Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Je bent hier: Home > Nieuws > Payconiq overgenomen door Europese speler

Payconiq overgenomen door Europese speler

Payconiq overgenomen door Europese speler

26 april 2023 - door Redactie

Het European Payments Initiative (EPI), een samenwerking van 16 Europese banken, neemt zowel Payconiq als iDeal over.

In België is de app Payconiq by Bancontact razend populair. Het wordt gebruikt om makkelijk geld over te maken naar vrienden, bijvoorbeeld om een rekening te delen. Je kan er ook mee betalen in fysieke winkels en online betalen op webshops via QR codes. In Nederland is er met iDeal een gelijkaardig systeem. Veel andere Europese landen lopen echter nog achter met deze betaaltechnologie en bovendien gaat het over gesloten systemen. Een gebruiker van Payconiq kan niet betalen aan iemand die iDeal gebruikt, wat erg onhandig is in een eengemaakte Europese markt.

Het European Payments Initiative (EPI) werkt daarom aan een betaalsysteem dat in heel Europa kan gebruikt worden. Om deze ontwikkelingen te versnellen, wordt zowel Payconiq International als iDeal overgenomen.

Nieuwe app

Payconiq International is een technologieleverancier die zijn diensten levert aan Payconiq by Bancontact, maar ook aan iDeal. Door de overnames worden deze spelers nu geïntegreerd in één bedrijf en zal er gewerkt worden aan een nieuw betaalsysteem. Dat zal in eerste instantie naast Payconiq en iDeal bestaan, maar op termijn valt wel te verwachten dat alle diensten gegroepeerd worden onder één enkele Europese betaalapp. Volgens EPI zal het echter nog jaren duren vooraleer alles klaar is.

Door de overname verwelkomt EPI ook vier nieuwe partnerbanken: Belfius, ABN Amro, Rabobank en DZ Bank uit Duitsland. Andere bekende namen die EPI ondersteunen zijn BNP Paribas, ING, Deutsche Bank, Worldline, KBC en Société Générale.


Laatste artikels over Bankieren

Bijna iedereen bankiert online

08 mei 2023

Uit een onderzoek van Febelfin blijkt dat slechts 8% van de ondervraagden geen gebruik maakt van online bankieren.
Lees meer


Mes in het kantorennet van Crelan en AXA

16 januari 2023

Crelan wil het aantal bankkantoren terugdringen van 900 naar zo'n 450.
Lees meer


In het rood staan is weer duurder

13 december 2022

Vanaf deze maand wordt er een hogere rente aangerekend als je met jouw bankrekening in het rood gaat.
Lees meer


Rente op spaarrekeningen stijgt

23 november 2022

Keytrade Bank kondigde aan dat het vanaf 1 december dit jaar de rente op zijn spaarrekeningen stevig zal optrekken.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

ADVERTENTIE

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta* bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.