worden afgesloten.
Lees meer


Voor een miljard euro aan energiebesparende leningen verstrekt

16 februari 2023

In 2022 ging het aantal consumentenkredieten in België opnieuw de hoogte in, maar vooral de ecologische kredieten deden het goed.
Lees meer


Meer wanbetalingen op leningen

22 november 2022

De Nationale Bank meldt dat het aantal betaalachterstanden in oktober gestegen is naar 8.780 kredieten.
Lees meer


Wat is de invloed van stijgende rentes?

10 oktober 2022

We weten allemaal al langer dat de rentes in Europa in een stijgende trend zitten. De reden is eenvoudig: de Europese Centrale bank probeert de hoge inflatie onder controle te krijgen.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

ADVERTENTIE

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta* bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.