Je bent hier: Home > Spaarrekeningen > Spaarrekeningen vergelijken > MeDirect ME3 Spaarrekening

MeDirect ME3 Spaarrekening

Vaste looptijd? Ja, spaargeld staat een tijdje vast.

Totale rente: tot 0.43%

Basisrente: 0.43 %

De ME3 spaarrekening van MeDirect heeft slechts één rentevoet en is bedoeld voor spaarders die hun geld langere tijd op hun rekening willen laten staan.

In tegenstelling tot andere spaarrekeningen kan je het geld van de ME3 Spaarrekening niet zomaar van de rekening afhalen. Je moet dit 3 maanden op voorhand aanvragen, waardoor de rentevoet gevoelig hoger ligt dan bij andere spaarrekeningen.

MeDirect biedt ‘niet-gereglementeerde’ spaarrekeningen aan, wat wil zeggen dat er niet voldaan is aan de voorwaarden van de gereglementeerde spaarrekeningen, die een basisrente en een getrouwheidspremie moeten hebben. Bij gereglementeerde spaarrekeningen geniet de spaarder van een vrijstelling van de roerende voorheffing op de eerste 990 EUR interesten. Bij niet-gereglementeerde spaarrekeningen moet je wél roerende voorheffing betalen. De rentevoet die MeDirect afficheert is wel de nettorente na aftrek van de roerende voorheffing, zodat vergelijken met andere spaarrekeningen makkelijker wordt.

Geld dat je inlegt op niet-gereglementeerde rekeningen is uiteraard ook beschermd door het garantiefonds.

Bijzonderheden: Slechts 1 hoge rentevoet, geen getrouwheidspremie. Geld afhalen moet je 3 maanden op voorhand aanvragen.

Bezoek website

Over MeDirect

MeDirect is een online platform voor sparen, beleggen en vermogensbeheer.

Medirect Bank is een Belgische dochter van het Maltese Mediterranean Bank. Het is ondertussen wel een bank met een Belgische licentie. Het spaargeld wordt dan ook gegarandeerd door het Belgische depositogarantiestelsel tot 100.000 euro.

Meer info op de MeDirect website

Aangeboden spaarformules

Naam rekening Basisrente Aangroeipremie Totale rente Meer info
MeDirect Fidelity Sparen 0.2 % 0.85 % 1.05 % Meer
info
MeDirect ME3 Spaarrekening 0.43 % - 0.43 % Meer
info
MeDirect Maandsparen Max 0.05 % 0.25 % 0.3 % Meer
info

Populair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta* bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken

  • * Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.